سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت بهداشت در تیر ۹۷؛

از جمع آوری یک داروی فشارخون تا حریق مرگبار یک اتوبوس در سنندج

در این بسته خبری به گزیده اخبار مهم رخ داده حوزه سلامت در خرداد ۹۷ اشاره می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سال ۹۷ با همه خوبی‌ها و بدی‌ها اتمام رسید، در سال ۹۷ شاهد اخبار و رخداد‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف بودیم، در این بین حوزه سلامت نیز شاهد رخداد‌های بسیاری بود که در این بسته خبری می‌توانید مهمترین اخبار تیر ماه سال  ۹۷ را مرور کنید، همچنین از محقق شدن یا به نتیجه نرسیدن برخی وعده‌های مسئولان حوزه بهداشت و درمان باخبر شوید.

كدام داروها از پوشش بيمه خارج شدند؟ + جدول

مسئولان وزارت بهداشت روز گذشته خبری مبنی بر آزادشدن  ۷۹ قلم داروی (OTC) (over-the-counter) که همان دارو‌های بدون نسخه هستند؛ مطرح کردند.

این تصمیم با توجه به مصوبه شورای عالی بیمه در سال گذشته مورد توجه قرار گرفته بود تا این دارو‌ها که مصرف بالای و قیمت ارزان در  سیستم گردش مالی دارو و بیمه‌  ساماندهی شود.

این صرفه جویی ۱۴۰ میلیارد تومانی وضعیت پوشش بیمه دارو‌های بیماران خاص و نادر را گسترش داده و  بالغ بر ۲۵ درصد اعتبارات حمایت از بیماران خاص است که بیمه‌ها می‌توانند با این مبلغ حمایت‌های بیمه‌ای را به سمت بیماری‌های سخت با دارو‌های گران سوق دهند.

والزارتان این ۸ شرکت دارویی ممنوع شد

داروی ضد فشارخون والزارتان که در پیشگیری از عوارض قلبی عروقی در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی تجویز  می شود، بر اساس اعلام آژانس دارویی اروپا از ماده اولیه شرکت چین یژیجیانگ هواهای فارماکوتیکالز تولید شده اند، به دلیل عوارض سرطانزا ریکال می شوند.

به دنبال این اعلام جهانی سازمان غذا و داو ایران نیز داروی «والزارتان» تولیدی در شرکت های داروسازی ایرانی را بررسی کرد و مشخص شد که داروی والزارتان هفت شرکت داروسازی ایرانی حکیم، جالینوس، داروپخش، ابوریحان، آوه سینا، پورسینا و دکتر عبیدی مشمول با این ماده اولیه تولید می شوند و به دنبال آن دستور ریکال این داروها صادر شد.

اما مسئله آنجاست که برخی از افراد به دلیل بی اطلاعی پس از اتمام داروی خود به دنبال مصرف والزارتان با همان برند ایرانی هستند  و برخی سودجویان از این بی اطلاعی مردم سوء استفاده کرده و درناصر خسرو اقدام به فروش داروهای ریکال شده کرده اند.

افزایش نگران کننده شمار غرق شدگان در ایران/ ۴۲ نفر در یک هفته غرق شدند

پیرحسین کولیوند با توجه به آمار تلفات ناشی از غرق شدگیگفت: در هفته گذشته مجموعا ۴۲ نفر که غالبا طیف کودکان و جوانان را در برمی گیرد دچار غرق شدگی شدند که از این تعداد ۲۳ نفر به بیمارستان اعزام و ۱۹ نفر جان خود را از دست داده اند.

سرپرست سازمان اورژانس کشور در ادامه افزود : تنها در هفته گذشته ۱ نفر در دریا، ۱ نفر در دریاچه، ۹ نفر در رودخانه،  ۵ نفر در سد، ۱ نفر در استخر کشاورزی، ۱ نفر استخر پارک و ۱ نفر در استخر خانگی جان خود را از دست داده اند که کم سن ترین آنها یک کودک ۳ ساله و بیشترین  سن فوت شدگان  فردی ۴۰ ساله بوده است.

وی در ادامه افزود: غرق شدگی یا خفگی در آب یکی از علل مرگ ومیر،به خصوص درمیان کودکان ونوجوانان است، این حادثه معمولا درفصل بهار و تابستان به وقوع می پیوندد، خفگی درآب ممکن است در دریا، رودخانه، استخر، حوض موجود در حیاط منزل، آب انبارها یا حتی وان حمام رخ دهد.

مصوبات بیماری‌های غیرواگیر در شورای عالی سلامت تایید شد/ یک سوم جامعه فشار خون دارند

باقر لاریجانی  نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیرگفت: بحث بیماری‌های غیرواگیر هم به لحاظ اینکه مشکل اصلی سلامت در همه دنیا است بسیار مهم است، هم باتوجه به اینکه برنامه مدونی برای کنترل این بیماری‌ها داریم و چنانچه در زمینه این برنامه‌ها تلاش کنیم کشورمان می‌تواند در سطح جهان در این حوزه پیشگام باشد.

لاریجانی به اهمیت همکاری‌های بین بخشی در کنترل بیماری‌های غیرواگیر اشاره کرد و گفت: با تفاهم‌هایی که در این حوزه با سازمان‌های مختلف شده در گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت ایران به عنوان یکی از کشور‌هایی که در این حوزه اقداماتی انجام داده مثال زده شد.

وی با بیان اینکه اهداف اسناد کنترل و پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر در دنیا شباهت‌هایی زیادی باهم دارد گفت: در شورای عالی سلامت مصوبات لازم برای پیشگیری از عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر تصویب شده و در نهاد‌های مرتبط در حال پیگیری است.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر با تاکید بر اینکه این سند مورد حمایت مسئولان کشور است و این اهمیت زیادی برای پیشبرد این برنامه دارد، بیان کرد: اهداف سازمان جهانی بهداشت را در زمینه کنترل بیماری‌های غیرواگیر دنبال می‌کنیم ولی متناسب با شرایط خاص کشور خودمان برخی اهداف را به آن اضافه کرده ایم و برخی اهداف را تعدیل کردیم.

نحوه اولویت بندی و تخصیص ارز دولتی به تجهیزات پزشکی اعلام شد

اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در خصوص تعیین اولویت و تخصیص ارز اطلاعیه ای صادر کرد که به موجب آن با توجه به جلسات برگزار شده وزارت بهداشت با وزارت صمت و بانک مرکزی در خصوص اولویت بندی تعرفه‌ها و نحوه اختصاص ارز به گروه کالا‌های سلامت محور و پیرو جلسه نشت هم اندیشی مورخ ۲۶ تیر ۱۳۹۷ با شرکت‌های تامین کننده تجهیزات پزشکی، تعیین اولویت تعرفه کالایی و همچنین اختصاص ارز بر عهده «کمیته تخصیص ارز تجهیزات پزشکی» است.

 تائید تخصیص ارز ثبت سفارش‌های انجام شده تجهیزات پزشکی که از سامانه جامع وزارت صمت به سامانه TTAC ارسال شده است تا روز دوشنبه دوم مردادماه  انجام خواهد شد.

پیشرفته‌ترین دستگاه لیزر چشم دنیا در بیمارستان لبافی‌نژاد راه‌اندازی شد

عین‌اللهی رئیس قطب چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاح اتاق عمل لیزیک بیمارستان لبافی‌نژاد با بیان اینکه امروز پیشرفته‌ترین دستگاه لیزر چشم در دنیا برای رفع عیوب انکساری راه‌اندازی شده است، بیان کرد: بیمارستان لبافی‌نژاد 40 سال قدمت معادل عمر انقلاب اسلامی سبقه دارد و رزیدنت‌ها و فلوشیپ‌های بسیاری در این مرکز تربیت شده‌اند و در اقصی نقاط کشور به مردم  خدمترسانی می‌کنند.

وی ادامه داد: تمام رشته‌های فوق‌تخصصی چشم در بیمارستان لبافی‌نژاد حضور دارند و یکی از اقداماتی که به دنبال آن بودیم  تا  بتوانیم خدمت‌ اعمال جراحی رفع عیوب انکساری را به مردم ارائه دهیم.

عین‌اللهی اظهار کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته و حمایت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و تامین اجتماعی پیشرفته‌ترین دستگاه لیزر دنیا در این مرکز راه‌اندازی شد که ویژگی‌های برجسته‌ای دارد.

وی در ادامه سرعت بالای این دستگاه لیزر را یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد آن دانست و گفت: سرعت دستگاه لیزیک چشم 1050 است و اگر در حین عمل بیمار چشم خود را حرکت دهد می‌تواند لیزر چشم بیمار را دنبال کند و حتی اگر بیمار سر خود را حرکت دهد عملکرد لیزر متوقف می‌شود این در حالی است که در برخی لیزرها این امکان ویژه وجود ندارد.

حریق مرگبار در سنندج/ ۲۰ کشته و زخمی بر اثر تصادف تانکر سوخت با اتوبوس

گفت: بر اثر تصادف یک دستگاه تانکر حامل سوخت با یک دستگاه اتوبوس و وانت در سنندج پشت ترمینال تهران ابتدای اتوبان دکتر حسینی در ساعت 10 دقیقه بامداد سه خودرو دچار حریق شدند.

وی ادامه داد: متاسفانه در این حادثه 11 نفر جان خود را از دست دادند و 9 نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.

طوفان شن در شمال سیستان ۴۹ نفر را بستری کرد

مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور اظهار کرد: بر اثر وقوع طوفان شن در شمال سیستان و بلوچستان تعداد 157 نفر به مراکز درمانی استان مراجعه کرده‌اند.

وی گفت: از تعداد 157 مراجعه کننده به مناطق درمانی 108 نفر به صورت سرپایی درمان و تعداد 49 نفر در بیمارستان‌های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی زابل بستری شده‌اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.