سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چراغ‌های راهنمای سفر‌های نوروزی شیرین‌تر کدامند؟

ایرانیان به رسم نیاکان خود، نوروز باستانی را به زیباترین شیوه‌ها جشن می‌گیرند و البته تعطیلات این ایام فرصت مناسبی را فراهم کرده تا با سفر و حضور در طبیعت، به استقبال بهار برویم؛ سفر‌هایی که همواره یادآور شیرینی نیستند و گاه تداعی گر تلخی‌ها می‌شوند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، هرساله در آستانه تعطیلات نوروزی، کارشناسان سلامت می‌کوشند تا با بیان توصیه‌های لازم به مردم، آسیب‌های ناشی از سفر‌ها را به کمترین میزان کاهش دهند.

در این راستا، توصیه‌های مربوط به تغذیه سالم در سفر، پیشگیری از حوادث رانندگی و مشکلاتی نظیر گزش حیوانات، مهم‌ترین محور‌های مورد تاکید کارشناسان سلامت را به خود اختصاص داده است.

مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با آرزوی سالی خوش برای همه هموطنان، یکی از علاقه مندی‌های مردم در سفر‌های نوروزی را تجربه غذا‌های بومی دیگر مناطق کشور عنوان کرده و افزود: این تجربه نباید به بهای تهدید سلامت ما در طول سفر باشد؛ بنابراین بهتر است انواعی از مواد غذایی را انتخاب کنیم که به صورت کامل پخته شده باشد، در سفر بهتر است از لبنیات محلی غیرپاستوریزه حتی بستنی سنتی استفاده نشود، همچنین بهتر است از نوشیدنی‌هایی حاوی یخ‌های غیر بسته بندی و یا سالادها، چشم پوشی کنیم.

رضیه شناور در ادامه به توصیه مهم دیگری در سفر‌ها اشاره کرد که مصرف آب جوشیده، آب‌های تصفیه شده مطمئن و یا آب‌های بسته بندی بود و تاکید کرد: پیش از مصرف آب بسته بندی لازم است از اینکه بطری آب باز نشده است مطمئن شویم، میوه و سبزی را نیز در آب تمیز جوشیده یا تصفیه شده بشوییم و میوه‌هایی را برای مصرف در سفر انتخاب کنیم که قابل پوست گرفتن باشد؛ بهتر است غذا‌های کنسرو شده و بسته بندی را نیز پس از اطمینان از اصالت و تاریخ انقضای آن انتخاب کنیم.

او با بیان اینکه بهترین گزینه برای غذا خوردن در سفر این است که خود نسبت به طبخ غذا اقدام کنیم، ادامه داد:، اما لازم است میزان تهیه غذا به اندازه یک وعده باشد و در هنگام مسافرت غذا‌ها را نیم پز نکنیم، همچنین غذای پخته در طول سفر در دمای بالاتر از ۶۰ یا پایین‌تر از ۱۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود و از خرید مواد غذایی در کنار جاده به دلیل بی کیفیت بودن و نداشتن شرایط بهداشتی خودداری کنیم.

پرهیز از مصرف غذا در رستوران‌های بین راهی تا حد ممکن، جوشاندن کنسرو‌ها به مدت ۲۰ دقیقه قبل از مصرف و تهیه مواد غذایی دارای پروانه بهره برداری و نشانه استاندارد دیگر توصیه‌های این کارشناس ارشد تغذیه بود.

کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه نیز با طرح یکی دیگر از ابعاد مرتبط با سلامت مسافران نوروزی، از آمار‌های نگران کننده در این زمینه به عنوان عامل هشدار عمومی و اهمیت توجه اعضای جامعه یاد کرد و گفت: این امر به ویژه در هنگام رانندگی در جاده‌هایی که برای نخستین بار تجربه می‌کنیم و یا از لحاظ شلوغی، ایمنی، روشنایی و یا دید روبرو وضعیت مناسبی ندارند، اهمیت بیشتری می‌یابد.

نغمه قربانی با تاکید بر بستن کمربند ایمنی، حتی برای سرنشینان عقب خودرو، افزود: یکی از مهم‌ترین علت‌های بروز سوانح ترافیکی در سال‌های اخیر که جان بسیاری را به خطر انداخته، گوشی‌های تلفن همراه است که با وجود همه هشدارها، عده‌ای به این موضوع کم توجهی کرده و جان خود و دیگر سرنشینان را به خطر می‌اندازند، استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی آنقدر خطرناک است که به گفته کارشناسان، احتمال خطر وقوع تصادف را تا «چهار برابر» افزایش می‌دهد که البته این خطر در بزرگراه‌ها و جاده‌ها بسیار جدی‌تر است، در صورتی که تماس ضروروی داریم لازم است کنار جاده بایستیم، سپس پاسخگوی تلفن همراه خود باشیم.

او در ادامه به موضوع ایمنی خودرو‌ها اشاره کرد که باید پیش از سفر‌ها مورد توجه قرار گیرد و ادامه داد: قبل از سفر لازم است از سالم بودن موتور خودرو، ترمزها، لاستیک‌ها و دیگر وسایل خودرو مطمئن شویم، توجه به سالم بودن چراغ قرمز و ترمز و راهنمای ماشین یکی از کار‌های مهمی است که قبل از حرکت کردن باید مدنظر داشت، وقتی وسیله نقلیه در بالاترین حد کارایی و ایمنی خود باشد، می‌تواند درصد بروز حادثه را کم کرده و یا میزان آسیب دیدن سرنشینان خودرو را کاهش دهد.

قربانی توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی را دیگر اصل ضروری در سلامت سفر‌های نوروزی برشمرد و گفت: لازم است رانندگان به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام بگذارند، میزان سرعت اتومبیل خود را در جاده‌های شلوغ و در شرایط آب و هوایی نامناسب کاهش داده و در موقع بارش ناگهانی باران و در صورت لغزنده بودن جاده‌ها با کاهش سرعت، با آرامش بیشتری رانندگی کنند تا از حوادث ناخواسته در سرعت‌های بالا پیشگیری شود.

کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر تمرکز بر رانندگی یادآور شد: رانندگان باید از اموری مانند خواندن نقشه، خوردن غذا و نوشیدنی پرهیز کنند، صحبت کردن سرنشینان با راننده باعث به هم خوردن تمرکز راننده و افزایش وقوع حادثه می‌شود و برای افزایش تمرکز، باید بعد از هر یک ساعت رانندگی، پنج تا ۱۰ دقیقه استراحت کرد.

کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گزش حیوانات را از جمله مشکلات شایع در تعطیلات نوروزی برشمرد و گفت: در طول مسافرت ممکن است در مناطقی توقف یا اقامت کنیم که حیوانات حامل ویروس هاری در آنجا باشند؛ هاری در اثر گاز گرفتن، خراشیدن و لیسیدن پوست زخمی توسط حیوانات خونگرم که آلوده به این ویروس هستند اعم از سگ، گربه، گرگ، روباه، الاغ، بز، گاو، خفاش و دیگر حیوانات منتقل می‌شود و موارد زیادی دیده شده که هاری از گاز گرفتن یا خراشیدگی حیوانی که هیچ علامتی از بیماری نداشته، منتقل شده است.

احمدرضا رضایی افزود: در طول سفر اگر دچار گزیدگی، لیس زدن پوست زخمی، خراشیدگی پوست با دندان یا پنجه حیوانات شدیم، باید زخم یا خراشیدگی را به طور کامل وبه مدت ۲۰ دقیقه، با آب و صابون به خوبی بشوییم؛ پس از شست و شوی زخم یا خراشیدگی با آب و صابون، هر چه سریع‌تر برای درمان‌های بعد از گزش حیوانات به مرکز بهداشت آن منطقه مراجعه کنیم.

کارشناسان سلامت، رعایت نکاتی مانند پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در صورت اقامت در چادر‌ها و سفر‌های نوروزی، پرهیز از مصرف قارچ‌های موجود در طبیعت، سرعت در مراجعه به مراکز درمانی در صورت مشاهده مواردی مانند مشکلات گوارشی، پرهیز از روشن کردن آتش در مجاورت چادر‌ها و رعایت فاصله پنج متری میان چادر‌ها در صورت اقامت در طبیعت را از دیگر مواردی می‌دانند که می‌تواند مانع بروز خطر‌های احتمالی در طول سفر‌های نوروزی شود که امید است با رعایت این نکات، نوروز ۹۸، شیرین‌تر از هرسال برای ایرانیان رقم بخورد.
انتهای پیام/م

نکات کلیدی در سفر را رعایت کنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.