وی با بیان اینکه هم اکنون ۸۰ درصد از این ایلراهها بازسازی و بازگشایی شد افزود: مابقی مسیرها هم تا نیمه اردیبهشت ماه سال جاری که زمان شروع کوچ عشایر است ساماندهی میشود.
حسین پور طول ایلراههای عشایری چهارمحال بختیاری را ۶۰۰ کیلومتر اعلام و اضافه کرد: ایلراههای اصلی استان در مسیرهای خوزستان، دیناران، بازفت و لردگان است.
وی ادامه داد: هرساله در فصل زمستان و اوایل بهار به علت جاری شدن سیلاب و روان آب ها، بخشی از ایلراههای عشایری و مسیرهای عبور احشام و چهارپایان عشایر نظیر پلها و گذرگاهها تخریب و مسدود میشود که عشایر به ناچار گذرگاههای مرتفع و پرخطر را برای عبور انتخاب میکنند.
استان چهارمحال و بختیاری، بعد از فارس دومین استان عشایر نشین کشور و دارای رتبه اول استانی در تراکم عشایر در واحد سطح است.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۷، جمعیت ۱۲۶ هزار و ۳۹ نفری عشایر چهارمحال و بختیاری در قالب ۱۴ هزار و ۶۵۷ خانوار در ۸۵ درصد گستره جغرافیایی این استان استقرار دارند.
جمعیت عشایری این استان، حدود ۱۰ و شصت و دو صدم درصد جمعیت عشایری کشور و ۱۰ و نیم درصد جمعیت استان را تشکیل میدهد.
عشایر چهارمحال و بختیاری، از اقوام بختیاری، ترک قشقایی، چهرازی، عرب نصرآبادی و گله دار دهکردی هستند.
این استان همچنین از مناطق ییلاقی عشایر به شمار میرود که سالانه در فصول بهار و تابستان، علاوه بر حضور عشایر خود منطقه، پذیرای تعدادی از عشایر کوچرو استانهای لرستان، خوزستان و فارس نیز میباشد.
انتهای پیام/ز