سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ظریف:

باید به‌طور یکپارچه در برابر اسلام‌هراسی در دنیا بایستیم

وزیر امورخارجه گفت: باید علیه هر قدرتی که اسلام هراسی را تشویق می کند از جمله اعمال ممنوعیت ها علیه مسلمانان و استفاده از واژه «تروریسم اسلامی» بایستیم.

به گزارش حوزه سیاست گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست فوق العاده وزرای سازمان همکاری اسلامی برای بررسی اقدام تروریستی اخیر نیوزیلند در استانبول به سر می‌برد، امروز (جمعه) ضمن شرکت در این نشست به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی در ابتدا از حاضران شرکت کننده و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه برای پذیرش درخواست ایران به منظور برگزاری نشست اضطراری وزرای سازمان همکاری اسلامی به منظور بررسی حمله تروریستی مجرمانه علیه نمازگزاران مسلمان بیگناه در مسجد کرایست­چرچ، قدردانی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران این اقدام تروریستی نژادپرستانه را با شدیدترین لحن ممکن محکوم و عمیق‌ترین همدردی‌های خود را تقدیم خانواده قربانیان کرده و آرزوی بهبود عاجل برای زخمی‌های این حادثه دارد.

وزیر خارجه ایران همچنین از رفتار شفقت آمیز نخست وزیر نیوزیلند در برخورد با قربانیان و همچنین به جهت حضور وزیر امور خارجه این کشور در این نشست قدردانی کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: حمله کرایستچرچ تعمدا علیه مسلمانان –که عامل حمله و خط دهندگان به وی از آن‌ها ابراز تنفر کرده اند– برنامه ریزی و اجرا شد. ادبیات ضداسلامی که این تروریست از خود به جای گذاشت و موارد مشابه دیگر که به طور گسترده در غرب شکل گرفته است، علت اصلی نگرانی ما به شمار می‌آید.

وزیر خارجه اضافه کرد: در طول چند دهه اخیر، رشد نگران کننده‌ای از شبکه‌های گسترده پروپاگاندای ضدمسلمانان که در پوشش شبکه‌های خبری و همچنین گروه‌های نفرت پراکن که در لوای اتاق‌های فکر و حتی گروه‌های مدنی که مروج محیطی خصمانه و توهین آمیز علیه مسلمانان در غرب بودند، شکل گرفته است.

وی ادامه داد: این‌ها نهاد‌هایی متمول بوده که از سوی سرمایه داران ثروتمند مرتبط با دولت در آمریکا و دیگر نقاط جهان حمایت شده اند و اگر تحت کنترل قرار نگیرند، این شبکه شنیع از توانایی تحت الشعاع قرار دادن ثبات درون بسیاری از جوامع و ایجاد مانع بین حکومت و ادیان بزرگ برخوردار بوده که در نهایت منتج به تهدید برای صلح و امنیت جهانی خواهد بود.

ظریف با بیان اینکه ما باید صریحا خواسته‌ها و انتظارات خود از حکومت‌هایی که این فعالیت‌های نژادپرستانه تروریستی در آن‌ها به وقوع می‌پیوندد و گروه‌های برترپندار نژاد سفید که سیر صعودی در این حکومت‌ها به خود گرفته اند، ابراز کنیم، تصریح کرد: به اعتقاد اینجانب، ما باید بر این امور تمرکز کنیم.

وی گفت: آن‌هایی که در غرب بوده و مدعی هستند که به دموکراسی، سیاست فراگیر و مشارکت جویانه و جوامع باز اعتقاد دارند، باید به گفته‌ها و اظهارات خود پایبند باشند. آن‌ها باید مسئول این موضوع باشند که چرا در تامین نیاز‌های بنیادین برای یک زندگی امن و شرافتمندانه برای اقلیت مسلمانان ناکام هستند و چه اقداماتی را برای کنترل اسلام هراسی تمایل به انجام دارند.

ظریف بیان کرد: ما باید عوام فریبانی که مروج تروریسم نژادپرستانه و برتری جویان نژاد سفید درون ساختار دولت‌ها و همچنین نهاد‌های رسمی و نیمه رسمی هستند را شناسایی کنیم. در حالیکه ما باید آن سیاستمداران غربی که تروریسم نژادپرستانه و مبتنی بر برتری جویی نژاد سفید را محکوم می‌کنند، شناسایی و تشویق کنیم، باید همزمان منتقد آن‌هایی باشیم که در تضعیف نفرت پراکنی‌ها علیه مسلمانان از جمله از طریق امتناع از تروریستی نامیدن حملات علیه مسلمانان، ناکام بوده اند.

وی افزود: ما باید علیه هر قدرتی که اسلام هراسی را تشویق می‌کند از جمله ممنوعیت‌هایی که علیه مسلمانان اعمال می‌شود از جمله ممنوعیت سفر مسلمانان و استفاده از نماد‌های مسلمانان مثل حجاب و مناره (مساجد) و استفاده از واژه «تروریسم اسلامی» بایستیم.

ظریف اظهار کرد: بی اعتنایی مستمر دولت ترامپ در خصوص حقوق مسلمانان و اعراب به سطحی انزجاری رسیده که ضمن ترویج اسلام هراسی و افتراق بین امت اسلامی، آنچه به آن‌ها تعلق ندارد را به آن‌ها می‌دهد، همچون قدس شریف یا جولان اشغالی را که به موجودیت متجاوز صهیونیستی که در صف مقدم نقض حقوق بین المللی قرار دارد، می‌دهد.

وزیر خارجه کشورمان گفت: ما همچنین باید وظایف خود را محقق سازیم. ما باید ریشه تروریسم و افراطی گری درون جهان اسلام را بخشکانیم. برخی در غرب از تروریسم افراط گرایانه داعش و القاعده که هیچ ارتباطی با اسلام ندارند به عنوان توجیحی برای دمیدن بر شعله‌های افراط گری‌های اسلام هراسانه سوء استفاده می‌کنند. ما باید اقدامی دسته جمعی علیه صادرکنندگان ایدئولوژی‌های تکفیری نفرت پراکن اتخاذ کنیم.

وزیر خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: ما باید تمرکز بیشتری بر اسلام هراسی و تبعیض و همچنین رویه‌های نفرت پراکن علیه اقلیت‌های مسلمان داشته باشیم و این موضوع را در هر محفل و مجمعی که ضرورت داشت، نظیر سازمان ملل، شورای حقوق بشر و دیگر سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی مطرح کنیم. همزمان، ما باید گفتگو‌های جدی با دیگر کشور‌ها بخصوص در غرب به منظور یافتن روش‌ها و ابزار‌هایی در راستای مقابله دسته جمعی با اسلام هراسی، نفرت و تبعیض بیابیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سیاسی ، ظریف ، ترکیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.