به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش به اتفاقاتی که در اسفند ۹۷ در عرصه موسیقی کشورمان رخ داد، اشاره میکنیم.
آلبوم «شهر دیوونه» با صدای احسان خواجهامیری چهارشنبه سوم بهمن ۱۳۹۷ در بازار موسیقی کشور منتشر شد.
نُهمین آلبوم رسمی احسان خواجه امیری با ده قطعه به نامهای: شهر دیوونه، ترکم کرد، غریبه، لبتر کن، تو بارون، با دلم، میرم، وقتی میخندی، خلاصم کن و صحنه روانه بازار موسیقی کشور شده است. تهیهکنندگی این آلبوم را مجید عبدی بر عهده دارد.
خواجه امیری در این آلبوم نیز علاوه بر همکاری با چهرههایی که پیشتر با آنها همکاری کرده بود، برای نخستین بار با هنرمندانی جدید نیز آغاز به کار کرده است.
روزبه بمانی، پدرام کشتکار، سعید زمانی، معین راهبر، مهدی ایوبی، زهرا عاملی، سعید شمس، آرش محرابی، ساره تاجیک، عاطفه حبیبی، امیر حسین فیض، وحید پویان، فرشید ادهمی، بهداد ضرغامی و ... از جمله هنرمندانی هستند که در آلبوم جدید احسان خواجهامیری همکاری کردهاند.
محسن چاوشی خواننده پاپ در صفحه شخصی خود اعلام کرد که مشغول آماده سازی آلبوم جدیدی با نام «قمارباز» است.
او در اینستاگرامش نوشت: «قمارباز، نام آلبوم جدیدم به تهیه کنندگی هادی حسینی است.»
هادی حسینی پیش از این با محسن چاوشی همکاری داشته است. آخرین همکاری حسینی با چاوشی در آلبوم جنجالی «ابراهیم» بود که شهریور ۹۷ پس از یک سال مجوز انتشار گرفت و با حواشی فراوانی منتشر شد.
به سبب حواشی فراوان، استقبال قابل توجهی از این آلبوم ۸ قطعهای شد، اما پس از آن چاوشی با انتشار پستی اعلام کرد به دلیل خستگی تولید آلبوم «ابراهیم» مدتی از دنیای خوانندگی دور خواهد بود. حالا کمتر از ۵ ماه از انتشار این پست، چاوشی خبر از آماده سازی آلبومی با نام «قمارباز» داد.
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر شامگاه شنبه (۶ بهمن) با حضور مسئولان سازمان صدا و سیما، فعالان عرصه موسیقی، مسئولان کشوری، هنرمندان، شاعران، نوازندگان و خوانندگانی که در سراسر کشور در زمینه موسیقی فعالیت میکنند، در سالن همایشهای سازمان صدا و سیما برگزار شد.
آثار نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر با موضوعات وحدت ملی، تصویر حضور مردم در تاریخ چهل ساله انقلاب اسلامی، استعمار نوین، تهاجم و نفوذ، مقاوت و فردای انقلاب مورد ارزیابی قرار گرفته است که نزدیک به ۱۰۳۳ اثر به دبیرخانه این جشنواره راه یافته است که ۱۵۰ اثر منتخب شده و از بین این آثار ۴۰ اثر برگزیده شده است.
علی ترابی مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص حواشی دو خواننده پاپ درباره اجرای پلی بک مسعود صابری و تک خوانی یک زن در کنسرت حمید عسگری واکنش نشان داد. او گفت: ما سریع اعلام موضع نمی کنیم بطوریکه برای مهدی یراحی ۲۴ ساعت زمان گذاشتیم و موضوع را بررسی کردیم.
جشنواره موسیقی فجر در بخشهای مختلف پس از شش روز اجرا در هفت سالن به کار خود پایان داد. محور انتقادات اهالی رسانه به این جشنواره، بی توجهی به اهالی رسانه به ویژه در تالار وحدت بود. علاوه بر این در بسیاری از اجراها آثار شاهین فرهت دبیر هنری جشنواره سی و چهارم موسیقی فجر اجرا شد که این موضوع باعث تعجب اهالی رسانه شده بود. نکته دیگر اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فقط از یک اجرا در بخش نواحی دیدن کردند که این موضوع نیز بازتاب فراوانی در رسانهها داشت. انصراف یک خواننده از جشنواره از دیگر حواشی این فستیوال بود.
مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر هم با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد. میلاد کیایی، داوود گنجه ای، محمد مجتبی حسینی، هومان اسعدی، حسین بهروزی نیا، احمد صدری، شهرداد روحانی، بهروز وجدانی، فاضل جمشیدی، رضا مهدوی، علی مغازه ای، رافائل میناسکانیان، علی اکبر مرادی، حیدرکاکی، فریدون شهبازیان، حمیدرضا عاطفی، بیژن بیژنی، علی ترابی، علی اکبر صفی پور، ناصر آقایی، هومان اسعدی، فریماه قوام صدری، بابک ربوخه، علی ثابت نیا، امین غفاری از جمله مهمانان حاضر در مراسم حاضر بودند.
در مراسم اختتامیه شاهین فرهت دبیر جشنواره روی صحنه آمد و گفت: جشنواره موسیقی فجر بهترین و مطمئنترین زمان برای اجرای موسیقی برای دوستداران بوده است. امسال آرزوی دیرینه من که اجرای آثار آهنگسازان ایرانی باشد، برآورده شده است. از سال ۶۴ در جشنواره موسیقی حضور داشتم. در آن دوران موسیقی ایرانی، کلاسیک و نواحی داشتیم. من در جشنواره امسال به آرزوی دیرینهام رسیدم و تمام موسیقی ایرانی به جز جوانانی که باید برای آنها وقت بگذاریم، اجرا شد.
در ادامه مجید کیانی نوازنده سنتور، سید عباس صالحی، سید مجتبی حسینی، شاهین فرهت برای بخش تجلیل به روی سن آمدند که در این بخش از کریم صالح عظیمی، فخری ملک پور و رامین جزایری با اهدای لوح، تقدیر شد.
در ادامه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت میکروفن آمد و گفت: خوشحالم که در جمع اساتید، پیشکسوتان و علاقهمندان به هنر موسیقی هستم. ایران ویژگی تاریخی در موسیقی دارد و از سوی دیگر گستردگی جغرافیایی ایران سبب تنوع موسیقی ایران شده است.
وی افزود:کشورهایی هستند که از تنوع و برخی از اصالت برخوردار هستند، اما کشوری که هر دو را کنار هم دارد، ایران است. این ویژگی متمایز موسیقی ایرانی است. ویژگی تاریخی خصلت خاص شاعرانگی ایرانی، موسیقی را با کلام عجین کرده، به گونهای که ترکیب نوا و کلمه اتفاق افتاده است.
صالحی ادامه داد: به نظر میرسد جشنواره موسیقی فجر یک فرصت است که ایران با زبان موسیقی زندگی کند. موسیقی حافظ اقلیم و نواحی ایران است. بخش مهمی از ماندگاری و جلوههای ایران مدیون موسیقی است. ما با شعر و موسیقی با جهان در ارتباط هستیم. اگر میخواهیم نسیم مهر ایران به دنیا بوزد موسیقی ایرانی چنین محملی است و جشنواره موسیقی فجر فرصتی برای نوآفرینی است.
نخستین قسمت از برنامه تلویزیونی «اختیاریه» ساعت ۲۲ سهشنبه ۳۰ بهمن روی آنتن شبکه پنج سیما رفت. پرواز همای ابتدا از گذشته خود در روستا و تجربه کار در شالیزار گفت.
او در ادامه درباره آمدنش به تهران و دستفروشی و گچ کاری گفت که با این شغلها هزینه حضور در کلاس موسیقی را کسب کرده بود. همای تلاشش برای رسیدن به هدف اصلی را سبب آمدنش به شهر و ۱۵ سال سخت زندگی کردن، عنوان کرد.
برنامه «تب تاب» سه شنبه ۳۰ بهمن پس از اخبار شبانگاهی به روی آنتن تلویزیون رفت.
در این برنامه محمد معتمدی خواننده موسیقی سنتی کشورمان حضور داشت و توضیحاتی را درباره شرایط فعلی موسیقی کشورمان ارائه داد.
انتهای پیام/