سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف گوشت‌های ارزان و بی کیفیت باعث بروز مسمومیت‌هایی غذایی می‌شود

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:روی آوردن مردم به خرید گوشت‌های بسیار ارزان و گوشت‌های چرخ شده بی کیفیت باعث بروز مسمومیت‌هایی غذایی می‌شود و ما با این مسئله در تابستان بیشتر روبرو هستیم.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، محمد حسن انتظاری رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: گران شدن مواد لبنی مثل پنیر، ماست، شیر و کاهش این مواد غذایی در سبد خانوار به مرور سبب کاهش کلسیم در بدن افراد و پوکی استخوان می‌شود.

وی با بیان اینکه ما همواره به خاطر آلودگی هوا مردم را تشویق به مصرف میوه و سبزیجات و صیفی‌جات می‌کردیم که گران شدن این دسته از مواد غذایی باعث می‌شود که مردم اولویت اول خود را به خرید برنج و نان اختصاص دهند تا گرسنه نمانند، ادامه داد: کاهش مصرف میوه، سبزیجات و صیفی‌جات از سبد اصلی خانوار باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن و تشدید بیماری‌های عفونی می‌شود.

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: به طور قطع مسائل اقتصادی در امور زندگی اثر خواهد گذاشت و اگر مسئولان و دولت نتوانند در درازمدت با کاهش قیمت مواد غذایی اصلی خانوار مثل مواد لبنی و گوشت و مرغ و سبزیجات و صیفی‌جات و میوه‌ها میزان این مواد را در سبد اصلی خانوار افزایش دهند شاهد سو تغذیه در کشور خواهیم بود.

وی ادامه داد: روی آوردن مردم به خرید گوشت‌های بسیار ارزان و گوشت‌های چرخ شده بی کیفیت باعث بروز مسمومیت‌هایی غذایی می‌شود و ما با این مسئله در تابستان بیشتر روبرو هستیم.

انتظاری بیان داشت: لازم است دولت برای تأمین مایحتاج اصلی زندگی مردم برای قشر محروم سیستم کوپنی را راه اندازی کند و از این طریق لبنیات و فراورده‌های گوشتی سالم را در اختیار مردم قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه هیچگاه مصرف گوشت قرمز در بین خانوار‌های ایرانی زیاد نبوده بلکه در کشور‌های امریکایی و اروپایی مصرف بالای گوشت را شاهد هستیم، ادامه داد: مصرف گوشت برای گروه‌های خاص مثل کودکان در حال رشد، زنان باردار و سالمندان الزامی است و نمی‌توان هیچ جایگزینی برای آن انتخاب کرد.

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: از منظر تأمین پروتئین می‌توان تخم مرغ و شیر را جایگزین گوشت کرد، اما از منظر تأمین آهن تنها مصرف گوشت را توصیه می‌کنیم.

وی با اعلام اینکه عدم مصرف گوشت قرمز در درازمدت سبب کم خونی در فرد می‌شود، ادامه داد: اگر مرد‌ها گوشت کمتری مصرف کنند با مشکل جسمی چندانی مواجه نمی‌شوند، اما گوشت برای بانوان یکی از مواد غذایی اصلی است که نباید حذف شود.

انتظاری با بیان اینکه مردم نمی‌توانند تنها گیاه خوار شوند و جای دادن گوشت در سبد خانوار برای سلامت جسم یک امر ضروری است، تاکید کرد: مردم اگر قادر به تأمین گوشت نیستند باید استفاده از ویتامین‌ها را تا حد امکان جایگزین مصرف گوشت کنند.

 
انتهای پیام/م
 

نظر رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گران شدن مواد لبنی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.