سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختلالی که لذت خواب راحت را از شما می‌گیرد/سندروم پای بیقرار درمان می‌شود؟

یک متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب گفت: مبتلایان به سندروم پای بیقرار اغلب به سختی می‌خوابند و حتی ممکن است هنگام خواب، بیدار شوند.

احسان شریفی پور متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره میزان شیوع سندروم پای بیقرار در جوامع مختلف اظهار کرد: میزان شیوع این اختلال در بزرگسالان بین سه تا ۱۰ درصد است، علائم سندروم پای بیقرار از دوران کودکی و جوانی دیده می‌شود، ولی اغلب بیماران در سنین میانسالی و کهنسالی به پزشک مراجعه می‌کنند.

سندروم پای بیقرار کدام جنسیت را بیشتر درگیر می‌کند؟

وی بیان کرد: سندروم پای بیقرار بیشتر در زنان رخ می‌دهد، این اختلال تا پایان عمر بیمار در او باقی می‌ماند، میزان شیوع سندروم پای بیقرار در کشور‌های آسیایی نسبت به اروپایی کمتر است.


بیشتر بخوانید: سندرم پای بی قرار را با این مواد مغذی آرام کنید


تاثیر سابقه خانوادگی در ابتلا به سندروم پای بیقرار

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم سندروم پای بیقرار را اختلالی اتوزومال غالب دانست و افزود: اگر هر یک از والدین فرد به این سندروم دچار باشند، احتمال بروز سندروم پای بیقرار در فرزند تا ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند، احتمال مشاهده این اختلال در دوقلو‌های تک تخمکی به ۸۳ درصد هم می‌رسد.


بیشتر بخوانید: دو تا سه درصد جامعه مبتلا به سندرم پای بی قرار هستند


علل ایجاد سندروم پای بیقرار

شریفی پور تاکید کرد: با توجه به بررسی‌های مغزی، سلولی و مولکولی انجام شده مشخص شد که در بروز سندروم پای بیقرار اختلال در مسیر دوپامین مغزی (نقص عملکرد گیرنده‌های دوپامینی به ویژه گیرنده‌های D۲) و نقص عملکرد بازجذب و استفاده آهن در بدن نقش دارند.

علائم سندروم پای بیقرار

وی تصریح کرد: سندروم پای بیقرار با علائمی مانند احساس سوزش، گرفتگی و درد در دست‌ها یا پا‌ها ظاهر می‌شود، البته این نشانه‌ها بیشتر در پا‌ها اتفاق می‌افتند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: علائم سندروم پای بیقرار در زمان استراحت، عصر‌ها و شب‌ها بیشتر ظاهر می‌شوند، مبتلایان به این سندروم به علت ناراحتی که در پا‌های خود احساس می‌کنند اغلب به سختی می‌خوابند، این اختلال در مراحل پیشرفته حتی ممکن است افراد را از خواب بیدار کند.

شریفی پور اظهار کرد: در زنان دچار سندروم پای بیقرار که مبتلا به کمبود آهن هستند هم اغلب علائم این سندروم با رفع کمبود آهن بهبود پیدا می‌کنند.

وی بیان کرد: اگر سندروم پای بیقرار به درستی تشخیص داده شود، بیمار با مصرف صحیح دارو‌ها بهبود پیدا می‌کند، برخی مبتلایان به سندروم پای بیقرار با مشاهده علائم این سندروم، خودسرانه دارو‌هایی مانند آلپرازولام و لورازپام را مصرف می‌کنند که این دارو‌ها علاوه بر تشدید اختلال، در بیماران وابستگی هم ایجاد می‌کنند.


بیشتر بخوانید: شما هم سندرم بی قراری پا دارید؟ + راه درمان


موثرترین دارو‌ها برای درمان سندروم پای بیقرار

شریفی پور یادآوری کرد: از جمله دارو‌های موثر برای درمان سندروم پای بیقرار می‌توان به آگونیست‌های دوپامینی مانند «پرامی پکسول» و «روپیرینول» اشاره کرد، در کنار مصرف این دارو‌ها زیر نظر پزشک می‌توان از دارو‌هایی دیگر مانند «گاباپنتین» و «پرگابالین» هم برای کنترل علائم این سندروم کمک گرفت، مبتلایان به سندروم پای بیقرار باید توجه کنند که برخی درمان‌های طب سنتی مانند زالو درمانی و حجامت در رفع مشکل آنها موثر نیست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۲۸ ۰۸ آذر ۱۳۹۹
من به حدی بیقرار میشن ک دیگه نفسم بند میاد تنگی نفس بهم دست میده کلافه کننده اس
امید مرادی
۱۲:۴۷ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام دوستان آیا گروهی هست که بچهای درد پای بیقرار دارن باشن منم عضو کنید تشکر
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹
من زیر کف پام و رو لبها و توو کف دستهام حالت بیقراریو دارم.احساس میکنم که زیر پوستم از خشکی و بی آبی داره میترکه.ولی تو همه ی سندرم پای بیقرار گفته از ساق به بالاس.من خیلی عذاب میکشم.دکترم که رفتم گفت پای بیقراره.آزمایشامم همش سالم بود.خدا میدونه چیه
فرشته
۲۰:۰۸ ۰۹ دی ۱۳۹۸
سلام فک نکنم کسی به اندازه ی من با این مشکل درگیر بوده باشه.بعد از چند سال که هر علتی رو بررسی کردم فهمیدم که این حالات فقط از یبوست برای انسان به وجود میاد.گازها و اثراتی که در بدن به صورت مورمور و گزگز و ... از یبوست به وجود میاد .
با درمان یبوست همه ی اینها از بین میرن.
شاید شما هم مثل من فک کنید یبوست ندارید اما همش از همونه.یبوست خانه ی امراضه و در هر شخصی به یه شکل بروز پیدا میکنه.