جدا از این که این حادثه دهشتناک لایههای عمیقتری را از رشد خزنده جریان راستگرای افراطی و پوپولیستی در جوامع اروپایی کنار زد که در تعدادی از کشورهای این قاره به ارکان قدرت هم راه یافته و میرود که بنیانهای تکثرگرایی فرهنگی و سیاسی اروپا را دستخوش تغییر و عقبگرد کند؛ اما نباید از این مساله هم غفلت کرد که دولتهای مهاجرفرست به ویژه در خاورمیانه نیز در چنین حوادث دلخراشی مسئول هستند.
در میان واکنشها به این واقعه، آنچه، اما بیشتر خندهدار بود پیام تسلیت و همدردی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به زبانهای مختلف از جمله فارسی و عربی بود که از قضا بر خلاف دونالد ترامپ این حمله را "تروریستی" توصیف کرد؛ در حالی که بیشتر قربانیان جنایت در دو مسجد آواره فلسطینی بودند. به گفته منابعی ۱۹ نفر از ۵۰ کشته مسلمان، فلسطینی بودند که نتانیاهو راههای بازگشت آنها را به میهنشان مسدود کرده بود.
در کنار آن هم، نتانیاهو در انتخابات بیست و یکمین دوره کنست اسرائیل با افراطیترین گروه راستگرا یعنی پیروان باروخ گلدشتاین و مئیر کاهانا خاخام بنیانگذار جنبش کاخ ائتلاف کرده است؛ جنبشی که قبلا هم توسط خود تلآویو غیر قانونی اعلام شده و فعالیت آن به شدت مورد اعتراض اروپاییها بوده است. نکته جالبتر اینجاست که باروخ گلدشتاین همان پزشکی است که در فوریه سال ۱۹۹۴ با سلاح خود ۲۹ نمازگزار مسلمان به صف ایستاده در نماز صبح را در حرم ابراهیم پیامبر در شهر الخلیل به قتل رساند و دهها نفر دیگر را هم زخمی کرد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/