وی افزود: با توجه به ممنوعیت صادرات سیب درختی و پرتقال از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فرودین، قیمت این اقلام در روزهای اخیر با کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی در میدان روبرو شده است.
صابری ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی اقتصاد خانوار و وضعیت تقاضا در میدان مرکزی پیش بینی میشود که روند فعلی قیمت در بازار استمرار یابد.
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی با واردات نارنگی برای تنظیم بازار شب عید موافقت نکرد، بیان کرد: هم اکنون مقداری نارنگی در جنوب کشور تولید میشود که میزان محدود عرضه نسبت به تقاضا عامل اصلی گرانی است، از این رو پیشنهاد واردات نارنگی را به مسئولان وزارت جهاد کشاورزی دادیم که متاسفانه موافقتی با این امر صورت نگرفت، در حالیکه واردات نارنگی بر کاهش مجدد قیمت سیب و پرتقال در بازار تاثیر گذار بود.
بیشتر بخوانید: قیمت سیب و پرتقال تنظیم بازار ۱۲ درصد کمتر از نرخ بازار است / نیازی به واردات میوه نداریم
این مقام مسئول با اشاره به اینکه نارنگی جزء اقلام اصلی سبد میوه شب عید خانوار محسوب نمیشود، اظهار کرد: طبق روال همه ساله در بازار شب عید میزان عرضه نارنگی نسبت به تقاضا کمتر است که به همین خاطر قیمت نارنگی بندری همیشه بالاست و تنها عدهای خاصی از مردم توان خرید آن را دارند.
به گفته وی، در سالهای گذشته بخشی از نارنگی کشور از طریق قاچاق و صادرات رسمی تامین میشد و امسال به سبب نوسان نرخ ارز، قاچاق صرفه اقتصادی ندارد.
صابری با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه کیوی در بازار شب عید وجود ندارد، بیان کرد: علی رغم افزایش چشمگیر صادرات، کمبودی در عرضه کیوی به سبب رشد ۵ تا ۷ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل وجود ندارد.
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در پایان از کاهش قیمت گوجه فرنگی در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون مناطق جنوبی کشور تامین کننده صیفی و سبزی بازار داخل هستند که کمبود عرضه در برابر تقاضا نوساناتی را در بازار به همراه داشته است، اما با برداشت محصول از مناطق دیگر به تدریج قیمت در بازار کاهش مییابد.
انتهای پیام/