سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

هیجینگ ارزی خواسته اصلی صادرکنندگان ایرانی/۱۰ پیمان پولی دوجانبه روی کاغد مانده است

لاهوتی گفت: هیجینگ ارزی خواسته جدی صادر کنندگان است، چراکه این قرارداد باعث خنثی سازی ریسک موجود در یک بازار می‌شود.

محمد لاهوتی، عضو اتاق بازرگانی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اهمیت جدی پیمان های دو جانبه پولی اظهار کرد: ایران با ۱۳ کشور پیمان دو جانبه پولی برقرار کرده است که در این بین تنها ۲ تا ۳ کشور به صورت فعال عمل می‌کنند.

وی افزود: کمی در هدفگذاری‌ها برای انعقاد پیمان‌های دوجانبه پولی باید دقت نظر شود، زیرا ما با برخی از این کشور‌های مورد عقد تفاهم نامه هیچ مراودات تجاری نداریم و صرفا قرارداد‌ها برای سال‌های آینده منعقد شده است.

لاهوتی بیان کرد: پیمان‌های دوجانبه پولی شرایط تجارت با کشور‌ها را  تسهیل کرده  و حجم صادرات را افزایش می‌دهد بنابراین این قرارداد باید هر چه سریع‌تر بین کشور‌های مقصد صادراتی ما منعقد شود.


بیشتر بخوانید: با ۲۰ میلیارد دلار ارز چه می‌توان کرد؟


وی اضافه کرد: البته در پس زمینه انعقاد این قرارداد‌ها، کشور‌ها تعرفه‌های ترجیحی برای شرایط مختلف تجاری بین یکدیگر تعریف می‌کنند تا بتوان در شرایط سخت و حساس هم تصمیمات نرم تری برای تبادلات تجاری گرفت.

رئیس کنفدراسیون صادراتی ابراز کرد: متاسفانه هنوز در کشور ما این قبیل قراردادها با تاکید‌های فراوان فعالان اقتصادی عملیاتی نشده است به طور مثال ایران با روسیه سه سال پیش قرارداد پیمان پولی دو جانبه برای مراودات تجاری امضا کرد، اما تا به این لحظه از این قرار داد هیچ استفاده‌ای نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که پیمان‌های پولی چه زمانی مثمر است؟ گفت: قطعا این قرارداد برای حجم بالای معاملات مناسب است اگرما با کشوری کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار معامله انجام دهیم هیچ فرقی نمی کند که با دلار باشد یا با ارز رسمی آن کشور، زیرا حجم تجارت بسیار پایین است، اما در مبالغ بالا می‌تواند تجار را برای واردات بیشتر همراهی کند.

لاهوتی با اشاره به تاثیر روابط تجاری بر برطرف شدن کدورت‌های سیاسی گفت: کشور‌هایی که رابطه تجاری خود را بیش از پیش با یکدیگر تقویت می‌کنند، می توانند رابطه سیاسی مناسب و صمیمی تری داشته باشند.

وی افزود:کشور‌هایی نظیر سوریه، بوسنی، هرزگوین، ترکیه، روسیه، با ما قرارداد پیمان دو جانبه پولی دارند، ولی عملیاتی نشدن آن باعث شده است تا از اذهان عمومی خارج شود. این قرارداد‌ها بیش‌تر روی کاغذ خودنمایی کرده و نمود بیرونی نداشته است.

لاهوتی با انتقاد از عدم پرداخت رقمی بالغ بر ۳۳۰ میلیارد دلار مشوق‌ صادراتی به صادرکنندگان طی  سال های ۹۰ تا ۹۱  ابراز کرد: در نهایت این فعالان اقتصادی نسبت به سیستم مالی و بانکی دولت‌ها دلسرد شدند. هیجینگ ارزی خواسته جدی صادر کنندگان است، هجینگ نوعی قرارداد آتی محسوب می‌شود که به معنی خنثی سازی ریسک موجود در یک بازار با استفاده از ریسک متضاد در بازاری دیگر است.

انتهای پیام/

پیمان پولی دوجانبه تنها با ۳ کشور عملیاتی شده است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.