به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سفر یکی از لذتهایی است که همواره با شور و هیجان همراه بوده و موجب شور و نشاط در زندگی میشود تصمیم به سفر و آشنایی با مکانها و مردم فرهنگها و آداب و رسوم هر منطقه میتواند جانی دوباره به ما بخشد.
سفر به استان اردبیل و دیدن زیباییهای آن و تجربه بهارش مثل فصلهای دیگرش آن لذت بخش است. فصل بهار فرصت مناسبی برای طبیعت گردی است. شاید در سفر به اردبیل وقت کافی برای رفتن به جادهها یا شهرهای نزدیک آن نداشته باشید، اما به راحتی میتوانید برخی از جاهای دیدنی این شهر را برای گردش چند ساعته انتخاب کنید. شما به راحتی میتوانید داخل شهر اردبیل به این جاهای دیدنی سر بزنید.
دریاچه شورابیل
دریاچه شورابیل که در غرب اردبیل قرار دارد، زمانی نهچندان دور به خاطر شوری آب و خاصیت درمانی گِلاش شهره بود، حالا با اضافه شدن آب به آن و گسترده شدن مساحتش به محلی کاملاً تفریحی تبدیل شده و میتوان در آن قایقسواری کرد و در رستورانهای اطراف و حتی روی دریاچه غذا خورد و از بزرگترین شهربازی شهر لذت برد.
دریاچه شورابیل دریاچهای زیبا با مساحتی ۱۲۰ هکتار در ۲ کیلومتری جنوب شرقی استان اردبیل در کنار یکی از پرترددترین خیابانهای شهر و منطقه کاملا مسکونی به دور از هرگونه آلودگی هوایی واقع شده است.
۳۰۰ متر که از چهارراه امام در مرکز شهر به سمت «عالیقاپو» بروید، گنبد معروف اللهالله در سمت راستتان نخستین نشانه آشنایی است که به چشمتان خواهد خورد. این مجموعه در سال ۸۹ به فهرست میراث فرهنگی یونسکو پیوست. در مجموعه بقعه «شیخ» دیدنیهای بسیاری پیدا میکنید، اما آنچه که نباید از آن غفلت کنید مقبره شیخ، تالار چینیخانه، قندیلخانه و مقبره شاه اسماعیل اول و شهدای جنگ چالدران است.
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی مجموعهای از آرامگاهها و بنایهای تاریخی بزرگان، مشاهیر و سلاطین دوره شیخ صفی الدین بوده است که این بنای تاریخی که همچون نگینی در مرکز شهر اردبیل میدرخشد. این بقعه تاریخی با قدمتی ۷۰۰ ساله یکی از آثار باستانی مهم کشور است که در پنجم تیرماه سال ۸۹ به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.
اردبیل همچنین به دلیل داشتن تاریخ کهن، همواره آثار تاریخی بی شماری را در خود جای داده است به همین دلیل آثار موجود در موزههای اصفهان، تبریز میراثی از تاریخ اردبیل به شمار میروند که از مهمترین موزههای این استان میتوان به موزه تاریخ طبیعی اردبیل، موزه مردم شناسی اردبیل (واقع در میدان عالی قاپو)، موزه صنایع دستی اردبیل و موزه مفاخر دینی اردبیل اشاره کرد.
موزه تخصصی باستان شناسی، موزه سنگ و کتابخانه تخصصی بقعه شیخ صفی، موزه چینیها یا چینی و شماری از پلهای تاریخی اردبیل از جمله مکانهای تاریخی و توریستی استان به شمار میرود که بسیاری از این مناطق یکی از مقاصد اصلی گردشگران و مسافران در ایام تعطیلات تابستان و عید نوروز است.
این جنگل به علت نزدیکی به شهرستان نمین و سهولت دسترسی از جاده بین شهری اردبیل-آستارا به عنوان یک تفرجگاه شناخته شده است که یکی از اراضی تفریحی جنگلی بوده و به فاصله ۱۰ کیلومتر از شهر نمین و ۲۵ کیلومتر از شهر اردبیل واقع شده و علت نامگذاری این تفرجگاه توریست پذیر وجود انبوه درختان فندق در اراضی جنگلی بوده است.
این منطقه به خاطر داشتن جاذبههای منحصر به فرد جنگلی و اکوتوریسمی و همجوار بودن با گردنه زیبای حیران با جذابیتهای طبیعی متنوع، قابلیتی بسیار ممتاز برای توسعه صنعت گردشگری و توریستی به حساب میآید.
این جنگل به رغم داشتن گونههای گیاهی و جانوری متنوع به ترتیب از قبیل: به، تمشک، سیب وحشی، فندق، ترشک و روباه، گرگ، آهو و خرگوش از یک آبدرمانی به نام "مشه سویی" در داخل جنگل نیز برخوردار است که این استخر معدنی خواص درمانی بالایی داشته و در تعطیلات میزبان هزاران گردشگران و مسافران داخلی و خارجی است.
آبشارهای اردبیل
استان اردبیل آبشارهایی به صلابت و استواری سبلان دارد و این آبشارها میتواند یکی از نقاط گردشگرپذیر منطقه نیز محسوب شود. از جمله آبشارهای مهم منطقه آبشارهای کوله لر درسی، آقبلاغ، گور گور، خیاوچای، قوبول دره سی، قزلو و آبشار روستای سالالا و قاری قشلاقی میتوان اشاره کرد که این آبشارها از موقعیت طبیعی بسیار مناسبی برخوردار هستند.
بالیقلی چای
بالیقلی چای بعد از قره سو، که از شرق اردبیل از رشته کوههای تالش سرچشمه میگیرد مهمترین رودخانه منطقه است که از اجتماع چشمه سارها و باران دامنه جنوبی کوههای ساوالان و دامنههای شمال غربی بزقوش تشکیل میشود و پس از عبور از مرکز شهر اردبیل در شمال دشت وارد رودخانه قره سو میشود و میزبان گردشگران و توریستهایی در طول فصول گرم و گردشگری است.
وجه تسمیه بالیقلی چای بیانگر زیست انواع ماهیان در این رودخانه است که عبارتند از: قزل آلای خال قرمز، سس ماهی، ماهی سیاه، شاه کولی، همچنین این رودخانه زیستگاه دائمی پستاندار آبزی (سمور آبی) و زیستگاه عبوری و فصلی انواع پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است که همین امر زیباییهای این رودخانه را بیش از پیش نمودار ساخته و دوچندان میکند.
پل معلق مشگینشهر
پل معلق مشگینشهر که با طول ۳۶۵متر بلندترین پل پیادهروی در خاورمیانه است، این پل در پارک جنگلی خیاو است و پارک در کنار رودخانه خیاوچای قراردارد و تابلوهای راهنما شما را به سمت پل معلق هدایت خواهند کرد. وقتی روی پل بروید، رود خیاوچای را زیر پایتان و قله سبلان را در دور دست خواهید دید. وقتی روی این پل طولانی قدم میگذارید، ۸۰متر بالاتر از سطح رودخانه هستید.
محل عبور عابران دو متر عرض دارد و هنگام راه رفتن روی آن، خیالتان از بابت ایمنیاش راحت باشد. این پارک جنگلی ۳۰۰هکتاری، پیست اسکیت، شهربازی و آبشار مصنوعی و البته هزاران درخت میوه هم دارد. مشگینشهر یکی از خنکترین شهرهای ایران است و احتمالا در نوروز هم سرد باشد.
منطقه نمونه گردشگری خیاو تا گیردولی که منطقه نمونه گردشگری نور سبلان نامگذاری شده است بزرگترین پروژه گردشگری استان اردبیل بوده و این مجموعه گردشگری شامل تالارهای پذیرایی، سوئیتهای اقامتی، سایت بالن سواری و پاراگلایدر و ورزشهای هوایی، رستوران گردان و بازارچههای صنایع دستی، شهربازی و دیگر امکانات مختلف تفریحی است.
صنایع دستی و غذاهای محلی اردبیل؛ سوغاتیها
استان اردبیل با داشتن تاریخچه دور و دراز صنایع دستی و غذاهای محلی و سنتی شهرت فراوانی در میان گردشگران و مسافران شهرهای مختلف و حتی کشورهای جهانی پیدا کرده است
از غذاهای سنتی اردبیل میتوان به آش اوماج، آش دوغ، آش شیر، آش یارما، بزباش، پیچاق قیمه، تاس کباب، ترحلوا، ترشی قرمه، چیغیرتما، حلوای زرد، حلوای زنجبیل، خشیل، خورشت قاتق، ساج ایچی، سوغان سو، قورمه سبزی، قویماق، قیساوا، قیقاناق، کوفته، لونگی و هرا اشاره کرد.
از مهمترین سوغات استان اردبیل نیز میتوان به آبنبات، تخمه آفتابگردان، حلوای سیاه، سرشیر، شیرینیهای محلی، شکلات روسته، عسل طبیعی سبلان، عصاره گلهای سبلان و کره اشاره کرد. صنایع دستی اردبیل نیز که تولید آن بیشتر در بین روستاییان و عشایر استان انجام میشود؛ قالی بافی، گلیم بافی و جاجیم بافی به عنوان کهنترین صنایع دستی شهرستان اردبیل و از عمدهترین این صنایع دست دوز در منطقه است که دارای شهرت فراوان و اهمیت ویژهای هستند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/