سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در آیینه رهبری/

خودسازی و تزکیه نفس امری مثال زدنی در بیانیه گام دوم انقلاب

رهبری در بسیاری از سخنان خود به خودسازی و تزکیه نفس اشاره کردند. بیانیه گام دوم اتقلاب هم از این قاعده مستثنی نیست.

 به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  انقلاب اسلامی ایران در حالی چهلمین سالگرد پیروزی خود را پشت سر گذاشت و قدم به دهه‌ی پنجم حیات خود نهاد که اگرچه دشمنان مستکبرش گمان‌های باطلی در سر داشتند، اما دوستانش در سراسر جهان، امیدوارانه آن را در گذر از چالش‌ها و به دست آوردن پیشرفت‌های خیره‌کننده، همواره سربلند دیده‌اند.در چنین نقطه‌ی عطفی، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با صدور «بیانیه‌ی گام دوم انقلاب» و برای ادامه‌ی این راه روشن، به تبیین دستاورد‌های شگرف چهار دهه‌ی گذشته پرداخته و توصیه‌هایی اساسی به‌منظور «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ» ارائه فرموده‌اند. بیانیه‌ی «گام دوم انقلاب» به تعبیر بسیاری از بزرگان و‌اهل فن تجدید مطلعی است.

تزکیه نفس، خودسازی اخلاقی، نیرو‌های مسلح

یکی از محور‌های مهم در بیانیه گام دوم انقلاب، «دومین مرحله‌ی خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی» خطاب به جوانان است؛ ایشان دراین بیانیه تاکید می‌کنند: ورود انقلاب اسلامی به دومین مرحله‌ی خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی، از میان همه‌ی ملّتهای زیر ستم، کمتر ملّتی به انقلاب همّت می‌گمارد و در میان ملّتهایی که به‌ پاخاسته و انقلاب کرده‌اند، کمتر دیده شده که توانسته باشند کار را به نهایت رسانده و به‌جز تغییر حکومتها، آرمان‌های انقلابی را حفظ کرده باشند.

 ایشان در بخشی دیگری ادامه می دهند: امّا انقلاب پُرشکوه ملّت ایران که بزرگ‌ترین و مردمی‌ترین انقلاب عصر جدید است، تنها انقلابی است که یک چلّه‌ی پُرافتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده و در برابر همه‌ی وسوسه‌هایی که غیر قابل مقاومت به نظر می‌رسیدند، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرده و اینک وارد دوّمین مرحله‌ی خودسازی و جامعه‌پردازی و تمدّن‌سازی شده است. درودی از اعماق دل بر این ملّت؛ بر نسلی که آغاز کرد و ادامه داد و بر نسلی که اینک وارد فرایند بزرگ و جهانی چهل سال دوم می‌شود.

نقاط ضعف جمهوری اسلامی، نقاط قوت و ضعف انقلاب اسلامی، خودسازی اخلاقی، تزکیه نفس

یکی از ویژگی‌ها که بسیار مهم است تا برای خودسازی به آن توجه کنیم وشاید جنبه تقدمی هم داشته باشد، «اخلاص» است. اخلاص عبارت است از کار را خالص انجام دادن و این که کاری را مغشوش انجام ندهیم خالص بودن عبادت و عمل این است که برا‌ی خدا باشد. در بین مردم متاسفانه خیلی رایج است که کار‌های خوب خودشان را بر زبان بیاورند وبگویند. کانه توجه ندارندکه نباید کار نیک را به زبان آورد وگفت که ما می‌خواهیم این کار را بکنیم یا ما این کار‌ها را می‌کنیم البته برخی جا‌ها استثناست.

در جاهایی، بعضی کار‌ها باید در علن انجام گیرد. در روایات در باب صدقه آمده است که «صدقه سر» این ثواب را دارد و «صدقه علانیه» این ثواب را. یا مثلا عبادات گروهی، جلوی چشم مردم انجام می‌گیرد واین از شعائر الهی است، اما بسیاری از عبادات یا اغلب عبادات، آن روابطی که بین خود انسان و خداست:ذکر، توجه، دعا، نافله شب زنده داری، سحر خیزی، احسان وکار‌های نیک باید بین خود انسان وخدا بماند. در ادامه به برخی از بیانات برگزیده در این رابطه می‌پردازیم:

جامعه پردازی و تمدن سازی گذر از خودسازی را می طلبد

من به همه‌ی جوان‌های عزیزمان در نیرو‌های مسلح، در نیروی هوائی سفارش میکنم که به خودسازی بپردازند، به تربیت معنوی خود بپردازند.۱۳۹۰/۱۱/۱۹،دیدار با فرماندهان نیروی هوایی ارتش

از ضعف‌های ما این است که ما به موازات علم، به موازات پیشرفت‌های علمی، پیشرفت اخلاقی و تزکیه‌ی اخلاقی و نفسی پیدا نکرده‌ایم؛ این عقب‌ماندگی است.۱۳۹۰/۱۱/۱۴،خطبه‌های نماز جمعه تهران

با اقتدار و عزم کافی و با تهذیب نفس و خودسازی علمی و خود سازی اخلاقی پیش بروید. ان‌شاءاللَّه روزی را خواهد دید که کشورتان به برکت مجاهدت‌های شما در اوج افتخار و در قله‌ی اقتدار باشد.۱۳۸۸/۰۸/۱۲ دیدار دانش آموزان و دانشجویان و خانواده‌های شهدا

مقام معظم رهبری همواره بر خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی در فرمایشات خود تاکید فراوانی داشتند؛ اینکه شخصی بتواند خود سازی خود را به طور مناسب اجرا کند به مراتب جامعه پردازی و‌تمدن سازی هم برایش  امری سهل به حساب می آید.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.