سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد:

جذاب ترین برج آجری جهان پذیرای گردشگران داخلی و خارجی / میل گنبد با قدمتی هزار ساله

بلندترین برج آجری جهان در طول سال از جمله نوروز، رکوردار جذب گردشگر بوده و شمار زیادی از علاقمندان به میراث تاریخی و فرهنگی استان گلستان را به خود جذب کرده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، شهرستان تاریخی گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و تنوع اقوام و فرهنگ‌ها در شرق استان گلستان واقع است.

جاذبه‌های گردشگری طبیعی، تاریخی و مذهبی قابل توجه مانند، برج قابوس بن وشمگیر با بیش از هزار سال قدمت، به عنوان بلندترین برج آجری جهان، آستان امامزاده یحیی بن زید (ع)، سه تالاب بین المللی در بخش مرزی داشلی برون، بازارچه و گمرک مرزی، مجموعه سوارکاری، دریاچه مصنوعی و مراتع و دشت‌های سرسبز پذیرای مسافران نوروزی است.
 
 

بسیاری از گردشگران ایرانی و حتی خارجی این شهر را در لیست مقاصد گردشگری خود قرار می‌دهند تا جاذبه‌های دیدنی آن را از نزدیک ببینند.

نوری رییس گروه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: شهرستان گنبد کاووس که مهمترین و بزرگترین شهرستان استان از لحاظ وسعت محسوب می‌شود دارای مساحتی حدود ۵ هزار و ۷۱ کیلومتر و جمعیتی بالغ بر ۳۲۵ هزار ۷۸۹ نفرو فاصله آن تا مرکز استان ۹۸ کیلومتر است که قومیت‌های گوناگون در آن ساکن هستند.
 
 

وی ادامه داد: شهر باستانی گرگان که در زبان عربی به جرجان معروف است در گوشه شمال غربی شهر فعلی گنبدکاووس واقع شده است و یکی از چهارشهر بزرگ دوره اسلامی محسوب می‌شود که از لحاظ علم و ادب و هنر و صنعت بسیار پیشرفته بوده و دانشمندان زیادی در این شهر به تدریس مشغول و شاگردان زیادی را آموزش داده اند.

نوری افزود: نام گنبدکاووس از مقبره گنبد قابوس بن وشمگیر در زمان پهلوی اول گرفته شده است.

وی گفت: مهمترین جاذبه‌های گردشگری و باستانی این شهرستان را می‌توان، تالاب‌های بین‌المللی آلماگل، آلاگل و آجی گل، بازارچه مرزی اینچه‌برون، یاریم تپه، دیوار بزرگ گرگان، گنبد قابوس، شهر باستانی گرگان، امامزاده یحیی بن زید و بقعه دانشمند نام برد.
 
 

نوری افزود: بازار هفتگی آن جمعه بازار است و از صنایع‌دستی این شهرستان قالی‌بافی، گلیم‌بافی، پلاس، زیورآلات، سوزن‌دوزی، رنگرزی و نمدمالی و از شیرینی‌های محلی تاتارچرک، بیشمه را می‌توان نام برد.

وی گفت: میل گنبد بیش از هزار سال، سرفرازانه سر به آسمان کشیده و تمدن کهن مردم این دیار را رخ جهانیان می‌کشد، این بنا از چهار بخش تشکیل شده است که شامل پی و صفه بنا، سردابه، بدنه و گنبد مخروطی می‌شود و ارتفاع بنا ۷۰ متر، بدنه بنا ۳۷ متر و دارای ۱۰ ترک است.

نوری افزود: تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای گردشگران و مسافران وارده به گلستان است که از این شاهکار معماری ایرانی، اسلامی دیدن کنند.
 
 

وی گفت: همچنین، در شمال شرقی گنبدکاووس، سد گلستان بر روی رودخانه گرگان احداث شده که منظره اطرف این سد بسیار زیبا بوده و یکی از جاذبه‌های گردشگری گنبدکاووس است.
 

آرتقی مدیر داخلی پایگاه جهانی گنبد قابوس در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: برج گنبد قابوس بنایی تاریخی ازسده چهارم هجری است که بلندترین برج تمام آجری جهان به شمار می‌آید و بر فراز تپه‌ای خاکی که نزدیک به پانزده متر از زمین بلندتر است قرار دارد.

وی ادامه داد: بلندای بنا به همراه پی آن ۷۲ متر که در سال ۳۷۵ هجری خورشیدی و در زمان پادشاهی کاووس بن وشمگیر و در شهر گنبدکاووس که پایتخت پادشاهان آل زیار آن دیار بوده، بنا شده است.

مدیر داخلی پایگاه جهانی گنبد قابوس افزود: آنجا مکانی است که اگر در مرکز آن بایستید و چیزی بگویید پژواک صدایتان را به خوبی می‌شنوید و این مکان در ۱۵ دی سال ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۸۶ به فهرست آثار ملی کشور اضافه شد.

آرتقی افزود: برج قابوس از قدیمی‌ترین آثار دوره معماری اسلامی و از لحاظ شیوه معماری یکی از نخستین بنا‌های مربوط به دوره رازی است.

وی گفت: از ویژگی‌های مهم شیوه معماری رازی بکارگیری مصالح محکم‌تر و مرغوب تر، با رعایت اصول رگ چین نمودن نما، گره بندی بنا‌ها با آجر و مقرنس کاری است.
 
 
 

آرتقی در مورد افزایش بازدید سالانه گردشگر از این بنا گفت: در سال، ۹۶ پنجاه و هشت هزار و ۷۲۷ گردشگر داخلی و ۴۵۶ گردشگر خارجی از برج قابوس دیدن کردند.

وی با اشاره به افزایش بازدیدکنندگان در سال جاری افزود: از ابتدای سال ۹۷ تا کنون نیز، ۹۵ هزار و ۱۵۹ گردشگر از این مکان بازدید کردند.

آرتقی در مورد بازسازی این بنا گفت: در قسمت شرقی برج، در فاز اول ۹۰ درصد محوطه سازی آن انجام شده و فاز دوم آن پس از تعطیلات نوروزی انجام می‌شود.

وی همچنین افزود: برج قابوس در اجلاس سی و ششم یونسکو در زمره میراث جهانی ثبت شد.

گزارش از سیده معصومه مرتضوی اول

انتهای پیام/م
برچسب ها: نوروز 98 ، گردشگری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.