به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،در قسمت بیست و دوم برنامه عصر جدید مخاطبان و داوران شبی متفاوت را شاهد بودند.
این برنامه با اجرای احسان علیخانی، با هدف استعدادیابی جوانان در عرصههای مختلف هنری، سرگرمی و ورزشی ساخته میشود و رویا نونهالی، آریا عظیمی نژاد، بشیر حسینی و امین حیایی چهار داوری هستند که با رأی خود به شرکت کنندگان، زمینه حضور آنها در مرحله فینال این رقابت ها را فراهم می کنند.
علیخانی در ابتدای برنامه درباره جنگیدن دهه شصتیها برای ثبت استعدادهای خود صحبت کرد و گفت: دهه شصتیها با حداقل امکانات برای نشان دادن استعداد خود تلاش کردند. در نیمکت های مدرسه ها سه نفری نشستن و با تلاش و زحمت به صندلی دانشگاه رسیدند.
وی ادامه داد: در آن دوران اگر کسی که کار خبر می کرد می گفتند شیطنت می کند و کسی که به هنر علاقهمند بود دلقک بازی معنیش میکرد. باید درباره استعداد و توانایی بچه هایمان صحبت کنیم. برخی ها بدون هیچ دانش و تخصصی با مسخره کردن به توانایی بچه ها به آسیب می رسانند.
در ادامه داوران درباره مسیر حرکت خود صحبت کردند و نونهالی گفت: من در مدرسه ژاندارم تحصیل کردم و تئاتر کار می کردم، البته که خانوادهام مخالف این موضوع نبود و من به مسیر بازیگری حرکت کردم.
عظیمی نژاد نیز گفت: هر دو پدر بزرگ من موزیسین بودند و نگاه هنرمندانه آنها من را به این مسیر سوق داد، البته از مادرم سختکوشی را یاد گرفتم.
بشیر حسینی عنوان کرد: دبیرستان ریاضی خواندم و در دانشگاه حقوق، اما تصمیم گرفتم دکترای فرهنگ و ارتباطات بخوانم و دغدغهام سواد رسانه ای است.
امین حیایی گفت: از دوران کودکی به ورزش و هنر علاقمند بودم و در آن دوران با بچه ها گروهی داشتیم و کار می کردیم اما در دوران سربازی حرفه ای تر کار کردم و در این مسیر قدم برداشتم.
حامد نصر آبادی اولین شرکت کننده عصر جدید بود او در حوزه پانتومیم در این مسابقه شرکت کرد اما با رای منفی داوران همراه شد و بشیر حسینی درباره رای منفی خود گفت: به نظرم پانتومیم بازگشت به عقب بود اتفاق خاصی رخ نداد تا من را متقاعد کند چراغ را سبز نگه دارم.
در اولین بخش مسابقات نصرآبادی شرکتکننده اول سه چراغ قرمز را از داوران دریافت کرد.
همچنین در دومین بخش محمد جواد لطیفی در حوزه خوانندگی شرکت کرد که اجرای ضعیف او با رای منفی داوران همراه شد.
گروه پرواز سایهها شش نفر از شرکت کننده بخش سوم مسابقه عصر جدید بودند که در حوزه نقاشی شرکت کردند، آنها تصویری از مرحوم خشایار الوند را طراحی کردند، اما داوران دو رای منفی به این گروه دادند.
عظیمی نژاد در پاسخ به رای منفی خود گفت : من با الوند کار کردم، اما هیچ وقت چشم اش کج نبوده و خیلی با تصویر واقعیش تفاوت دارد.
حیایی هم به خاطر تفاوت چهره اصلی با طراحی گروه نقاشی، به آنها رای منفی داد.
ابوالفضل مرادی چهارمین شرکتکننده عصر جدید در حوزه شعبده بازی شرکت کرد اما با اجرای ضعیف خود با چهار رای منفی داوران مواجه شد.
نونهالی در پاسخ به رای منفی خود اظهار کرد: شعبده بازی باید بیچون و چرا باشد، اما همه اجرای شما چون و چرا داشت.
مهرداد داودی پنجمین شرکتکننده این برنامه هم پس از اجرای قطعه ماندگار زندهیاد همایون خرم با رای منفی داوران مواجه شد و به فینال نرسید.
همچنین حامد میرمطهری به همراه گروهش ششمین شرکتکننده بودند که آنها هم نتوانستند داوران را متقاعد کنند و رای منفی دریافت کردند.
هفتمین اجرای شب گذشته هم نتوانست با اقبال داوران روبرو شود و با سه چراغ قرمز به کار خود پایان دادند.
علیخانی در بخش پایانی گفت: برای عوامل برنامه قابل پیش بینی نبود که در بخش ابتدایی و انتهایی من تنها باشم، شاید سخت گیری داوران، جذابیت اجرای گروه ها و استرس ها دلایل نبود فینالیست در این قسمت عصر جدید بود.ولی امشب متفاوت ترین شب عصر جدید رقم خورد.
انتهای پیام/
امشب خیلی متاسف شدم به ایرانیان عزیز که به تلاش گروهی پسران خورشید ارزش دادن
ولی به اوج تمرکز وتلاش وقدرت این دو نوجوان نابغه بی توجهی کردند
این دو عزیز با توجه به صحبتهایی که انجام میشد واصلا تمرکز امکان نداشت عمل محاسبه رو انجام دادن
برعکس محاسبه کردند
جزر گرفتن
شش رقمی جمع زدن
خودتون بیاین یکی رو انجام بدین ما دیگه حرفی نداریم
هر عمل این دو نوجوان خودش حیرت انگیز بود نیاز به نقش بازی کردن نبود
خودتون به کشتن استعدادها امشب رای دادید
دستتون درد نکنه
هدف برنامه باید نشان دادن استعداد های جدید باشد ولی خانوم بازیگری که انتخاب شد دارای سابقه بازیگری و شناخته شده بود.اگر تنوع تخصص داوران مد نظر بوده پس حضور یک بازیگر به عنوان داور کافی بود و دیگری میتوانست یک ورزشکار یا مجری باشد.
بوق و چراغ رای میتوانست ابتدا قرمز باشد و در صورت مثبت بودن به رنگ سفید در بیابد.
سوای رای داوران از نظر نوع آوری و اجرای شرکت کننده ها برنامه جذابی است.
شرکت کننده ها گاها برای به دست آوردن رای مثبت راه درستی نمی روند.مثلا
شب قبل خواب کسی را دیده اند.
در اجرا اسم داوران رو میارند
اتفاقا همان روز روز تولد خودشان یا فرد از دست رفته ای بوده
با سپاس
1-داورها محترمند ولی باید تخصصی تر باشد
2-داوری اذعان میکند این مورد چندبار دیدم ورای منفی میدهد منطقی به نظر نمی رسد
3-رای منفی دادن درحین اجرای برنامه کشتن استعداد است نه کشف
4-داوری رای منفی باید راه کارارائه کنه تااستعداد قویتر بشه البته اگر تخصصی داشته باشه
در واقع برنامه به جای اینکه استعداد یابی باشه افراد را ناامید میکنه
اول اینکه احسان با دخالت ها و حرفهای اضافه میخواد تاثیر بداره تو رای داروها . فکر کرده چون تهیه کننده برنامه هستش باید از همه بیشتر نقش داشته باشه و حرف بزنه
دوما داوذها خیلی سلیقه ای و احساسی نظر میدن
سوما ما ایرانی ها احساسی هستیم نوع رای دادن شرکت کننده ها رو داغون میکنه مخصوصا کسانی که هیجانی و استرسی هستن
ولی ماهم ک داور نیستیم بعضی کارا رو تو خونه ک نشستیم نبینیم برنامه را رای منفی میدیدم
با تهدید و عصبانیت کار به جایی نمی رسد
آقای علیخانی مجری که نشان داده دوست داره هر کسی یک پله از جایگاهش بالاتر بره، انگیزه ایجاد کنه و عاشق رشد و شکوفایی بقیه هستش با اینکه نمی دونه طرف کیه درود بر شرفت
به نظرمن قبل ازاینکه داورهاسلیقه ای رفتاکنن(حرفی که بیشتربیننده هاگفتن ) شماداری سلیقه ای رفتارمی کنی
حتمادرداورهاچیزی بوده که اون هاروبه عنوان داورگذاشتن توبرنامه
شمااگه برنامه رودوست ندارین نبینین.
تقریبا هفتاددرصدقضاوت داورهامنطقی است ادب وتوضیحات آنها تقریبا قابل قبول است قرمزدادن درحین اجراهم جزء همین سی درصد نقطه ضعف آنها است.
امااحسان علیخانی کاربزرگی راانجام داده بیشترتوضیحات ایشان درموردحمایت ازافرادشرکت کننده اخلاقی وانسانی است اما به نظرمی رسددیشب حمایت هایش زیاد منطقی نبود.
درموردتماشاچی هاهم بیشتروقت ها نزاکت وادب رارعایت می کردندامادیشب تعدادی ازآنهاخوب ندرخشیدندودرموردی هم بی ادبی به خرج دادند.
به هرجهت هرکه طاوس خواهد جورهندوستان کشدکارسخت است بایدبرای ادامه آن صبوری کرد. باتشکر
این فرد چطور می تونه در مورد هنرهای نمایشی نظر بده!!!
کسی که حتی تفاوت "پانتومیم" با "ادا بازی" را نمی داند!!!! چون نتونسته هدف بازیگر پانتومیم رو بفهمه، نظر منفی هم می ده و از نظرش دفاع میکنه (به بهانه اصالت خارجی این هنر) !!!! این فاجعه است!!! چون نمی توان ادعا کرد این هنر کاملا خارجی است... ضمن اینکه به درست بودن کار هنرمند باید نظر داد، نه اصل هنری که ارائه می شود!!!
شما می دونید کسی که دکترا می خواند، دو ترم (در حد 12 تا 18 واحد) بیشتر درس نمی خواند و بیشتر از درس خواندن کار تحقیق و رساله را انجام می ده... به نظرم ایشان نه هنرمند هستند نه کارشناس هنری... ایشان کارشناس ارشد حقوق هستند و بهتر هست بروند کار وکالت کنند ....
همچنین به ایشان توصیه می کنیم همه چیز هنر را با مسایل آکادمیک گره نزنند. همه می دانیم علم محصول تجربه و هنر هست، نه بالعکس ....
ای کاش و ای کاش داورها وسط برنامه زنگ نمیزدند و همه چراغها همانطوری که دوست عزیزمان فرمودند قرمز بودند و با رای داورها در حین اجرا سفید میشدند روحیه شرکت کنندگان بالا میرفت.
داورها هم خودشان اینقدر هنرمند و هنر ندارند و نداشتند که اینقدر هنرمند را براحتی کنار گذاشتند!!!!!؟؟؟؟؟!!!!!!
به نظر من باید گروههای شرکت کننده در گروههای ورزشی،موسیقی،بازیگری،َشعبده بازی،مجری گری و....تقسیم بندی شوندو برای هر گروه داوران آن رشته انتخاب شوند.درحال حاضر مثلا داوری که تخصص موسیقی دارد درمورد مثلا ژیمناستیک نظر و رای می دهد ویا گروهی که شعبده بازی انجام می دهدبا یک خواننده مقایسه می شود.
وقتی نظر میده به زور که توی حلقوم طرف نمیکنه ، فقط پیشنهاده و از شرکت کننده ها دفاع میکنه
برنامه دیشب را به طور کامل نگاه کردم افسوس خوردم که گاهاً بجای استعداد یابی و تشویق افراد، خشونت و تهدید به زدن علامت قرمز کاملاً مشخص بود
بازهم به عنوان یک بیننده تشکر می کنم از برنامه زیبای عصر جدید و اجرای دلسوزانه مجری دوست داشتنی و باوقار {احسان علیخانی}
پرهیز کنند
با تشکر از برنامه بسیار زیبا هدفمند عصر جدید
یه انتقاد به داوران عزیز ، با توجه به هدفمند بودن برنامه درخصوص ارزش گذاشتن و دیده شدن تمامی استعداد ها می باشد کاش داوران محترم نیز همین امر را رعایت نموده و در صورت عدم تایید شرکت کننده در پایان اجرا و باذکردلیل چراغ قرمز را روشن نمایند نه در وسط اجرای شرکت کننده ، که به نظرمن این امر بی ارزش کردن طرف مقابل می باشد، چون داوران عزیزدر مسند قضاوت هستند نه یک تماشاگر
من اگر داور بودم مطمئنم بر اساس دل خودم رای می دادم و نه رعایت احترام داوران دیگر بعضی جاها می بینیم خود داور هم از رای خودش مطمئن نیست و سریع رایشو می ده از رو دست کناری.
به نظر می شد افراد با دانش بالاتری رو اورد دانش سینمایی دلیلی برا علم بر هر هنری نیست خصوصا که این برنامه همه نوع موضوعی رو در بر می گیره