وی با اشاره به اینکه فروش مرغ با نرخهای ۱۷ تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان مورد تایید اتحادیه نیست، افزود: با توجه به نرخ کنونی مرغ زنده و احتساب سود منصفانه حداکثر قیمت مرغ در خرده فروشیها باید ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان باشد و فروش با نرخهای بالاتر اجحاف در حق مصرف کنندگان است.
حجت با اشاره به اینکه مرغ در عمده فروشیها به میزان نیاز است، بیان کرد: در برخی استانها عرضه مرغ با نرخ هر کیلو ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در ادارات و تعاونیها صورت میگیرد که این توزیع هدفمند میتواند در اوایل سال آینده ثبات قیمت در بازار را به همراه داشته باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه نهادههای دامی با نرخهای متفاوتی به مرغداران توزیع میشود، بیان کرد: با پیگیری پشتیبانی امور دام و تشکلها قرار است که هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۳۵۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان در اختیار مرغداران قرار گیرد که توزیع نهاده با قیمت یکسان بازار را به سمت ثبات پیش میبرد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، افزود: اگرچه برای تنظیم بازار نیاز به واردات نداریم، اما دولت برای کنترل خاص خود اقدام به واردات کرده است که امیدواریم بازار در روزهای آتی به سمت و سویی پیش رود که دولتمردان چنین تصمیماتی را اتخاذ نکنند.
بیشتر بخوانید: صادرات تخممرغ تنها راه حل تعادل قیمت/ ورشکستگی مرغداران در راه است
وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ داخل وجود ندارد، بیان کرد: واردات مرغ و توزیع مرغ منجمد وارداتی در بازار موجب شده تا مرغدارانی که از فروردین به بعد مرغ تولیدیشان را در بازار عرضه میکنند به سبب کاهش قدرت خرید خانوار با تنشهایی مواجه خواهند شد.
حجت ادامه داد: با توجه به جوجه ریزی مناسب در ماههای دی و بهمن و عرضه مرغ منجمد وارداتی و داخلی در بازار پیش بینی میشود که نوسان خاصی در روزهای پایانی سال اتفاق نیفتد.
این مقام مسئول در پایان درباره تاثیر توزیع مرغ منجمد با نرخ مصوب ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان در تنظیم بازار تصریح کرد: با توجه به آنکه رستوران داران و بسیاری از ارگانهای دولتی نیاز روزانه شان را از مرغ منجمد تامین میکنند و در نهایت مرغ گرم بیستری در اختیار خانوارها قرار میگیرد، از این رو این امر در تعادل قیمت در بازار تاثیر بسزایی دارد.
انتهای پیام/