سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

حذف دلار با تضعیف قدرت آن امکان‌پذیر است

هاشمی گفت: قدرت رسمی و مقبولیت عامه دلار بسیار بالاست و زمانی می‌توان آن را از سیستم مبادلاتی کشور حذف کرد که قدرت آن در تجارت ایران کاسته شود.

سید بهاءالدین هاشمی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اهمیت دلار در بازار‌های جهانی گفت: دلار یکی از ارز‌هایی است که تبدیل به ارز بین‌المللی شده است، در واقع نمی‌شود این ویژگی دلار را در جهان نادیده گرفت، اما می‌شود برای تضعیف این قدرت تلاش کرد.

وی افزود: بسیاری از کشور‌ها برای ثبت قدرت ارز خود تلاش کرده‌اند کشور‌هایی نظیر آلمان، فرانسه، چین، اتحادیه اروپا و همچنین روسیه که تا حدودی هم موفق بوده‌اند. این یک چراغ سبز از سوی تمام کشورهاست، یعنی آنها می‌خواهند از تحت سلطه قرار گرفته شدن توسط آمریکا خارج شوند.


بیشتر بخوانید: سقوط قیمت دلار به مرز ۱۲ هزار تومان


هاشمی در ادامه بیان کرد: آمریکا هربار که می‌خواهد کشوری را مورد تنگنا قرار دهد، از طریق کاهش عرضه دلار و عدم تبادل این ارز وارد جنگ اقتصادی می‌شود. بهترین راه برای کاهش تأثیر دلار و پایین آمدن نرخ این ارز، کاهش قدرت آن و استفاده بیش از پیش از ارز‌های کشور‌های مبدأ معاملات است.

وی افزود: البته تبدیل ارزهای مبادلاتی از دلار به یور بسیار هزینه بر است، زیرا باید به سمت ارزی حرکت کرد که  مقبولیت عمومی و راه انتقال مناسبی داشته باشد.

این کارشناس بانکی گفت: دلار در حال از دست دادن سروری خود است، زیرا بزرگترین تهدید برای این ارز، خارج شدن کشورها از استفاده از این ارز است به علت اینکه آمریکا برای اعمال تحریم هایش همواره از راه دلار وارد شده است، تهدید دیگری که دلار را تضعیف می‌کند ورود ارزهای دیجیتالی در بازار مبادلات و سرمایه گذاری‌‎هاست.

هاشمی در پایان تأکید کرد: باید دلار را حذف کرد، اما نه به صورت یکجا و برای همیشه بلکه باید برای قسمتی از واردات و مبادلاتمان این ارز در نظر گرفته شود. یکی از راهکارهای مناسب برای خروج از سلطه  دلار  پیمان‌های دوجانبه و چندجانبه پولی است که در حال حاضر ایران با دو کشور ترکیه و روسیه این پیمان را منعقد کرده است، اما هنوز موفق به فعال بودن این پیمان نشده است. امیدواریم بانک مرکزی برای ایجاد این پیمان‌های پولی دو جانبه تلاش بیشتری را در پیش بگیرد و همانطور که رئیس کل بانک مرکزی نوید کاهش استفاده از دلار در مبادلات را داده، عمل شود.

انتهای پیام/

پیمان دو جانبه پولی ایران و ترکیه ضعیف است

برچسب ها: ارز ، اخبار اقتصادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.