سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

اصلاح ساختار نان امری ضروری است/ میزان ضایعات با کشورهای پیشرفته قابل قیاس نیست

کرمی گفت: با توجه به آنکه بخش عمده ضایعات نان مربوط به پخت سنتی است، از این رو اصلاح ساختار نان یک ضرورت به شمار می رود.

محمد جواد رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم صنعتی در گفت و گو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از اشکالات اصلی نان کشور را ساختار تولید دانست و گفت: بر اساس آمار ۱۳ تا ۱۵ درصد نان تولیدی به سبب کاهش کیفیت به هدر می‌رود که بخش عمده این ضایعات به نوع تولید باز می‌گردد.

وی با اشاره به اینکه میزان ضایعات نان در ایران با کشور‌های پیشرفته و توسعه یافته قابل مقایسه نیست، افزود: کشور‌های توسعه یافته با اصلاح بخش نان توانسته‌اند میزان ضایعات خود را به حداقل ممکن برسانند به طوری که کشور ترکیه در گذشته که همانند ما نان پهن مصرف می‌کرد، اما امروزه با تغییر در حوزه نان به مصرف نان حجیم روی آورده است.

کرمی با تاکید بر این مسئله که تولید نان‌های حجیم باید در دستور کار قرار گیرد، بیان کرد: با توجه به رعایت شرایط استاندارد در تخمیر و مواد افزودنی نان‌های حجیم شاهد کاهش ضایعات و بیماری‌های گوارشی خواهیم بود.

وی مصرف نان سالم را منوط به تغییر ساختار نان کشور برشمرد و گفت: تا زمانی که دولت بخش عمده یارانه را به نان سنتی همچون نان لواش دهد، شاهد ضایعات در حوزه نان خواهیم بود چرا که طبق گفته کارشناسان این نان سالم نیست.


بیشتر بخوانید: ۳۵ درصد کیفیت نان تولیدی به مواد اولیه باز می‌گردد/کشت فراسرزمینی گندم مد نظر ما نیست


کرمی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد نان تولیدی کشور به نان لواش اختصاص دارد، بیان کرد: طبق گفته مرکز پژوهش غلات کشور نان لواش نان خشک شده است که تخمیر به درستی در آن صورت نمی‌گیرد این در حالی است که بخش اعظمی از یارانه نان به نان لواش اختصاص میابد.

کرمی ادامه داد: با توجه به آنکه بخش اعظم ضایعات نان را نان سنتی به خود اختصاص داده است از این رو وزارت بازرگانی و جهاد کشاورزی با همکاری یکدیگر باید هرچه سریع‌تر همانند دیگر کشور‌ها به نان حجیم تغییر روش دهند چرا که نان حجیم ویژگی‌هایی همچون فیبر بالا، ماندگاری بالا، و کاهش ضایعات را در بر دارد.

وی با اشاره به اینکه بهترین کارخانه‌های آرد دنیا در ایران قرار دارند، اظهار کرد: با توجه به آنکه در کیفیت آرد مشکل نداریم اما به سبب عدم رعایت شرایط استاندارد پخت و تخمیر شاهد افزایش ضایعات در بخش نان هستیم.

این مقام مسئول در پایان کاهش وزن چانه را یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش کیفیت برشمرد و گفت: دولت همه ساله قیمت نان را همانند دیگر کالا‌ها بر اساس تورم، هزینه‌های کارگری و سربار باید افزایش دهد چرا که عدم اصلاح قیمت نان و ثبات آن در سالیان متوالی موجب شده تا نانوا به تخلف وزن چانه را به سبب جبران هزینه‌های خود کاهش دهد که این امر تاثیر مستقیمی بر کیفیت نان دارد.

انتهای پیام/

کاهش وزن چانه بر افت کیفیت نان تاثیر بسزایی دارد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.