وی با اشاره به اینکه واردات محصولات کشاورزی کاهش بنیه تولید داخل را به همراه دارد، افزود: اگرچه در سال ۹۱ قانون تمرکز با هدف حمایت از تولید داخل مصوب شد، اما متاسفانه بخشی از این قانون نشد.
پاپی زاده ادامه داد: با توجه به اجرای بخشی از قانون تمرکز، میزان واردات تا حدودی کاهش یافت، ضمن آنکه در تولید برخی محصولات همچون گندم، شکر و کشت دانههای روغنی به خوداتکایی و خودکفایی دست یافتیم.
این مقام مسئول با تاکید بر اجرای کامل قانون تمرکز گفت: اگر قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی به طور کامل توسط دولت تدبیر و امید اجرا میشد و وزارت جهاد کشاورزی محدود نمیشد، بدون تردید شرایط تولید از روند کنونی مساعدتر بود.
بیشتر بخوانید: برداشت گندم از اواخر اسفند آغاز میشود/ قیمت خرید تضمینی گندم ۱۷۰۰ تومان
پاپی زاده افزایش واردات گوشت قرمز و برنج را در تضاد با شعار حمایت از تولید داخل برشمرد و گفت: علی رغم قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، افرایش واردات گوشت قرمز و برنج توسط وزارت جهاد به سبب فشار دولت صورت گرفته است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با وجود قانون تمرکز، دولت آن طور که باید و شاید به بخش کشاورزی بها نمیدهد و به عبارتی دولت و شورای اقتصاد عامل اصلی عدم اجرای صحیح این قانون است.
وی با انتقاد از این مسئله که وزارت جهاد کشاورزی نتوانسته به درستی از حقوق خود دفاع کند، بیان کرد: اگرچه دولت امکانات لازم برای اجرای قانون تمرکز را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار نداد، اما ۵۰ درصد این امر مربوط به رایزنی ضعیف وزارت جهاد کشاورزی با دولت است.
پاپی زاده در پایان با انتقاد از عملکرد ضعیف وزارت جهاد کشاورزی در بحث قانون خرید تضمینی گندم تصریح کرد: با توجه به رایزنی ضعیف وزارت جهاد کشاورزی با دولت نرخ خرید تضمینی هر کیلو گندم برای سال زراعی ۹۸_۹۷، ۱۶۰۰ تومان اعلام شد که به سبب فشار و پیگیریهای کمیسیون کشاورزی، نرخ خرید مجدد به ۱۷۰۰ تومان افزایش یافته است.
انتهای پیام/