سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جلیلی در پیش‌خطبه‌های نماز جمعه تهران:

نباید در روند انقلاب در گام دوم، به حداقل‌ها نگاه کنیم/ تحلیل فلج‌کننده بدتر از یک تحریم فلج‌کننده است/ ۸۰ درصد مشکلات مربوط به سوءمدیریت است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قرار نیست در روند انقلاب در گام دوم، به حداقل‌ها نگاه کنیم. تفکر انقلابی به قله‌ها نگاه می‌کند.

به گزارش خبرنگار  حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از ظهر امروز جمعه 24 اسفندماه در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، اظهار کرد: ملت ایران با اجابت دعوت خدا و پیامبر (ص) چهل سال پر افتخار را پشت سر گذاشته است. قرآن می‌فرماید اگر دعوت خدا را اجابت کنید یک حیات جدید می‌گیرید.

وی افزود: دشمنان هزاران میلیارد دلار هزینه می‌کنند، اما بعد از این همه لشکرکشی‌ها نتیجه آن می‌شود که رئیس‌جمهور آمریکا برای اینکه به عراق سفر کند شبانه می‌رود و شبانه برمی‌گردد و کسی از او استقبال نمی‌کند. امروز آنها اقتدار ملت ما را می‌بینند.

جلیلی تاکید کرد: رهبر انقلاب در یک بیانیه تفصیلی برای ملت ایران گام دوم انقلاب را تشریح می‌کنند و افق آینده را نشان می‌دهند و من و شما و آحاد ملت باید نسبت خودمان را با گام دوم انقلاب تعریف کنیم. باید بگوییم در قبال گام دوم چه وظیفه‌ای داریم و باید چه نقشی ایفا کنیم و چه تأثیرگذاری داشته باشیم. قرار نیست در روند انقلاب در گام دوم، به حداقل‌ها نگاه کنیم. تفکر انقلابی به قله‌ها نگاه می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: انقلاب ما بر این مبنا پیروز شد که همه مردم خودشان را در آن شریک دانستند. ما باید بدانیم که موفقیت‌های ما در این چهل سال مرهون نقش‌آفرینی مردم در صحنه‌های مختلف بود. در دفاع مقدس به سبب حضور مردم، ما در برابر همه دنیا ایستادیم و آن پیروزی‌های بزرگ  شکل پیدا کرد.

وی در ادامه افزود: آنها می بینند که در این  ۴۰ سال ملت ایران با اجابت دعوت خدا و پیامبر نتیجه آن چه شده است؟ این شده است که ملتی با قدرت و اقتدار حرکتی را شروع کرده است که امروز با افتخار گام دوم و چهل سال دوم آن را می خواهد شروع کند.

جلیلی اظهار کرد: نکته مهمی که امروز بسیار پرسیده می‌شود آن است که در آینده چه باید کرد و چه حرکتی را باید انجام داد؟ اینکه رهبر انقلاب در یک بیانیه تفصیلی برای ملت ما گام دوم انقلاب را تشریح می‌کنند و افق آینده را نشان می‌دهند، نشان دهنده آن است که هر یک از آحاد ملت باید نسبت خود را با گام دوم انقلاب تعریف کند. قبل از اینکه هر کدام از ما برای دیگری بخواهیم تعریف کنیم، یک سوال مهم آن است که در گام دوم انقلاب خود ما چه وظیفه‌ای داریم و ما در این حرکت چه نقشی باید ایفا کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: هر کس که دغدغه انقلاب دارد باید در گام دوم انقلاب بنا بر وسع خود مسائل انقلاب را دنبال کند و در این مسائل نقش‌آفرینی داشته باشد. باید مردم در بخش‌های مختلف احساس مسئولیت کنند و هوشیاری لازم را به خرج دهند. فرمایش قرآن است که برای برپایی قسط، مردم نیز باید در نظام اسلامی تلاش کنند. لذا دولتمردان ما در بخش‌های مختلف تقنینی، اجرایی و قضائی باید برای مشارکت مردم در اصلاح امور بستر را فراهم کنند.

وی گفت: دشمن در تلاش برای تحقیر دستاوردهای انقلاب است. باید برای پیمودن گام دوم انقلاب دچار تحلیل غلط نشویم؛ امپراتوری رسانه‌ای دشمن می‌خواهد تحلیل غلط القاء کند. نماز جمعه می‌تواند این تحلیل‌های غلط را افشاء کند. شما امروز شاهدید که بعضی مواقع یک تحلیل فلج کننده بدتر از یک تحریم فلج کننده است و تمام توان یک ملت را می‌گیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بسیار مهم است که ما بدانیم موفقیت در این سال‌ها داشته‌ایم، مدیون چه چیزی بوده است. انقلاب ما چگونه پیروز شد؟ انقلاب ما بر این مبنای پیروز شد که مردم ما خود را در آن شریک دانشتند و نقش ایفا کردند.

جلیلی با بیان اینکه در دفاع مقدش چرا توانستیم در برابر تمام دنیا بایستیم ادامه داد: ایستادگی ما به دلیل فراهم شدن بستر مناسب برای دفاع و نقش آفرینی مردم بود و آن پیروزی‌های بزرگ شکل پیدا کرد.

وی با بیان یکی از تفاوت‌های مهم اندیشه اسلامی با سایر اندیشه‌ها گفت: اگر کارویژه‌هایی وظایفی را برای مسئولان، کارگذاران، دولت مردان تعریف می‌کند، به آن معنا نیست که نباید از مردم و نقش و توانمندی آنها استفاده کرد. این کارویژها مشترک است و مسئولان و دولتمردان بایستی بصورت مشترک به این وظایف عمل کنند.

جلیلی در ادامه افزود: قانون‌مداری، اخلاق، تقوا و امر به معروف یک وظیفه همگانی است. این موضوع باید فراگیر و دنبال شود. در هر بخشی، چه در دستگاه قضا، مجلس و دولت باید مردم احساس مسئولیت کرده و تیزبینی و هوشیاری لازم را به خرج دهند. دستگاه قضائیِ ما چه وقتی اصلاح خواهد شد، وظیفه مسئولان است که قیام به قسط کنند. اما این به تنهایی صورت نمی‌گیرد و این فرمایش قرآن است که اگر قسط بخواهد فراهم شود، یک بخش آن کار مسئولان بوده و مردم هم باید برای قسط قیام کنند. مردم باید تمام تلاش خود را در جهت قیام به قسط به کار بگیرند و کمک کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مسئولان ما چه در دستگاه قضائی، تقنینی و اجرایی باید از مردم آماده استقبال کنند و با آنها در اصلاح امور همراهی کنند، اینجاست که استفاده از مردم اهمیت دارد. استفاده از نهادهای عمومی برای طی موفق و پرشتاب مسیر انقلاب اهمیت دارد که یکی از آنها پایگاه نماز جمعه است.

جلیلی با بیان اینکه نماز جمعه باید قرارگاه انقلاب باشد، گفت: هر هفته باید میعادی برای تمام نیروهایی که دغدغه انقلاب دارند، باشد تا اگر در صحنه کشور کارهای ارزشمندی در حال انجام است، نیروهای شایسته در آنجا شناسانده شده و تجلیل شوند.

وی در ادامه افزود: همچنان که اگر مسائل مشکل و مشکلاتی و جود دارد در اینجا است که باید سوال شود و توضیح خواسته شود. نماز جمعه  باید کانونی برای نشاط اجتماعی یک منطقه و استان و کشور شود. مردم باید در نماز جمعه به عنوان یک قرارگاه فرهنگی، حرف‌های صادق انقلاب را شنیده و تحلیل و مبانی درست را بدانند و بر آن مبنا مصادیق آن را به خوبی تشخیص داده و دنبال کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اینکه نماز جمعه مورد حمله بدخواهان قرار می‌گیرد بر همین مبنا است. آنها می‌ترسند چون می‌دانند نهاد نماز جمعه است که به مردم نشاط و امید داده و مبنای محاسباتی صحیح را به مردم نشاط می‌دهد. نماز جمعه است که متذکر جمعه می‌شود. اینکه می‌بینید در همچین روزی در سال 63 نماز جمعه مورد آماج سخت‌ترین حمله قرار می‌گیرد و در همین جایگاه نماز جمعه در دانشگاه تهران دوستانی به شهادت می‌رسند، بخاطر ترس دشمن از این جایگاه است.

جلیلی با بیان اینکه دشمنان نمی‌توانند نهاد نماز جمعه را تحمل کنند، گفت: آنها جایگاه نماز جمعه را می‌دانند. نماز جمعه است که می‌تواند آن تحلیل و نقشه راه صحیح را برای ملتی روشن کند. تمام تلاش دشمنان این است که مبناهای غلط را ارائه کرده و محاسبات غلط را به ملتی تحمیل کنند. آنکه امروز می‌بینید بیش از 250 شبکه ماهواره‍‌ای فقط برای فضای فرهنگی ایران راه می‌اندازند برای این است که مبنا و محاسبات را تغییر دهند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: امروز نکته مهم در بیانیه گام دوم این است که نخستین جهاد، امید به آینده است و تمام تلاش دشمن این است که تمام موفقیت‌های انقلاب را بپوشاند. در همین پیام، رهبری بیان می‌فرمایند برای گام دوم دچار تحلیل سراپا غلط نشویم؛ آن امپراتوری رسانه‌ای امروز چه می‌کند؟ تحلیل سراپا غلط ارائه می‌دهند و نمازجمعه باید این تحلیل‌ها را نشان بدهد.  ما می‌خواهیم یک حرکت درست انجام دهیم اما یک تحلیل فلج کننده بدتر از تحریم فلج کننده است و در گام دوم انقلاب زمانی می‌توانیم با قدرت ادامه دهیم که دچار تحلیل سراپا غلط نشویم.

وی افزود: برخی می‌گویند بهانه بیشتر نباید به دشمن داده شود، اما آیا با بهانه ندادن می‌توان مشکلات را حل کرد؟ آژانس بین‌المللی 14 بار گفته ایران به تعهداتش عمل کرده اما دیدیم که آمریکا به‌راحتی از برجام خارج شد و اروپا 10 ماه است  که حاضر نشده نه تنها اقدام عملی کند بلکه حاضر نیست رفتار آمریکا را نقض برجام بداند و حداکثر کاری که می‌تواند بکند اظهار تاسف است. اگر به تحلیل صحیح و توضیح صحیح نرسیم دچار مشکلات اینطوری خواهیم شد. آنچه می‌تواند حرکت ما را پرشتاب کند این است که نباید معطل رفتار چند قدرت استکباری شویم.

جلیلی با اشاره به اینکه امروز بسیاری از عزیزان سوال می‌کنند آیا مشکلات اقتصادی حل می‌شود یا خیر؟ گفت: در حالی که برخی مشکلات را به موضوعات سیاسی و تحریم و تصویب کنوانسیون‌ها گره می‌زنند، باید یک تحلیل درست داشته باشیم. ما از دولت خواسته‌ایم که بگویند مشکلات اقتصادی تاچه حد مرتبط با مسائل مدیریتی و دستگاه‌های اجرایی است و چه میزانی با تحریم‌های ثانویه و کنوانسیون‌ها مرتبط است. اکثر صاحب‌نظران می‌گویند مشکلات ناشی از سوء مدیریت‌ها است و این تحلیل، یک راه‌حل را در برابر ما می‌گذارد اما اینکه عده‌ای می‌گویند بخشی از مشکلات مربوط به تحریم‌ها است و بخش اندکی مربوط به مسائل دیگر است هم راه‌حل دیگری پیش روی ما می‌گذارد. امروز اکثر صاحب‌نظرات و فعالان اقتصادی معتقدند 70 درصد مشکلات داخلی است و اگر بیمه‌، گمرک و ... حل شود مشکلات را پشت سر می‌گذاریم. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در شورایعالی امنیت ملی با اشاره به اینکه اولین تحریم‌های ما در حوزه دفاعی بود و سیم خاردار را هم در اوج جنگ تحریم می‌کردند، اظهار داشت: ما با اتکای به توانمندی داخلی به جایی رسیدیم که می‌خواهند موضع مذاکراتشان را برد موشک‌ها قرار دهند. در صنعت هسته‌ای به جایی رسیدیم که 18 روز برای مذاکره می‌آمدند تا فعالیت هسته‌ای را محدود کنند. تحلیل صحیح این است که فهم صحیح داشته باشیم و فکر نکنیم به امید کسان دیگری می‌توانیم از مشکلات عبور کنیم. ملت ما نشان دادند در  اوج تحریم بزرگترین پالایشگاه میعانات جهان را درست کنند و به مدیریت یک جوان 36 ساله به خودکفایی برسیم و این نشان می‌دهد که این حرکت می‌تواند با قوت در مسیر انقلاب دنبال شود. ان شاءالله گام دوم را با شتاب و قدرت و پویندگی می‌توانیم طی کنیم و انقلاب اسلامی قدرت خودش را به ظهور خواهد رساند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.