علی ارغوانی متخصص داخلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: افرادی که مبتلا به واریس هستند در مرحله اول برای درمان این بیماری باید یبوست را درمان کنند؛ یبوست فشار وارده بر سیاهرگهای ساق پا را افزایش میدهد و منجر به تشکیل واریس میشود، رژیم غذایی غنی از فیبر، سبب کاهش یبوست و پیشگیری از بروز واریس میشود.
وی ادامه داد: روشهای درمان واریس شامل پوشیدن جورابهای محکم مخصوص واریس و نشستن در حالتی است که پاها در سطحی بالاتر از قلب قرار داشته باشند، در اغلب موارد، عمل جراحی نیز مورد نیاز است؛ برای حجیم کردن مدفوع و پیشگیری از یبوست، مصرف غلات سبوس دار، نان سبوسدار، ماکارونی و برنج توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: آشنایی با راهکارهای به روز درمان واریس
این متخصص داخلی بیان کرد: غلات غنی از فیبر نامحلول، مدفوع را حجیم میکند و آب را در خود نگه میدارند، در نتیجه مدفوع حاصل، نرمتر و بزرگتر است و آسانتر از دستگاه گوارش عبور میکند؛ بدین ترتیب فشار کمتری به وریدهای پا وارد میشود، این نکته حائز اهمیت است که افزایش دریافت فیبر در رژیم غذایی باید همراه با افزایش دریافت آب، حداقل به میزان ۶ لیوان در روز باشد.
ارغوانی افزود: سبزیجات دارای برگ سبز و انواع کلم به وسیله تامین فیبر نامحلول به ویژه در طول دوران بارداری اهمیت دارد چرا که در این زمان، سطوح بالای هورمون پروژسترون، سبب آهسته کردن انقباضات روده بزرگ میشود و احتمال بروز یبوست را افزایش میدهد.
این متخصص داخی تشریح کرد: مرکبات به ویژه پرتقال و گریپ فروت همچنین شاتوت، توت فرنگی، فلفل دلمهای و انواع سبزیجات دارای برگ سبز تامین کننده ویتامین C هستند؛ این ویتامین برای حفظ استحکام کلاژن ضروری است، کلاژن مادهای است که به حفاظت از دیواره رگها کمک میکند، فقدان ویتامین C در رژیم غذایی منجر به پارگی وریدهای کوچک و بدتر شدن واریس وریدها میشود.
ارغوانی ادامه داد: از نظر تغذیهای مهمترین کارها برای بهبود واریس، برطرف کردن یبوست و کاهش وزن اضافی در افراد چاق است؛ مصرف عصاره شاتوت در افراد دچار واریس سبب کاهش نشت دیواره نازک رگهای خونی میشود، این عصاره دارای آنتی اکسیدانهایی به نام آنتوسیانین است، آنتوسیانین به بهبود بافت پیوندی آسیب دیده کمک میکند، مصرف میوه شاتوت نیز اثر مشابهی در رفع این مشکل دارد.
این متخصص داخلی افزود: مغزها، دانهها و ماهیهای روغنی حاوی اسیدهای چرب ضروری هستند که مصرف مقداری از این غذاها به طور روزانه برای کمک به استحکام دیواره وریدها ضروری است.
بیشتر بخوانید: ورزشهای مناسب برای درمان واریس+ تصاویر
ارغوانی گفت: کره، مارگارین، روغنها، کیک، شیرینی، شکلات، پای و بیسکویت سرشار از چربی است و تامین کننده مقدار زیادی انرژی هستند که احتمال افزایش وزن و واریس وریدی را افزایش میدهند؛ هر غذایی که به طور تجربی سبب بروز یبوست میشود، باید به میزان کمتر یا به طور ترکیبی همراه با غذاهای ملین مصرف شود، مهمترین مواد غذایی ملین شامل آلو، انجیر و زرشک است.
این متخصص داخلی با اشاره به اینکه کاهش وزن اضافی برای افرادی که اضافه وزن دارند، ضروری است، گفت: افزایش فشار وارده به رگها در نتیجه حمل چربی اضافی بدن، با افزایش خطر واریس مرتبط است؛ ورزش منظم به سوزاندن انرژی اضافی و همچنین درمان واریس کمک میکند، در مواردی که علائم ثانویه واریس بروز کند و درد و ناراحتی زندگی بیمار را مختل کند، توصیه پزشک عمل جراحی است.
انتهای پیام/