وی افزود: این ظرفیت از طریق جشنواره بین المللی رادیو امکان پذیر است. برای پویاتر کردن جشنواره بین المللی رادیو میتوان یک بخش را با معیارهای خاص خودش سنجید و از تعمیم دادن شاخصهای عمومی به آن اجتناب کرد. به عنوان مثال ارزیابی تهیه کنندگان نمایشی با سایر تهیه کنندگان که در بخشهای مختلف برنامه تولید میکنند، تفاوتهای زیادی دارند. جشنواره باید در طی سال آسیب شناسی انجام دهد و با بررسی مشکلات خاص این رویداد به سمت تقویت و ارتقای هر چه بیشتر خود حرکت کند. انجام آموزش و بازآموزی مداوم برای نمایشهای رادیویی میتواند تاثیر مضاعفی بر ارتقای سطح نویسندگی و افزایش غنای متنهای نمایشی داشته باشد، ولی عمده کارها عمدتا سفارشی است که شاید مخاطب حس خوبی نسبت به آن نداشته باشد.
میکائیل شهرستانی دیگر پیشکسوت رادیو درباره جشنواره بین المللی رادیو گفت: رادیو رسانهای بسیار تاثیر گذار بوده و اثر آن از تلویزیون به مراتب بالاتر است. همچنین در عصر فعلی این رسانه در زندگی مردم نقش حیاتی دارد؛ زیرا در موقعیتها و شرایط فعلی که سایر رسانهها حضور دارند، رادیو کماکان جایگاه خودش را دارد. این رسانه میتواند به مراتب سازندهتر از هر زمانی عمل کند و به این خاطر نیازمند نیروهای مجرب و تازه نفس هستیم و باید امکانات در اختیار آنها قرار بگیرد. زیرا هدف اصلی ما مخاطب است و باید توجه داشت که مخاطب امروز با مخاطب چند دهه و یا چند سال قبل تفاوت دارد. وقتی شما در کسری از ثانیه میتوانید اطلاعات وسیعی در اختیار مخاطبان قراردهید، مسلما نمیتوان امور را به قبل پیگیری کنید.
وی افزود: به همین خاطر باید درباره حفظ مخاطب با دقت بیشتری عمل کنیم. رادیو رسانهای شریف است و بنابراین تشکیل جشنواره بین المللی رادیو میتواند به مخاطبان و برنامه سازان انگیزه دهد. رادیو مخاطبانی به مراتب بیشتر از تلویزیون میتواند داشته باشد؛ زیرا رسانهای ارزان و همراه است. به همین خاطر باید درها را باز کرد و اجازه دهیم افکار و نیات گوناگون بیشتر از هر زمانی مورد توجه قرار بگیرد و علاقهمندان را به میدان بیاوریم تا مخاطبان بیش از هر زمانی جذب شوند. حضور برنامه سازان خارجی در جشنواره بین المللی رادیو منجر میشود که ارتباط با جهان خارج از کشور ملموستر شده و تبادل تجربیات در پیشبرد امور مربوط به رادیو بسیار مفیدتر به دست آید. منتها امکانات و زیر ساختهای لازم باید در اختیار برنامه سازان قرار بگیرد. همچنین امکانات استودیوها باید به نحو شایستهای به روز رسانی شده و از تکنولوژیهای فرسوده فاصله گرفت. سیستمهایی که برای تولید برنامه به کار گرفته میشود، نیز باید مدرن شود. سطح نیاز مخاطبان دنیا و مخاطبان جوان داخلی در نظر گرفته شود تا در جنگ نابرابر رسانهای برنامه سازان بتوانند سطح دیدگاههای متنوع را گسترده مطرح کنند تا گروههای مختلف مخاطبان انتخابهای خود را انجام دهند. رادیو رسانهای است که میتواند نزدیکترین ارتباط را با مخاطب داشته باشد. همچنین در جشنواره بین المللی رادیو و اجلاس جهانی صدا، باید بخشهای کاربردی مقالات متعدد علمی ارائه شده مد نظر قرار گرفته و با نگاه کاملا عملیاتی با آنها برخورد کرد تا نتایج دلخواه به دست آید.
شهریار کرمی پیشکسوت تهیه کنندگی رادیو درباره این رسانه و جشنواره بین المللی رادیو. گفت: هدف اصلی جشنواره، تبادل اطلاعات و بالا بردن سطح کیفی رادیو است. باید توجه کرد که جشنواره رادیو صرفا نباید در مسیر تبلیغات و آمار حرکت کند و باید در هدف اصلی خود قدم بردارد. به روز شدن رسانه رادیو به نحو مطلوب تری نسبت به گذشته در صدر اهداف جشنواره قرار بیگرد. یقیناً امید و آرزو این است که این جشنوارهها دستاوردهای خوبی داشته باشند که مستلزم به روز شدن و داشتن ارتباط مستمر با این رسانه در دنیا در کنار سطح کیفی است.