وی افزود: موازنه تجاری ایران و عراق در این سال ها همواره به نفع ایران بوده و امسال تنها حدود ۱۰۰ میلیون دلار واردات از عراق داشته ایم.
وزیر صمت بیان کرد: هدف گذاری شده تا سال ۱۴۰۰ میزان مبادلات تجاری دو کشور به ۲۰ میلیارد دلار برسد.
وی ادامه داد: برای تامین بخشی از نیازهای ما ، افزایش واردات از عراق هم در دستور کار هست که البته این امر نمیتواند موازنه تجاری را که اکنون به نفع ماست به هم بزند. الزاما لازم نیست کالاهای وارداتی تولید عراق باشد عراق می تواند واسط تجاری ما با سایر کشورها باشد که در این زمینه یک برنامه راهبردی و درازمدت با همه همسایهها از جمله عراق داریم.
عضو کابینه دولت تصریح کرد: صادرات محصولات صنعتی ایرانی علاوه بر افزایش اشتغال در کشور به رونق صنایع داخلی ما و ترویج فرهنگ و تمدن ایران نیز کمک می کند.
رحمانی ثبات در توافقنامهها و دائمی بودن قراردادها را خواسته دولت عراق اعلام کرد و افزود: تسهیل در روادید تجار ۲ طرف میتواند به استفاده هرچه بیشتر ظرفیتهای اقتصادی که هر ۲ طرف ذینع اند، کمک کند.
وی از تشکیل ستاد مشترک و اختصاصی وزارت صمت برای تسهیل روابط اقتصادی خبر داد و همکاری سایر دستگاههای اجرایی کشور را خواستار شد.
رحمانی تصریح کرد: توسعه شهرکهای صنعتی مشترک در مناطق مرزی از جمله علاقمندی های طرف عراقی است. ما در بسیاری از حوزه ها از جمله فولاد، محصولات پتروشیمی، مس، شیشه و ... بیشتر از مصرف داخلی ، ظرفیت تولید داریم و این ظرفیت باید صادر شود. صادرات ما باید ظرفیتهای مازاد و تولیدات ایرانی باشد نه کالاهای اساسی.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما با ۱۵ کشور مرز مشترک داریم که با اکثر آنها روابط مطلوبی داریم. میزان واردات این کشورها در سال گذشته ۱۳۰۰ میلیارد دلار بوده اما از این میزان ایران تنها ۲ درصد به ارزش ۲۵ میلیارد دلار داشته است.
وی افزود: هدفگذاری کردیم که طی دو سال آینده این میزان را حداقل دو برابر بکنیم و به ۴ درصد افزایش دهیم که هدف منطقی و طبق ظرفیتهای داخلی است. در این صورت یک میلیون و ۲۵۰ هزار شغل ثابت در کشور ایجاد می شود.
رحمانی تصریح کرد: حوزه گردشگری سلامت، احداث اتوبان، احداث ساختمان و نوسازی صنایع از دیگر حوزه های مورد علاقه طرف عراقی برای توسعه همکاری هاست.
وی ادامه داد: ما ۲ میلیارد دلار هم برای صادرات خدمات مهندسی به عراق پیش بینی کردیم.
رحمانی اظهار کرد: در سفر رئیس جمهور، ۲۲ توافق برای توسعه همکاری های دو کشور انجام شد که یکی از آنها برگزاری نمایشگاه دائمی در عراق است و هر هفته یک رشته همچون صنعت، لبنیات و ... در آن فعالیت می کند.
بیشتر بخوانید: ایران و عراق به ۲۲ توافق مهم در زمینه تجاری و صنعتی دست یافتند
وزیر صمت در خصوص محورهای مهم همکاری ایران و عراق گفت: تکمیل راه آهن بصره شلمچه یکی از موارد مهمی است که در دستور کار قرار دارد و تحقق این امر علاوه بر تاثیر بر حوزه مسافری، تسهیل روابط تجاری را هم به دنبال دارد.
رحمانی افزود: حوزه روابط بانکی و تسهیل مبادلات پولی از دیگر محورهای مهم مذاکرات مسئولان ایرانی و عراقی بود.
وی تاکید کرد: دولت فقط باید نقش تسهیل گری در روابط تجاری دو کشور را داشته باشد و در این بین تشکلها باید خود رابطه با فعالان اقتصادی عراق برقرار کنند و آن را توسعه دهند.
رحمانی تصریح کرد: در حوزه بازارچههای مرزی قرار شده همه بازارچهها فعال شوند که قطعا در اشتغالزایی تاثیر می گذارد و سطح مبادلات با عراق را افزایش می دهد.
وزیر صمت گفت: یکی از موانع ما در صادرات بحث استاندارد است. یکی از مواردی که در زمان فروپاشی شوروی به تجارت ما آسیب زد، صادرات کالای غیر استاندارد و بی کیفیت بود. مردم باید حساس باشند کالای مرغوب صادر شود چراکه در دنیای فعلی ۳ اصل کیفیت، قیمت و خدمات پس از فروش لازمه حضور دائم و ادامه دار در بازار است.
رحمانی تصریح کرد: دو مبحث مهم معدن و صادرات برای پیگیری در سال ۹۸ مورد تاکید ما قرار دارد.
انتهای پیام/