سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یکی از توفیقات خدا، مهمان داری است + فیلم

یکی از توفیقاتی که خداوند متعال به انسان عطا کرده است، امکان مهمان داری و میزبانی از مهمان است.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با آمدن مهمان به خانه میزبان برکت و رحمت می‌آید. این موضوعی است که در بسیاری از روایات بیان شده است. برای اینکه بر این برکت و رحمت لحظه به لحظه اضافه شود، باید همه ما آداب میزبانی و مهمان را رعایت کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی حائری زاده کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی به برخی از روایاتی که درباره آداب میزبانی و مهمانی است، اشاره کرد. این کارشناس مذهبی گفت: یکی از الطاف خدا به ما بنده ها، توفیق مهمان دار شدن است. در روایات به این موضوع تاکید شده است. روایت داریم که وقتی خدا بخواهد نسبت به بنده اش اراده خیر کند، مهمان برایش می‌فرستد. باید توجه داشت که آداب مهمانی و میزبانی و چگونگی اکرام مهمان از اهمیت فراوانی برخوردار است. روایت داریم که اصحاب روزی امیر المومنین (ع) را در حالی که خیلی ناراحت بودند، دیدند. حضرت فرمودند: هفت روز است که برایم مهمان نیامده است. چون من سفره دار هستم، از این موضوع ناراحتم.

این پژوهشگر دینی در ادامه به برکات مهمان اشاره کرد و گفت: در روایات داریم که یکی از برکات مهمان داشتن این است که اگر کسی میزبان فردی بود، گویا بنده‌ای را در راه خدا آزاد کرده است. به مجرد اینکه مهمان می‌آید و مورد اکرام و احترام میزبان قرار می‌گیرد، باعث ریزش گناهان میزبان می‌شود. در روایتی دیگر آمده است که مهمان راهنمای بهشت میزبان است. مهمان باعث می‌شود که میزبان به بهشت راهی شود.

وی افزود: میزبان نسبت به مهمان وظایفی دارد. یکی اینکه تا جایی که ممکن است، به مهمان احترام کند. در روایات داریم که وقتی یک مهمان را اکرام می‌کنید، گویا ۷۰ پیامبر را مهمان کرداید. اگر یک دینار خرج کردید، انگار یک میلیون دینار در راه خدا انفاق کردید. گشاده رویی، لبخند، گفتار انسان، رفتار محترمانه، به پیشواز رفتن مهمان، تعارف کردن و مقدم داشتن، کفش‌های مهمان را جفت کردن، در بهترین جای منزل سکونت دادن مهمان، پذیرایی مناسب از او و دیگر کارها، از آداب میزبان است.

حجت الاسلام و المسلمین حائری زاده در پایان درباره آداب مهمانی رفتن اظهار کرد: اگر مهمان جایی رفت با دعوت برود. اگر بی دعوت جایی رفت و اهانتی به او شد، خودش را ملامت کند. مدت مهمانی هم خیلی کوتاه باشد که باعث رنجش میزبان نشود.

در ادامه می‌توانید ویدیو صحبت‌های حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی حائری زاده را در این خصوص مشاهده کنید.

دانلود

انتهای پیام/

آداب مهمانی رفتن و میزبانی کردن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.