امارات با انتشار بیانیهای که در خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد اعلام کرد این تصمیم اتحادیه اروپا در قرار دادن نام این کشور در فهرست کشورهای دارای حس همکاری کم در زمینه مالی و مالیاتی در حالی است که امارات عربی متحده همکاری تنگاتنگی تاکنون با این نهاد اروپایی در این زمینه داشته داشته و در همین چارچوب تلاشهای خوبی برای برآورده کردن خواستههای اتحادیه اروپا انجام داده است.
روز سهشنبه این هفته بیست و هشت کشور عضو اتحادیه اروپا با قرار دادن نام امارات عربی متحده در فهرست کشورهای دارای حس همکاری کم در زمینه مالی و مالیاتی، فهرست بهشتهای مالیاتی را از پنج کشور به پانزده کشور افزایش داد.
بر اساس اعلام ابوظبی، امارات متحده عربی همچنان به سیاست دیرینه خود مبنی بر رعایت معیارهای بینالمللی بسیار سختگیرانه در زمینه مالیاتدهی از جمله خواستهها و معیارهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی پایبند باقی خواهد ماند و به همین منظور چارچوب قوانین و مقررات مربوط به مالیات دهی شرکتها را همیشه به روز رسانی میکند.
دولت امارات عربی متحده در اعلامیه خود در همین خصوص تصریح کرده است که دولت این کشور برنامه و جدول زمانبندی شده مشروحی از قوانین و مقررات مربوط به مالیاتدهی شرکتها را که به تازگی به اجرا گذاشته به اطلاع اتحادیه اروپا رسانده است.
فهرست بهشتهای مالیاتی و کشورهای دارای حس همکاری کم در زمینه مالیات دهی شرکتها برای نخستین در دسامبر سال ۲۰۱۷، در پی افشا شدن چندین رسوایی مالی از جمله رسوایی «اسناد پاناما» (انتشار یازده و نیم میلیون سند محرمانه مربوط به فرار مالیاتی و پولشویی سیاستمداران و ثروتمندان جهان در آوریل سال ۲۰۱۶) و رسوایی لوکزامبورگ (LuxLeaks) تدوین شد. هدف از این اقدام اتحادیه اروپا مبارزه با فرار مالیاتی شرکتهای چند ملیتی و ثروتمندان بزرگ بود. سال گذشته سه کشور از این فهرست خارج شدند، اما امسال سه کشور دیگر یعنی امارات عربی متحده، جزایر مارشال و باربادوس در منطقه کارائیب به زمره آن افزوده شد.
قرار گرفتن نام امارات در فهرست کشورهای دارای حس مسئولیتپذیری کم در زمینه مالیاتدهی مشکلاتی را برای برخی از کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا ایجاد کرده است. با توجه به اینکه امارات یکی از شریکهای تجاری مهم ایتالیا در جهان است این کشور از اینکه اتحادیه اروپا نام امارات عربی متحده در این فهرست سیاه قرار دهد، اکراه داشت.
انتهای پیام/