این رده بندی بر اساس ۱۰ فاکتور: دسترسی به امکانات بهداشتی درمانی، امکانات آموزشی، محیط اجتماعی و فرهنگی، محیط زیست، محیط سیاسی، خدمات حمل و نقل عمومی، مسکن، بازیافت زباله، شرایط اقتصادی و میزان دسترسی آزادانه به کالا و خدمات صورت گرفته است.
در رده بندی امسال، اطلاعات ۲۳۱ شهر جهان در بازه زمانی سپتامبر تا نوامبر ۲۰۱۸ مورد مطالعه قرار گرفته است.
نکته جالب رده بندی امسال، حضور پررنگ نمایندگان سه کشور آلمانی زبان اتریش، سوئیس و آلمان است به گونهای که این سه کشور در مجموع هفت نماینده در بین ۱۰ شهر برتر جهان دارند.
۱-و ین، اتریش
۲- زوریخ، سوئیس
۳- ونکوور، کانادا
۴- مونیخ، آلمان
۵- آوکلند، نیوزلند
۶- دوسلدورف، آلمان
۷- فرانکفورت، آلمان
۸- کپنهاگ، دانمارک
۹- ژنو، سوئیس
۱۰- بازل، سوئیس
پایتخت عراق در رتبه بندی امسال در آخرین رده قرار گرفته است. بیشتر شهرهای پایین جدول را شهرهای آفریقایی تشکیل میدهند. به گفته مؤسسه مرکر، ۱۰ شهر با پایینترین کیفیت زندگی به ترتیب عبارت اند از:
۱- بغداد، عراق
۲- بانگی، آفریقای مرکزی
۳- صنعا، یمن
۴- پورت پرنس، هائیتی
۵- خارطوم، سودان
۶- انجامنا، چاد
۷- دمشق، سوریه
۸- برازاویل، کنگو
۹- کینشازا، کنگو
۱۰- کوناکری، جمهوری گینه
تهران در رده بندی امسال تنها نماینده ایران در این فهرست است. پایتخت ایران بالاتر از شهرهایی، چون کراچی پاکستان، کاراکاس ونزوئلا، تاشکند ازبکستان و بیشکک قرقیزستان و پایینتر از شهرهایی، چون تفلیس گرجستان، مینسک بلاروس، هاوانا کوبا، اسلام آباد پاکستان و باکو آذربایجان در رده ۱۹۹ ایستاده است.
در رده بندی امسال، سیدنی استرالیا یازدهمین شهر، استکهلم سوئد بیست و سومین شهر، اسلو نروژ بیست و پنجمین شهر و هلسینکی فنلاند سی و یکمین شهر برتر جهان معرفی شده اند. برترین شهر آسیایی سنگاپور است که در رده بیست و ششم قرار گرفته است. بهترین شهر آمریکا نیز سانفرانسیسکو است که جایگاهی بهتر از سی و چهارمی پیدا نکرده است.
در بین شهرهای منطقه، دوبی در رده هفتاد و چهارم، ابوظبی در رده هفتاد و ششم، دوحه در رده یکصد و دهم، استانبول در رده یکصد و سی ام و مسکو در رده یکصد و شصت و هفتم قرار گرفته اند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/