سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حمایت از صنایع دستی یک تیر با دو نشان

حمایت از رونق محصولات صنایع دستی به عنوان مظهر کالای ایرانی افزون بر ایجاد اشتغال پایدار به رونق اقتصاد روستایی و درآمدزایی برای زنان به عنوان چرخاننده اصلی این صنایع کمک شایانی می‌کند.

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ،شاید در نگاه نخست حمایت از صنایع دستی متوجه مسئولان باشد، اما در واقع مصرف کنندگان هم با خرید محصولات صنایع دستی و مسئولان با برنامه ریزی برای آموزش، پرداخت تسهیلات و بازاریابی در ارتقای جایگاه صنایع دستی در اقتصاد کشور سهیم هستند.

هم اکنون یک میلیون نفر در رشته‌های مختلف صنایع دستی در ایران فعالیت دارند که این امر گواهی بر نقش این محصولات در اقتصاد کشور است.

ساخته‌های سر پنجه‌های هنرمندان صنایع دستی در ایران سرشار از دقت و ظرافت است که کمتر در تولیدات وارداتی می‌توان مشاهده کرد.

استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از خاستگاه‌های اصلی صنایع دستی کشور محسوب می‌شود که جذب سالیانه سه میلیون گردشگر و وجود انواع مواد اولیه طبیعی در این استان امکان توسعه آن را بیش از پیش فراهم کرده است.

سالانه ۲۱۸ هزار متر مربع انواع صنایع دستباف در کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازار می‌شود.

جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزی‌های سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافته‌های سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.

از آنجا که نمایشگاه‌ها یکی از راهکار‌های معرفی تولیدات صنایع دستی محسوب می‌شود سه شنبه شب با حضور مسئولان استانی و شهرستانی نمایشگاه منطقه‌ای صنایع دستی در گچساران گشایش یافت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: سومین نمایشگاه منطقه‌ای صنایع دستی در گچساران از امشب تا روز بیست و چهارم اسفند فعالیت دارد.

محمود باقری اظهار داشت: این نمایشگاه با حضور استان‌های خوزستان، بوشهر، چهار محال و بختیاری، فارس، اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد دایر شده است.

وی بیان کرد: هدف از برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی، معرفی صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد و کشور، ترویج فرهنگ استفاده از صنایع دستی و فروش صنایع دستی است.

وی ایجاد انگیزه در هنرمندان صنایع دستی برای تولید و فروش بیشتر محصولات و ایجاد اشتغال در حوزه صنایع دستی را از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه‌ها عنوان کرد.

مدیر‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی بازارچه‌های موقت، فصلی و نوروزی در شهرستان‌های هشتگانه کهگیلویه و بویراحمد را از دیگر برنامه‌ها در حمایت از هنرمندان صنایع دستی استان برشمرد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: ۸۰ درصد از شرکت کنندگان در نمایشگاه صنایع دستی گچساران بانوان هستند.

پریسا راد اظهار داشت: امسال ۲ محموله صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد به کشور‌های خارجی صادر شد که نشانگر کیفیت این محصولات است.

وی ابراز کرد: ارائه آموزش‌های صنایع دستی اولویت نخست برای ارتقای جایگاه صنعتگران کهگیلویه و بویراحمد است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۲۵ نفر در دوره‌های آموزشی صنایع دستی در مناطق شهری و روستایی این استان شرکت کرده اند.

راد از شروع آموزش‌های تخصصی به یک هزار و ۱۰۰ هنرمند صنایع دستی دیگر در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.

راد ابراز داشت: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه ۱۲۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب تسهیلات روستایی به فعالان صنایع دستی این استان پرداخت شده است.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: صنایع دستی این استان پس از استان‌های کرمانشاه و سیستان و بلوچستان رتبه سوم کشور را در بحث جذب تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری کسب کرده است.

راد تصریح کرد: در کهگیلویه و بویراحمد ۳۰ نوع صنایع دستی تولید می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها گلیم، جاجیم و چرم دوزی است.

وی ابراز کرد: برای پایداری اشتغال باید پس از مرحله تولید، بازارایابی و فروش مدنظر قرار گیرد و هم اینک بازار فروش برای تولیدات صنایع دستی با هدف اشتغال پایدار در دست بررسی است.

یکهزار و ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری تاکنون در این استان پرداخت شده است.

از بهمن سال قبل تاکنون سهمیه ابلاغی تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری در کهگیلویه و بویراحمد از محل صندوق توسعه ملی در فاز نخست یک هزار و ۷۰ میلیارد ریال بوده است.

۳۵ هزار هنرمند صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

انتهای پیام/غ

صادرات  ۲ محموله صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد به کشور‌های خارجی 

برچسب ها: تسهیلات ، اشتغال
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.