سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر برنامه سلامت چشم وزارت بهداشت:

یک چهارم آسیب‌های چهارشنبه سوری به چشم وارد می‌شود

محمدی با اشاره به اینکه یک چهارم آسیب‌های حوادث چهارشنبه سوری به چشم مربوط است، گفت: بیشتر افراد آسیب دیده در بازه سنی ۱۶ تا ۲۰ سال هستند.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سید فرزاد محمدی مدیر برنامه سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت اظهار کرد: استفاده از مواد محترقه در چهارشنبه سوری یک بحران سلامت عمومی است که تمرکز آسیب‌های آن روی بخشی از ارگان‌های بدن مثل چشم، پوست و اندام بیشتر بوده و نقش وزارت بهداشت در کاهش و کنترل آسیب‌ها متمرکز است.

وی ادامه داد: این موضوع نیازمند نگاه پدیده شناسانه و جامعه شناسانه به موضوع چهارشنبه سوری و مداخلات نهاد‌های ذی‌ربط است. اگر بتوان توجه جامعه شناسان، متخصصان سلامت، پزشکان و سایر متخصصان مربوطه را به این پدیده مهم جلب کرد، می‌توان با برنامه ریزی‌هایی طی یک فرآیند حداکثر ۱۰ ساله این پدیده را از شکل نامطلوب امروزی اش به یک طرح مطلوب و پدیده بهنجار تبدیل کرد که طی آن مردم بتوانند شادی سالمی داشته باشند.

وی ادامه داد: بدیهی است که بهره برداری از مطالعات انجام شده پیرامون این موضوع نیازمند همکاری همه جانبه و بین بخشی تمام ارگان‌ها برای کاهش مخاطرات چهارشنبه سوری است، زیرا وقایع مرتبط با چهارشنبه سوری در بین تمام بحران‌های تهدید کننده سلامت عمومی، بحرانی است که زمان آن قابل پیش بینی خواهد بود.

مدیر برنامه سلامت چشم و پیشگیری از نابینایی وزارت بهداشت ضمن اشاره به اینکه یک چهارم آسیب‌ها در حوادث مرتبط با چهارشنبه سوری مربوط به چشم است، گفت: بیشتر افراد آسیب دیده در بازه سنی ۱۶ تا ۲۰ ساله هستند که سال‌های باقی مانده عمرشان، تحت تاثیر منفی این حوادث قرار می‌گیرد و بعضا به دلیل تخلیه چشم تا پایان عمر دچار انگ اجتماعی می‌شوند که طبعا تبعات منفی آن بسیار آسیب رساننده‌تر از آسیب‌های جسمی است.

عینک‌ محافظ،  عاملی بازدارنده برای  آسیب‌های چشمی چهارشنبه سوری

وی استفاده از عینک‌های محافظ را توصیه کرد و افزود: توصیه می‌شود از عینک‌های محافظ به عنوان یک عامل بازدارنده از آسیب‌های چشمی استفاده شود و به همه افرادی که با چنین مواردی روبرو می‌شوند، توصیه می‌شود از این عینک‌ها که جنس آن‌ها از پلی کربنات بوده و محافظ خوبی برای چشم‌ها می‌باشند، استفاد کنند. به ویژه ناظران و عابرانی که چندان نقشی در آتش افروزی‌ها ندارند لازم است این عینک‌ها را از داروخانه ها، عرضه کنندگان تجهیزات پزشکی و لوزام ورزشی فروشی‌ها تهیه و استفاده کنند.

محمدی اظهار داشت: نگهداری وسایل غیر انفجاری آتش ساز مانند وسایل آبشاری در منازل یعنی مواجهه با یک انفجار غیر قابل پیش بینی، زیرا زمان انفجار این مواد قابل پیش بینی نیست و این مواد بروز مخاطرات و آسیب‌های احتمالی را صد چندان می‌کند.

وی در پایان به اشتغال متخصصان چشم و آماده باش مراکز چشم پزشکی در ایام نوروز نیز اشاره کرد و گفت: در ایام نوروز که مردم درگیر جشن سال جدید هستند، متخصصان چشم و همکاران آماده باش مراکز چشم پزشکی باید در هفته اول سال به اعمال مقدماتی جراحی چشم و هفته دوم به اعمال نهایی چشم آسیب دیدگان بپردازند و بعضا حتی در ۶ ماه دوم سال درگیر اعمال جراحی ترمیمی و بازسازی چشم آسیب دیدگان باشند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.