وی در ادامه افزود: موضوع تعلیم و تربیت در جامعه مؤثر است و جامعه بهتناسب این موضوع پیشرفت پیدا میکند و هر چه جامعه بیشتر پیشرفت میکند، اهمیت آموزشوپرورش در آن بیشتر میشود.
رحمانی فضلی با اشاره به مصاحبه خود در سفر به استان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: سرعت تغییرات در دنیا در سدههای قبل کم بود چنانچه تفاوت بین ۲۰۰ سال قبل با سدههای قبل از آن زیاد نبود، اما در حال حاضر هر هفته بهاندازه صدسال تغییر پیدا میکنیم و در تمامی حوزهها تغییرات سریع رخ میدهد، لذا تغییرات جز ویژگیهای جامعه کنونی شده است و این تغییرات تأثیری مستقیم در زندگی دارد.
وی در ادامه گفت: تغییرات اجتماعی در حال حاضر به معنای قدرت هماهنگی رفتارهای فردی با تحولات است.
رحمانی فضلی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند: اگر تغییرات را مدیریت نکنیم و خود را با آن انطباق ندهیم قطعاً تسلیم تغییرات میشویم و این سرنوشت مختوم ما خواهد بود، تأکید کرد: مقام معظم رهبری بیست سال قبل مسئله تهاجم فرهنگی را مطرح کردند که در آن زمان دقت لازم را نکردیم و امروز دچار همان چالش تهاجم فرهنگی شدهایم.
وزیر کشور تصریح کرد: در حال حاضر بین شهر و روستا تفاوت رفتاری وجود ندارد، چون رسانه گسترش پیداکرده و سطح تحصیلات بالا رفته است.
وی با بیان اینکه در تحولات جهانی مدعی هستیم که خودمان مسیری دیگر داریم، اظهار کرد: همه دنیا، فلسفه ما را از نظر عقلی و کلامی میپذیرند؛ ما به اصولی معتقد هستیم که به خالق هستی مرتبط است و شیوه، روش، فرهنگ و استقلال خودمان را میخواهیم و همه اینها منبعث از تعلیم و تربیت انسان است که به عقلانیت انسان برمیگردد.
وی گفت: باید با خود خلوت کرد و دید که چه پاسخ مناسبی برای تغییرات و مطالبات داریم؛ چون اعتقاد ما مبتنی بر فطرت و عقل است بنابراین به پرسش بیشتری نیاز دارد.
وی در بخشی دیگر از سخنانش تصریح کرد: جامعه سه مطالبه اصلی دارد که اولین آن قانونمندی است. متاسفانه برخی قانون گریزیها درکشور وجود دارد. عدم تبعیت از قانون در برخی موارد باعث شده تا قانون به معنای حقیقی خود در جامعه ساری نباشد. عدالت نیز مطالبه دیگر است؛ البته ضعف عدالت نیز به ضعف قانون برمیگردد و ریشه در آن دارد. اخلاق هم سومین مطالبه است که هر سه مطالبه را میتوان درآموزشوپرورش دنبال کرد.
وزیر کشور افزود: معلمان، مهم، عزیز و تأثیرگذار هستند و البته جامعه امروز ما نتیجه همین نظام تعلیم و تربیت است و ایکاش در تعلیم و آموزش معارف به دانش آموزان، خدا و قیامت تجلی بیشتری دراعتقادات وتربیت آنان داشته باشد.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه یک معلم میتواند در کلاس درس خود بسیار اثرگذار باشد، اظهار کرد: اگر کرامت معلم در جامعه رشد پیدا کند، بسیار تأثیرگذار خواهد بود؛ تا پیش از این همیشه در نظرسنجیها اولین گروه مرجع معلمان بودند، اما در حال حاضر رتبه اول را سلبریتیها دارند و معلمان به رتبه دوم رفتهاند؛ رتبه مسئولین هم متاسفانه کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه سال ۹۷ سالی سخت برای جمهوری اسلامی بود، اظهار کرد: سال اول دولت آقای روحانی تلاشها نتیجه داد و مسیرها باز و مشکلات حل شد. در دوره دوم مسیری که باز شده بود توسط یک انسان دیوانه در آمریکا که تمام قواعد بینالمللی را زیر پا گذاشت و مشکلاتی برای کشور پدید آمد.
وی ادامه داد: سال ۹۸را برای مردم در حالت انتظاری سخت قرار ندهیم. سال ۹۸ نباید سختتر از سال ۹۷ باشد، چون دشمن هر روشی را بلد بود در سال ۹۷ به کار گرفت و دولت نیز با همه این مشکلات راه حل پیدا کرد.
رحمانی فضلی گفت: در چهلسالگی انقلاب اسلامی به پدیدهای دیگر در دشمنی با انقلاب برخورد کردهایم که البته همه پدیدهها در تکامل انقلاب تأثیرگذار است. میگفتند که در ۱۳ آبان کار ایران تمام است و دهه چهل انقلاب را نمیببینند، اما با افتخار چهلسالگی انقلاب را هم گذراندیم. متاسفانه تحلیلهای بسیار غلطی از اعتراض مردم در دی ماه سال قبل شده بود و دشمن بر اساس آن وقایع، تحریمها و هجمههای اقتصادی را علیه کشور ما به راه انداخت، اما مردم ما با وجود برخ مشکلات، فهیم هستند و محاسبات دشمن، اشتباه از آب در آمد.
وزیر کشور تاکید کرد: دشمن قطعا نمیتواند فروش نفت ایران را صد در صد تحریم کند، چون امکان وقوعش بهشدت کم است و اینکه میگویند انتخابات آتی موجب بههمریختگی کشور خواهد بود، مجددا تحلیل و اشتباهی بزرگ است.
رحمانی فضلی در پایان پیشنهاد داد: تفاهمنامهای بین ۲ وزارتخانه آموزشوپرورش و کشور تنظیم شود تا زمینههای همکاری افزایش پیدا کند.
انتهای پیام/