وی ادامه داد: در برنامه طولانی مدتی که برای قوه قضاییه در نظر داریم، شامل مواردی میشوند که نیاز به اصلاح قانون است و یا مسائلی که باید به خارج از قوه محول کنیم و آن ها به ما کمک کنند که پیگیری های لازم را انجام دهیم.
حجتالاسلام رئیسی تصریح کرد: مصمم هستیم که در برنامه کوتاه مدت آن دسته از مواردی که در اختیارات رئیس قوه قضاییه است را دنبال کنیم و انشالله مردم عزیزمان را در اختیار امور قرار میدهیم.
وی با اشاره به جلسه شب گذشته خود به دادستانها و عوامل دستگاه قضایی تصریح کرد: در آن جلسه از دادستانها و عوامل دستگاه قضایی خواستم که با یک کار انقلابی و جهادی حرکتی کنند که پروندههای معوقه را به روز و بهنگام کنیم.
حجتالاسلام رئیسی با تاکید بر اینکه در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی نخواهیم داشت، گفت: در رابطه با فقط آن چه که مورد توجه همکاران قضایی من در سراسر کشور عبارت از سخن مستند، گزارش مستند و رای مستند خواهد بود که استناد روی مهم قضیه است.
وی ادامه داد: در آنجا اعلام کردیم که باید در سیاستهای خود به ویژه با تحریمهای ظالمانه دشمن همکاری تمامی دستگاهها با هم در دستورکار قرار بگیرد یعنی در عین حال که باید استقلال قضایی رعایت شود، همکاری دستگاه قضایی در تمامی استانها با دستگاههای اجرایی باید صورت گیرد.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی مردم و مسئولین را رنج میدهد، خاطرنشان کرد: باید با همکاری و مساعدت بین دستگاها این مشکلات کاهش پیدا کند.
نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به صحبتهای وزیر اقتصاد گفت: در جلسات خبرگان رهبری بر اساس آیین نامه معمولا بعد از سخنرانی شخصیت مدعو ۵ نفر از عزیزان حاضر صحبت میکنند، اما امروز و در یکی از نادرترین جلسات این مجلس، بیش از ۱۳ نفر سخن گفتند.
وی ادامه داد: اول از همه باید گفت که عزیزان خبرگان کاملا به مطلب ورود داشتند، آمار، ارقام و دردهای مردم برای آنها ملموس بود و از جانب آقای وزیر هم مسائل بیان شد لکن فرصت کافی نبود که او مسائل را کامل توضیح دهد به همین دلیل انشالله جلسه بعدازظهر نکاتی که اعضای خبرگان میخواهند بگویند بررسی میشود.
حجتالاسلام رئیسی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که نکات اعضا، نکات مردم است، خبرگان پناه مردم است و مردم مشکلات خود را به اعضا منتقل میکنند و اعضا هم کاملا مسلط در این باره صحبت کردند انشالله که صحبتهای آقای وزیر در جلسه بعدازظهر برای اعضا قانع کننده باشد.
رئیس قوه قضاییه در پایان گفت: سیاستهای ما در راستای حبس زدایی این است که بتوانیم مجازاتهایی جایگزین حبس داشته باشیم به دلیل اینکه مسئله زندان و زندانی عوارض بسیاری برای خود، خانواده او و کشور دارد.
وی ادامه داد: جز در موارد آشکار قانون که راهی به غیر از حبس کردن نیست از همکاران در سراسر کشور خواستم که در خصوص بازداشتیها دقت بسیار جدی کنند و قرارهایی که منجر به بازداشت میشود را به حداقل و میزانی که ضرورت وجود دارد برسانند.
نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: از مسئولان دستگاه قضایی خواستم که در حبس موقت و صدور حکم از مجازات جایگزین استفاده کنند، این مسئله در قانون هم آمده است و در همین راستا از عزیزان مجلس خواستم که با لایحهای در خصوص اصلاح قوانین است و ما در حال تکمیل آن هستیم کمک کنند.
رئیس قوه قضاییه در پایان تصریح کرد: ما باید حبس زدایی کنیم و ما باید انشالله نهادهایی مثل نهاد میانجگری، داوری را فعال کنیم که بتوانند موارد را مورد بررسی قرار بدهند و بتوانیم ورودی به دستگاه قضایی را کاهش دهیم.
انتهای پیام/