علم شناخت بدن و بررسی اجزای آن با پیچیدگی و سختی بسیاری مواجه است. یکی از این قسمتها که با وجود رموز بسیار در خود تا حدی برای محققان شناخته شده است، CRISPR نام دارد. تناوبهای کوتاه پالیندروم فاصلهدار منظم خوشهای که به صورت اختصار کریسپر-CRISPR نامیده میشود، بخشی از دیانای هستند که حاوی تناوبهای کوتاه توالیهای بنیادین هستند.
حال دانشمندان به دنبال آن هستند که با استفاده از کریسپر درمانی را برای ریشه کن کردن سرطان استفاده کنند. دانشمندان فعال در این پروژه امیدوار هستند با دستیابی به راهکارهایی کلیدی، بسیاری از بیماریهای مرگبار را که انسانها سالها است با آنها درگیر هستند از بین ببرند و در نهایت با ایجاد تغییرات ژنتیکی در نسل انسان برای همیشه انسانها را از ابتلا به این بیماریها رها سازند.
مطمئنا در صورت موفقیت دانشمندان در این زمینه تغییراتی چشمگیری در سلامت بشر به وجود میآید و آیندهای روشن در انتظار انسانها خواهد بود. کریسپر در شیوه ابداعی دانشمندان، قرار است با استفاده از تقویت ویروسهای موجود در بدن از آنها برای مقابله با بیماریها استفاده کند. البته دانشمندان در این روش دفاعی نوین، آنزیمهای پروتئینی موجود در DNA را نیز به کار میگیرند.
در نمونهای آزمایشی پزشکان با همین روش جدید توانستند، بیماری داسی که نوعی عارضه ژنتیکی است و باعث نرسیدن اکسیژن کافی به سلولهای بدن میشود را تا حد بسیار زیادی درمان کنند. در این میان موضوعی که بیش از هر چیز موجب چنین دستاورهایی شده، استفاده از هوش مصنوعی در زمینه ارتقا سطح سلامت انسان است. شاید هیچ چیز در طول تاریخ بشر همانند هوش مصنوعی نتوانسته باشد انسانها را به رویاهای خود نزدیک کند.
بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی گوگل تاریخ مرگ را دقیق پیشبینی میکند
انتهای پیام/