سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

ترقه بازی چهارشنبه سوری چند میلیارد به اقتصاد کشور ضرر می‌زند؟

گردش مالی میلیاردی در فروش مواد منفجره در فقدان بازرسی ها، فضای مناسبی را برای واردات قاچاق به دست افراد سود جو و فرصت طلب داده تا سود های میلیاردی از این شب به جیب بزنند.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با نزدیک شدن به ایام آخر سال و فرا رسیدن شب چهارشنبه سوری نگرانی‌های شهروندان به‌ویژه خانواده‌ها در خصوص صدمات حاصله از مواد منفجره زیاد می‌شود، به‌طوری که در این روز همه در تب و تاب سریع رسیدن به خانه هستند، اما موضوعی که کمتر کسی به آن توجه می‌کند،گردش مالی میلیاردی در فروش مواد منفجره است که در فقدان بازرسی‌ها افراد سودجو  و فرصت طلب با واردات قاچاق، عرضه و گاهی تولید به سلب آسایش عمومی دست می‌زنند و سودهای میلیاردی از این شب به جیب می‌زنند.

بنابر گزارشی که سال قبل مرکز آمار ایران منتشر کرد، اگر هر ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار خانواده ایرانی فقط یک نوع از مواد محترقه ارزان قیمت، به طور مثال فقط یک آبشار سه هزار تومانی خریداری کنند، در روز‌های پایانی سال گردش مالی این مواد محترقه به بیش از ۵۰ میلیارد میلیون تومان می‌رسد؛ این در حالی است که طبق گزارش‌های میدانی، قیمت مواد محترقه امسال با افزایش ۵۰ درصدی مواجه شده که متأسفانه شاهد خروج زیادی ارز از کشور هستیم.

گرچه آمار و ارقام رسمی و اعلام شده‌ای برای گردش مالی مواد محترقه در کشور وجود ندارد، اما با یک حساب سرانگشتی می‌توان به نتایج جالبی رسید. اگر به صورت میانگین هر خانوار از هر کدام از این مواد تنها یک عدد بخرد، حدود ۱۵ هزار تومان باید هزینه کند. از سوی دیگر بنابر اعلام امسال مرکز آمار ایران ۲۴ میلیون و ۱۹۶ هزار خانوار در ایران وجود دارد. اگر به صورت میانگین این تعداد خانواده هر کدام برای خرید مواد محترقه ۱۵ هزار تومان هزینه کنند، حدود ۳۶۰ میلیارد تومان گردش مالی ایجاد خواهد شد؛ عددی که معادل حقوق ۳۲۶ هزار کارگر در ایران و معادل یارانه‌ هشت میلیون و ۶۶ هزار نفر است.

چهارشنبه آخر سال از لحاظ اقتصادی برای کشور زیان‌آور است

حمید گرمابی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: چهارشنبه آخر سال از لحاظ اقتصادی خیلی برای کشور زیان‌آور و از سنت‌های تاریخی دور شده است.

ملکی افزود: باید فرهنگ سازی در مورد این موضوع مهم صورت گیرد و خانواده‌ها نخستین پایه این فرهنگ سازی باشند. با شرایط اقتصادی موجود شاهد آن هستیم که خیلی راحت از مبادی غیررسمی کالاهای مورد استفاده در مراسم آخرین چهارشنبه سال وارد کشور می‌شوند، به طور طبیعی واردات این اقلام نیاز به ارز دارد. ارزهایی‌ که در وضعیت کنونی اقتصاد می‌توان با به کارگیری آن در صنایع و تقویت تولید چالش‌های رو‌به‌روی اقتصاد کشور را حل کند.

عمده مواد محترقه از چین  وارد کشور می‌شود

غلامحسین طاهری، نماینده ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: عمده مواد محترقه از چین و به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. متأسفانه بازار این روز‌های این لوازم نشان از تنوع این وسایل دارد.

طاهری افزود: قیمت هر بسته بالن ۱۴۰۰۰ تومان، هفت ترقه بسته‌ای ۱۲۰۰۰ تومان، سوتی بسته‌ای ۱۳۰۰ تومان، آبشار ۷۰۰۰ تومان، کپسول ۴۰۰۰ تومان، پروانه بسته‌ای ۱۲۰۰۰ تومان، منور بسته‌ای ۱۶ هزار تومان، سیگارت بسته‌ای ۱۵ هزار تومان، کپسول بسته‌ای ۲۶ هزار تومان، مشعل ۴۰۰۰ تومان و کهکشان تکی ۲۵۰۰ تومان است. در واقع تورم حاکم بر اقلام ضروری مردم بر بازار این کالاهای غیر ضروری و حتی مضر سایه افکنده است.

نماینده ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به باور اغلب کارشناسان اقتصادی با پولی که در روز چهارشنبه سوری هزینه می‌شود می‌توان تمام وسایل گرمایی مدارس کشور را تأمین و حتی در عمران بخش‌هایی از روستا‌ها و خطوط مواصلاتی کشور و رفع نقاط حادثه خیر اقدام کرد تا شاهد تصادفات مرگبار در ایام تعطیلات نوروزی نباشیم، بنابراین با توجه به مراتب فوق به‌نظر می‌رسد برنامه‌ریزی و مدیریت موضوع چهارشنبه سوری بسیار حائز اهمیت است و همه باید شرایطی را فراهم کنیم.

وی اظهار کرد: این موضوع باید در فرهنگ سازی مردم و مسئولان نهادینه شود تا افراد و شهروندان منتظر یک روز از سال نباشند که بخواهند از خانه بیرون بیایند و شادی‌های مخرّب در قالب چهارشنبه سوری داشته باشند. با به روز کردن قوانین و اجرای درست آنها، همراه با توجه به «طرح جامع و ملی چهارشنبه‌سوری» و هدایت آن از سوی متولی و سازمانی خاص، با شرح وظایفی مشخص و تعریف شده و نیز با استفاده از مواد آتش‌زای بی‌خطر و همسو با فرهنگ و تاریخ ایرانی و ملی و فراهم آوردن موجبات شادی و نشاط عمومی مردم، می‌توان از ظهور بسیاری از آسیب‌های خطرناک وضعیت موجود در چهارشنبه سوری پیشگیری و جلوگیری شود.

وی گفت: زیان چند میلیارد تومانی اقتصادی این رخداد در یک روز و از هم مهم‌تر آسیب‌های جسمی قشر‌های مردم به‌ویژه نوجوان و جوانان زیبنده کشوری با تاریخ تمدن و فرهنگ نوع دوستی نیست.


بیشتر بخوانید: بازار کفش در آستانه شب عید ۹۸ / میزان قاچاق کفش در ایران، ۵۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود


هزینه  ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومانی آخرین چهارشنبه سال در سراسر ایران

مجیدرضا حریری، نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اگر به‌طور متوسط هر فردی در چهارشنبه آخرسال، ۱۰ هزار تومان هزینه مواد محترقه داشته باشد، رقمی معادل۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان در سراسر ایران خرج می‌شود.

وی با بیان اینکه ما مخالف شادی مردم در چهارشنبه آخر سال نیستیم، اظهار کرد: رسم، سنت و آیین در سراسر دنیا از جمله چین و اروپا وجود دارد، اما اینکه این جشن به افراط و تفریط و آزاری برای مردم تبدیل شود، صحیح نیست.

حریری با بیان اینکه ایجاد تفریح در جامعه ضروری است، تصریح کرد: باتوجه به شرایط فعلی، جشن و شادی حق مردم است، اما باید تلاش شود که به حرکات افراطی کشیده نشود.

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: در سال‌های اخیر آتش افروختن و پایکوبی جای خودش را به ترقه بازی و نارنجک انداختن و ایجاد انفجارهای کوچک و بزرگ داده است و با توجه به نزدیک شدن روزهای پایانی سال و شور و شوق مردم، به‌ویژه کودکان و نوجوانان در استقبال از سال جدید، متأسفانه تعدادی افراد فرصت‌طلب و سودجو به بهانه چهارشنبه آخـر سـال (چهارشنبه سوری) اقدام به تهیه و توزیع انواع مواد محترقه انفجاری و آتش‌زا بین مردم می‌کنند.

کشفیات  تاکنون به  ۱۰ میلیون عدد موادمحترقه دست ساز در کشور رسیده است

سرهنگ سهراب بهرامی، رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با خطراتی که مواد محترقه در جامعه ایجاد می‌کند، متأسفانه هر ساله شاهد سوختگی‌های شدید، ایجاد ضایعات غیر قابل جبران و همچنین تحمیل بار مالی زیاد به جامعه و خانواده‌ها  هستیم.

وی افزود: مواد محترقه همگی به صورت قاچاق وارد کشور می شوند و بسیار از منابع مالی کشور در همین جهت بر سود و منفعت عده‌ای به هدر می‌رود، چون این کالاها از راه‌های غیر قانونی به کشور وارد می‌شوند با فروشندگان و توزیع کنندگان آن به عنوان قاچاقچی رفتار و برخورد می‌شود.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: هر سال در همین ایام هشدارهای جدی و قاطعی به صنوف مختلفی که نسبت به توزیع و نگهداری موادمحترقه اقدام می‌کنند، می‌شود.

این مقام ارشد انتظامی با تأکید بر تشدید مقابله با قاچاقچیان مواد محترقه، از اجرای طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا با اولویت مواد محترقه در سراسر کشور خبر داد و گفت: پلیس با کسانی که اقدام به نگهداری، فروش و توزیع این مواد کنند، مقابله جدی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه این طرح سراسری در حال حاضر در همه استان‌های کشور در حال اجراست، گفت: یک طرح با عنوان مبارزه با قاچاق کالا با اولویت کالا‌های ممنوعه  که یکی از آنها مواد محترقه است، در کشور اجرایی شده است و  آمارها نشان می‌دهد که  کشفیات  تاکنون به  ۱۰ میلیون عدد موادمحترقه دست ساز در کشور رسیده است.

گزارش از سحر آرام

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۳۷ ۰۸ فروردين ۱۳۹۸
ترقه در كردن وسط شهر كار آدماي بي فرهنگ و عقب مونده اس و نوعي توحش و بي قانوني محسوب ميشه و از نظر شرعي و حق الناس هم صد در صد حرامه
ناشناس
۰۸:۴۵ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷
اين يه آيين سنتي هستش به نظر من راهکار بذارید مثلا خود دولت یه جشن بزرگ بگیره و مردم جمع بشن بدون ترقه و... فقط آتش بازي
ناشناس
۰۱:۰۹ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷
نمونه داخلی تولید کنید که انقدر ارز خارج نشه
دیدگاه
۱۷:۱۴ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
آقا یه سوال :از کجا وارد میشه؟
آقا :کی میاره؟
آقا:با شما نبودم؟
بچه ها:اگه یه بار فیلم هندی پلیسی نگاه کرده بودید می دونید چی میگم.
ناشناس
۱۷:۰۰ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
خیلی روز شادیه ولی احتیاط کنین
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
سلام .بله خیلی کار زشتیه
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
اقا بداد برس
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
جلوی اختلاسگرا رو بگیرید
ناشناس
۱۵:۱۰ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
اعصاب رو خراب می کنه
ترس و دلهره ایجاد می کنه
هوا رو به شدت آلوده می کنه
خدایی نکرده برای فرد دیگری، خسارات جانی به بار می یاره

اینهمه خسارت
واقعاً می ارزه؟
ناشناس
۱۳:۵۴ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
الحمد الله که مشکل دیگه ای نداریم تو کشور
Abc
۱۳:۵۲ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
هزینه ترقه هزار سال چهار شنبه سوری به اندازه یکی از اختلاس هایی که سالانه در ایران اتفاق می افته نمیشه. حالا بماند سیگار که هم هزینه خودش میشه هم هزینه درمان معتادها به سیگار، چند هزار برابر هزینه ترقه هست. اگر بتونین جلوی اینارو بگیرین هزینه ترقه چیزی نیست.
ناشناس
۱۳:۲۸ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
همه‌ کشور ها آتش بازی دارند ولی باید هدایت بشه و جاهای خاص باشه و فروش ترفه های مجاز زیر نظر دولت باشه تا دولت مالیات بگیره
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
این شادی رو هم ازمون بگیرین
رضا
۱۳:۱۲ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
همین چهارشنبه سوری ضرر میلیاردی میزنه؟؟ مردم همین یه روز خوشی میکنن
saeed
۱۳:۱۰ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
از کی تا حالا چهارشنبه سوری به اقتصاد کشور لطمه زده که الان میخواد بزنه ؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
خداییش چه وضعشه تو کوچه پسکوچه نارنجک و کپسولی و ... میزنن - خیلی خطر داره - مخصوصا نارنجک که سنگ ریزه داخلش داره
ناشناس
۱۱:۵۸ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
اين جشن به شیوه درست برگزار نمیشه و باید براش فرهنگ سازی بشه تا با رعایت مسایل ایمنی مردم بتونند جشن بگيرند
ن
۱۱:۲۸ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
وای
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
من در کل چهار شنبه سوری خوشم نمیاد
احمد
۱۱:۱۹ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
مگه دیگه چیزی از اقتصاد هم باقی مانده همش اختلاص کردن بردن کانادا
یعنی تو مملکت ما دیگه مشکلی باقی نمانده نیست فقط الان تنها مشکل ترقه بازی است


باید فرهنگ سازی کنیم مهربانی اسایش ازادی و جشن را رونق دهیم
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
احسنت
گرانی تا کی
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
چهارشنبه سوری مبارک سعی کنیم ساده وبدون ترقه بازی برگزارشود وهمه از خودشان مواظبت کنند
چهارشنبه سوری از جشن های باستانی ایرانیان است وباید زنده نگه داشته شود
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
بايد فرهنگ سازي بشه که از ترقه استفاده نکنن مردم
علی
۱۱:۰۴ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
از این قبیل جشن های ملی در تمامی کشورهای دنیا برگزار میشه.با هزینه ی دولت ها و شهرداری و ساماندهی و بسیج مردمی.اگه شهرداری ها و ددلت خودش بیاد در پارک ها آتش بازی و جشن و کارناوال و فستیوال برگزار کنه دیگه کسی دنبال ترقه بازی و منحرف کردن این جشنها نمیره.توی کشور چین انواع و اقسام جشن ها از جمله ترقه بازی وجود داره که هر سال با امنیت کامل برگزار میشه.برگزاری جشن های ملی نیاز هست چون شادی مثل غذا چیزی هست که هر انسانی بهش محتاج هست حالا این شادی ملی و مذهبی باشه چه بهتر.
ناشناس
۱۰:۵۷ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
چهار شنبه سوري يك سنت ايراني است كه از سالها دور بوده و درست استفاده شده است ولي اخيرا دچار آسيب شده است
ناشناس
۱۰:۵۱ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
یک روز هم به کام مردم باشه چی میشه ؟؟؟
خشایار
۱۰:۴۶ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
این سنت زیبا که از اجداد و نیاکان پاکمان به ارث برده ایم را میبایست با امنیت بالا برگزار کنیم.متاسفانه کالاهائی رو که میبایست بابت این جشن در داخل مهیا کنیم رو با توجه به خصومت بعضی از افراطیون که مخالف این جشن میهنی هستن رو از خارج وارد میکنیم.که البت خیلی ها سودشون در همینه.وگرنه چرا برای این جشن باشکوه ملی میهنی باید از کالاهای غیر استاندارد خارجی استفاده کرد.امیدواریم به گوش مسئولین ایرانی برسد.چهارشنبه سوری مبارک.
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
چهارشنبه سوری مبارک.
ناشناس
۱۰:۲۳ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
چند ملیون شغل و چه میزان رشد اقتصادی داشت؟؟؟؟؟
ایا مشکل امروز کشور و جوانان چند ده فشفشه و ترقه چند نفر است؟
عمار
۰۹:۴۷ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
سلام علیکم و با عرض ادب و احترام خدمت هم وطنان خوبان و مهربانان و بزرگوارانم، بنظر بنده حقیر بیایید فرهنگ ها و سنتهای غلط و اشتباه را همانند چهار شنبه سوزی نه سوری را به فرهنگها و سنتهای صحیح و خداپسندانه و انسانیت ساز اصلاح و عوض کنید ، تا سودی و سوری نصیب دیگران کنیم ، سور از سرور و شادی می آید نه از آتش برافروختن و آتش زدن خود و دیگران و یا از سر و صداهای ناهنجار و انفجارهای مهیب و ایجاد مزاحمت و اذیت و آزار دیگران لذت بردن بیایید در این چهار شنبه آخر سال بجای این همه هزینهای اتینا و بیجا با همان پولهای اندک و زیادتان گلدانهای زیبا و کادوهای زیبا تهیه کنید و به عیادت مجروحان و جانبازان و بیماران خاص و سالمندان و کودکان کار و ایتام و فقیران و مسکینان و کارتون خوابها برویم و با این فرهنگ و سنت خداپسندانه و بشر دوستانه اندکی از غم و آلام آنان را تسکین دهیم و آنان را در شادیهایمان شریکشان کنیم و حس انسان بودنمان را به آنان نشان دهیم و بگوییم ما همه با هم سوار یک کشتی هستیم و در غم و شادی با هم شریکیم ، بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار تو کز محنت دیگران بی غمی نشاید که نامت نهند آدمی ، انشاءالله چهار شنبه سوزی را به چهار شنبه سودی و سوری تبدیلش کنید نه چهار شنبه سوزی و حرکات و رفتار و افکار و گفتار ابلیس و لشکریان شیاطین جن و انسیش را تقلید و اجرا کردن که اصلا و ابدا نه مورد رضایت خداوند جل جلاله میباشد نه مورد رضایت حضرت رسول الله ص میباشد و نه مورد رضایت آل طیبین و طاهرین معصومین س ع ایشان میباشد و نه مورد رضایت انسانهای آزاد اندیش است ،و نه مورد رضایت امت مستضعفین متحد و یکپارچه جهان اسلام ناب محمدی ص مومنین و مسلمین و حزب الله است . خدا را از آن بنده بخشایش است که خلق از وجودش در آسایش است . والسلام و صلوات التماس دعا . اللهم عجل لولیک الفرج و العافیت و انصر .
علی
۱۱:۰۴ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
عمار عزیز از این قبیل جشن های ملی در تمامی کشورهای دنیا برگزار میشه.با هزینه ی دولت ها و شهرداری و ساماندهی و بسیج مردمی.اگه شهرداری ها و دولت خودش بیاد در پارک ها آتش بازی و جشن و کارناوال و فستیوال برگزار کنه دیگه کسی دنبال ترقه بازی و منحرف کردن این جشنها نمیره.توی کشور چین انواع و اقسام جشن ها از جمله ترقه بازی وجود داره که هر سال با امنیت کامل برگزار میشه.برگزاری جشن های ملی نیاز هست چون شادی مثل غذا چیزی هست که هر انسانی بهش محتاج هست حالا این شادی ملی و مذهبی باشه چه بهتر.
فرامرز
۱۶:۱۱ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
چهارشنبه سوری باید درست معرفی بشه و بسیار عالیست.بعلت عملکرد ضعیف مسئولان در عدم هدایت انرژی سالم جوانان و مبارزه با شادی منجر به ترقه بازی شده است.مکانهای خاص درست کنید تا در آنجا جشن برگزار بشه و مردم شاد باشن.
ناشناس
۰۹:۴۶ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
اصلا اين ترقه از کجا اومد چهارشنبه سوري بدون ترقه بازي خيلي قشنگ تره به نظر من والا
ناشناس
۰۹:۲۱ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
وای باز حادثه شروع شد خدا بخیر بگذرونه