سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روسیه: نمی‌خواهیم توافق استارت با آمریکا به سرنوشت برجام دچار شود

سفیر روسیه در آمریکا می‌گوید مسکو نمی‌خواهد توافق نظامی روسیه با واشنگتن با تغییر رئیس‌جمهور آمریکا به سرنوشت برجام دچار شود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در آمریکا، می‌گوید مسکو نمی‌خواهد معاهده جدید کاهش تسلیحات راهبردی (استارت START) به سرنوشت برجام دچار شود.

سفیر روسیه در واشنگتن روز دوشنبه در کنفرانس بین المللی سیاست هسته‌ای کارنگی با یادآوری اینکه دولت پیشین آمریکا توافق هسته‌ای با ایران را امضا کرد اما دولت کنونی تصمیم به خروج از این توافق گرفت، گفت: «ما نمی‌خواهیم با تغییر دولت (آمریکا) با شرایط و وضع کنونی توافق هسته‌ای ایران مواجه شویم».

آنتونوف همچنین ضمن دفاع از آغاز گفتگو با واشنگتن درباره معاهده جدید کاهش تسلیحات راهبردی تأکید کرد: «کاملا روشن که نخست باید شروع به گفتگو کنیم، اما  پیش از امضا هر گونه سندی، باید به راه‌حل‌هایی در این باره دست یابیم».

معاهده استارت بین واشنگتن و مسکو سال ۲۰۱۱ اجرایی شد و مدت زمان ۱۰ سال است و احتمال تمدید آن به مدت ۵ سال نیز وجود دارد. به موجب این توافق‌نامه شمار استقرار موشک‌های بالستیک قاره‌پیما، موشک‌های بالستیک قابل شلیک از زیردریایی، کلاهک‌ها و بمب‌افکن‌های هسته‌ای دو کشور کاهش می‌یابد.

توافق هسته‌ای با ایران در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا امضاء شد اما دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور کنونی این کشور  ۱۸ اردیبهشت سال جاری به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و  تمام تحریمهای لغو شده علیه ایران مطابق با برجام را طی دو نوبت مرداد و آبان‌ ماه برگرداند. واشنگتن همچنین تهدید کرد هر کشوری که تحریم‌ها علیه ایران را نقض کند، با پیامدهای آن روبرو خواهد شد.


بیشتر بخوانید: شروط اروپایی‌ها برای حفظ برجام


طرفهای اروپایی برجام در واکنش به خروج آمریکا از این توافق صرفاٌ ابراز «تأسف» کردند و برای ترغیب ایران به ماندن در این توافق وعده دادند که با خروج آمریکا  تلاش می‌کنند مزایای اقتصادی ایران در برجام را تضمین کنند، اما با گذشت بیش از ده ماه صرفاً یک راهکار تبادل مالی بین اروپا و ایران موسوم به «اینستکس» ارائه داده‌اند که در خصوص کارایی آن در مقابل تحریمهای آمریکا تردیدهای جدی موجود دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.