سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس قوه قضاییه:

مبارزه با فساد خط قرمز ندارد/ نباید افرادی بازداشت شوند و بعد مشخص شود اشتباه شده است/ برای نظارت بر عملکرد سازمان‌ها هیچ تابلوی ورود ممنوعی وجود ندارد

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه در برخورد با فساد خط قرمزی وجود ندارد، گفت: تنها خط قرمز در این خصوص، بی‌استناد سخن گفتن و بی‌استناد عمل کردن، است.


به گزارش  گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته و ساعاتی پس از معارفه رسمی رئیس قوه قضائیه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی اولین جلسه کاری را با فراخواندن رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های کل کشور تشکیل داد و در این جلسه که به مدت دو ساعت و نیم ادامه یافت، رئیس دستگاه قضا با تشریح اولویت‌های این قوه، از آغاز یک دوره جدید کار و تلاش شبانه‌روزی برای حل مسائل مردم در بخش قضایی خبر داد.


بیشتر بخوانید؛ کوچکترین اغماضی با مخلان امنیت نخواهیم داشت/ سرمایه گذاران و قانونمندان مورد حمایت هستند/ هیچ‌کس حق ندارد قانون را زیر پا بگذارد یا دور بزند/ تعداد پرونده‌های قضایی زیبنده جمهوری اسلامی نیست


رئیس قوه قضائیه در این نشست با تشکر از اعتماد رهبر معظم انقلاب اسلامی و همچنین با تقدیر از زحمات و تلاش‌های آیت الله آملی لاریجانی و همه مسئولان قضایی، گفت: تحول قضایی به معنای نادیده گرفتن تلاش‌ها و خدمات انجام شده نیست؛ لیکن باید نگاه به آینده یک نگاه تحولی و رو به جلو باشد و راه زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب وجود دارد.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه به هیچ عنوان نباید به وضع موجود قانع شد، لازمه اصلی تحول را نیروی انسانی کارآمد و تحول‌خواه برشمرد و گفت: بیانیه گام دوم رهبر انقلاب اسلامی یک سند متقن برای طرح‌ریزی تحول در همه بخش‌های کشور است.

رئیس قوه قضاییه نگاه تحولی را، رویکردی کاملاً انقلابی خواند و با اشاره به برنامه دشمن برای ناامید کردن مردم از طریق ناکارآمد نشان دادن نظام، افزود: امروز مهمترین مؤلفه امنیت ملی، اعتماد مردم به نظام است. هر چه اعتماد عمومی افزایش یابد، امنیت ملی بیشتر خواهد شد و ما مسئولان قضایی، دادستانها، قضات و محاکم در افزایش اعتماد مردم سهم و نقش مؤثر داریم.

آیت‌الله رئیسی لازمه اصلی تحول را اعتقاد به «ما می‌توانیم» و باورمندی مدیران و نیروی انسانی به لزوم تحول انقلابی دانست و با یادآوری تجربه درخشان دفاع مقدس در این زمینه، افزود: بسیاری از شما در جبهه‌ها بوده‌اید و می‌دانید که شرایط و امکانات مطابق استاندارد‌ها نبود، اما جوانان انقلابی با روحیه انقلابی و اتکاء به خداوند و اعتماد به‌نفس، بسیاری از کار‌های نشدنی را انجام دادند و وضعیت را به نفع جبهه انقلاب اسلامی تغییر دادند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه برنامه‌های قضایی باید از «جزمیت علمی، عزم عملی و حزم و دور اندیشی» برخوردار باشد، گفت: تحول مطلقاً به معنای اقدامات زودگذر، دل خوش‌کُنَک و اکتفا به آمار و ارقام نیست. همچنین تحول به این معنا نیست که متنی ابلاغ و بخشنامه شود و آقایان هم بنویسند: "بسمه تعالی- ملاحظه گردید؛ به نظر همکاران برسد. " بلکه همه بویژه مدیران باید با تمام وجود به میدان بیایند.

آیت‌الله رئیسی مردمی بودن و توجه به خواست مردم را اصل دیگری در دوره جدید قوه قضائیه برشمرد و گفت: ارتباط با مردم، شنیدن خواست آنها، و تبیین مسائل برای آن‌ها لازم است و اگر حکمی صادر و یا اقدامی انجام می‌شود، باید درباره آن با مردم صحبت کنیم.

وی افزود: قشر‌های مختلفی از مردم هستند که آماده‌اند این سخنان را بشنوند و اگر قانع شوند، خود به یک نیروی کارآمد و در میدان برای دفاع از قوه قضاییه تبدیل می‌شوند.

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه قطع ارتباط با مردم به هیچ وجه پذیرفته نیست، به ارتباطات مردمی خود در مقاطع مختلف مسئولیت اشاره کرد و گفت: حتی ممکن است برخی خواست‌های مردم قابل تحقق نباشد، اما نفس ارتباط و بیان مسائل برای مردم، موضوعیت دارد.

وی با تشکر از زحمات سخنگوی قوه قضاییه گفت: کار سخنگویی کار لازمی است؛ اما کافی نیست و در تبیین مسائل قضایی نباید به این نشست‌ها اکتفا شود. البته این به معنای آن نیست که مسئولان قضایی مدام سخنرانی کنند، بلکه باید با اقدامات هنرمندانه، مبانی تصمیم‌ها و اقدام‌های قضایی را برای مردم تشریح کرد و در عین عمل به مرّ قانون و قاطعیت در اجرای آن، به سؤال‌های مردم، پاسخ‌های روشن و قانع‌کننده داد.

رئیس قوه قضاییه با تأکید مجدد بر ارتباطات مردمی به‌ویژه در بخش دادسراها، مسئولان قضایی را موظف کرد که طرح‌ها و برنامه‌های خود را برای تقویت سازوکار‌های ارتباطات مردمی در قوه قضائیه ارائه دهند.

آیت‌الله رئیسی با تأکید بر لزوم ارتباطات نخبگانی مسئولان قضایی و حضور در مجامع مرتبط از جمله دانشگاهها، از سخنگوی قوه قضائیه به دلیل حضور تأثیرگذار در دانشگاه‌ها تقدیر کرد.

«حمایت از قضات شجاع و نفوذآفرین» بخش دیگری از سخنان رئیس قوه قضائیه بود.

وی در این زمینه گفت: حتماً باید از قاضیِ عزت آفرین و مقتدر که در برابر نفوذ می‌ایستد و هیچگونه جناح سیاسی، خط و خط بازی و روابط ناسالم بر او تأثیر ندارد، و تحت هیچ شرایطی حق و عدل را زیر پا نمی‌گذارد، حمایت کرد، چرا که حمایت از اینگونه قضات که تعداد آن‌ها نیز کم نیست، حمایت از کل دستگاه قضایی است.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش به مسئله فساد اشاره کرد و گفت: امروز مسئله مبارزه با فساد، خواست جدی و عمومی مردم است و بخش‌های نظارتی قوه قضاییه موظفند ساز و کار‌هایی را در نظر بگیرند که سلامت دستگاه قضایی تضمین شود.

وی با بیان اینکه در برخورد با فساد خط قرمزی وجود ندارد، گفت: تنها خط قرمز در این خصوص، بی‌استناد سخن گفتن و بی‌استناد عمل کردن، است. من در دوره ریاست سازمان بازرسی کل کشور نیز تأکید داشتم که در پیگیری و نظارت بر عملکرد سازمان‌ها هیچ جا تابلو ورود ممنوع وجود ندارد؛ فقط نباید حرف یا عمل ما غیرمستند باشد، چرا که ما در جایگاه قضاوت قرار داریم و باید کاملاً مستند سخن بگوییم و عمل کنیم.

رئیس قوه قضاییه افزود: مبارزه با فساد یک کار بخشنامه‌ای نیست و مردم باید عزم راسخ مدیران و دستگاه‌های کشور را در عمل ببینند و همه متوجه شوند که در این کشور بویژه در دستگاه اداری، ارتکاب فساد هزینه دارد، بنابراین باید هزینه فساد را بالا برد.

آیت‌الله رئیسی همچنین با اشاره به در پیش بودن ایام نوروز گفت: اقدامات پیشگیرانه و همکاری با سایر دستگاه‌های مسئول در این زمینه مورد تأکید است.

پس از سخنان رئیس قوه قضائیه تعدادی از مسئولان قضایی به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود در خصوص آغاز دوره جدید تحول در این دستگاه پرداختند.

آیت‌الله رئیسی در جمع بندی مباحث مطرح‌شده، بر برگزاری نشست با رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های مراکز استان‌ها به صورت فصلی تأکید کرد.

رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به برنامه خود برای سفر‌های استانی و ارتباط نزدیک با بخش‌های مختلف در استانها، رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های مراکز استان‌ها را موظف کرد که با بدنه قضایی تحت مدیریت خود دیدار و ارتباط منظم داشته باشند و با تکریم کارکنان و به‌ویژه قضات، حرف‌های آنان را از نزدیک بشنوند.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی، استفاده از چهره‌های جوان، کارآمد، انقلابی و صالح را یک تکلیف قطعی برشمرد.

وی با تأیید سخنان برخی مسئولان در نشست مبنی بر چابک‌سازی دستگاه قضایی، بر پیگیری برای احقاق حقوق عامه تأکید کرد.

رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به ایستادگی ملت ایران در مقابل فشار‌های دشمنان، قوه قضائیه را نیز در این زمینه برخوردار از وظایفی مهم دانست و گفت: قوه قضائیه باید با دستگاه‌هایی که در میدان مبارزه هستند، مساعدت و همکاری کند و جلساتی که در این زمینه در استان‌ها برگزار می‌شده است ادامه یابد.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به حضور رئیس و یا نمایندگان قوه قضائیه در مجامع تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر نظام نیز گفت: قانونگذار با یک هدف مشخص به مسئولان قضایی در شورا‌های مختلف عضویت داده است و حضور قوه قضائیه در این مجامع، نمایشی نیست بلکه باید یک حضور کاملاً مؤثر، جدی، برخوردار از عقبه و عمق کارشناسی و به نفع مردم باشد.

وی از رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های مراکز استان‌ها خواست ترتیبی اتخاذ کنند تا آن دسته از مشکلاتی که مردم حل آن‌ها را به دست قوه قضاییه می‌بینند، درخود استان کارشناسی شده و نتیجه بررسی‌ها از باب مسئله شناسی به مرکز منتقل، و در یک کارگروه بررسی و برای آن‌ها راه حل پیدا شود.

آیت‌الله رئیسی در ادامه خاطرنشان کرد: در قضیه بازداشت‌ها باید از ابتدا با حساسیت و دقت برخورد شود و اینگونه نباشد که افرادی بازداشت شوند و بعد مشخص شود، نباید بازداشت می‌شدند.

رئیس قوه قضاییه تعیین تکلیف پرونده‌های معوقه را مورد تأکید قرار داد و افزود: تعیین زمان دور برای رسیدگی به پرونده‌های مردم قابل قبول نیست و این مسئله باید اصلاح شود، بنابراین رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها باید با برنامه مشخص، وقت‌های رسیدگی را کوتاه‌تر کنند.

انتهای پیام/

امروز مهمترین مؤلفه امنیت ملی، اعتماد مردم به نظام است

برچسب ها: قوه قضاییه ، دادگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
علی
۰۶:۳۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۷
جناب آقای رییسی با سلام چرا باید هزینه ثبت ثنا را مردم بدهند و چرا نباید مبلغ حق وکیل مشخص باشد هر شخص سرمایه دار باشه وکیل انتخاب می نماید و فقرا .... و برخورد برخی کارمندان جای خودش و آیا زندان واقعا زندانی اصلاح میشود ؟
ناشناس
۲۱:۳۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
قاضی شعبه بدون توجه به مشکلات و درد
خواهان، دنبال یک ضعف کوچکی به علت
ندانستن آئین دادرسی، بطور توالی جلسه دادگاه را تعطیل می کند،
یکی از مشکلات مردم همین ثبت ثناست
و دفتر خدمات الکترونیک است
باعث تعطیلی توالی دادرسی می شود
فقط برای کوچک ترین اشتباه دوباره می گویند
باید بری دفتر الکترونیک، برای پرونده ای که
موضوع واحد است یعنی همان پرونده،
دوباره پول می گیرند،
قاضی شعبه می گوید همان باید بری دفتر الکترونیک پول بدهی،اگر پول نداشته باشم
که ندارم، پرونده ناقص، دیگر نمی دانم چه می شود،
آقا ندارم، بر مردم رحم کنید،
امان از طریقه دادرسی و اطاله آن
پناه بر خدا
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
برخی قاضی های شعبه هیچ احترامی برای خواهان و خوانده قائل نیست،
توجه به مشکلات مراجعه کنند ندارد،
ج
۲۰:۱۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
خوش اممدی سید ثابت کن اگر رئیس جمهور میشدی چه انقلابی میشد تا کسای که دهن بین رای دادن پشیمان شوند.
ناشناس
۱۹:۲۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
انتظار داریم .هر کس حتی یک ریال را به ناحق صاحب شده .حالا هر پست و مقامی دارد .باید در قانون به جرمش برسد .باید عدالت حصرت علی پیاده شود تا فساد اقتصادی وووو خاتمه یابد
شفاف سازی تنها چاره کار است .هر کس وارد کار دولتی میشود .تمام دارایی اش ثبت شود و وقتی هم از کار کنار میرود .دارایی ثبت شود
شهروند ایرانی
۱۹:۲۱ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
سلام ضمن تبریک تقاضا دارم یک وقت ملاقات برای ارباب رجوع در نظر گرفته شود اینجانب بعنوان جانباز این کشور سالها بعنوان بسیجی سابقه حضور در جبهه دارم از سال 95 بعلت مشکلات در خواست ملاقات و .. از ریاست محترم قوه قضاییه وقت نمودم هنوز به نامه ام جواب نداده
ناشناس
۰۶:۳۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۷
احتمالا افرادی در دستگاه هستند مانع رسیدن نامه میشوند
حمید
۱۹:۰۴ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
خداراخوش نمیاد زن هم سکه هم طلاق گرفته هم شوهرکرده درسته این قانون دیگه معسرنیست ازدواج مجددکرده قانون راعوض کتنید شوهرکردمهریه قطع شود
علی اسدیانپور
۱۸:۴۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
باسلام هفت سال دادگستری مراغه نتونسته تصمیم بگیره که سود دوران مشارکت رو سازنده باید پرداخت کنه یا خریدار. چرا چون نفوذ در دادگستری بیداد کرده از کارمندش بگیر تا از بیرون. این چه وضعیتی. این همه فساد. به خدا خسته شدم.
مهدی
۱۸:۳۱ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
تو را خدا جلوی تعرفه ثبت ثنا را بگیرین میدونین چقده پول از دفتر خدمات میزنن تو جیب نازنیششون ..به خدا انصاف نیست
هادی
۱۶:۳۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
فساد و رانت در این کشور بیداد میکند چرا پیگیری نمی کنید
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
انشالله جناب رئیسی حل می کنه
ناشناس
۱۶:۵۵ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
میارزه با اخلالگران
نوید
۱۶:۳۵ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
کارمندای دادگاه اصلا رفتار خوبی با مراجعین ندارند.
ناشناس
۱۵:۵۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
بعضی از قضات دادگستری هیچگونه توجهی به
عدم آشنایی خواهان در روش دادرسی ندارند
و هیچ توجهی به درد مردم نمی کنند
همش می گویند، برید وکیل بگیرید،
یکی نداره چه کند،
از طریق دفتر الکترونیک، خواست دادم،
در همان جلسه اول که به بهانه مطلع نبودن
خوانده، جلسه تعطیل شد،
لایحه دادم،.لایحه بنده قاضی قبول نکرد،
میگه برو از طریق دفتر الکترونیک بفرست
یعنی یک پول دیگر برای افزایش یک خوانده باید بپردازم،
پول ندارم چه کنم،
دفتر الکترونیک شده یک معضل، یک مشکل
آقا این مشکلات نپذیرفتن لایحه مرتبط به
موضوع واحد در پرونده را از طرف قاضی
بر طرف کنید
که هم خدا و هم خلق فلک زده خدا از شما
راضی شود
ان شاء الله، پناه بر خدا
علی
۱۸:۳۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
کدوم دفتر خدمات ..خدمات معضل شده بنده کارمند دفتر خدماتم با مدرک ارشد حقوق وقتی میبینم سالی چند صد میلیون فقط از ثبت ثنا میره جیب مدیر دفتر خدمات دیوانه میشم ..به خداوندی خدا قسم مدیر دفتر خدماتی که من کار میکنم بهش مهلت فرجام خواهی هم نمیدونه چند روزه ..تو را خدا پیگیری کنین جناب رییسی ..این زیبنده انقلاب نیست
ناشناس
۱۵:۴۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
درود بر رئیسی
ناشناس
۱۴:۲۹ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
آقای رئیسی مؤفق باشید
بداد ملت دادگاه زده برسید، دادخواست
دادم پس چهار ماه، در اثر ابلاغ نکردن به خوانده ،جلسه تعطیل شد،
پس از چهار ماه دیگر،باز گفتن،ابلاغ نشد
جلسه دادگاه تعطیل شد
الآن چهار ماه دیگر وقت رسیدگی دادند
تقریباً میشه یک سال،
پناه بر خدا، چه شود ،نمی دانم آیا این دادگستری، ناظر داره یا نه
خلاصه تو را به خدا به داد مردم برس
بابلسر
رضا
۱۴:۱۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
اقای رییسی برادری خودرا درقوه قضاییه ثابت کن
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
منو دو بار به بهانه های خیلی جزئی بازداشت کردن و فرداش آزاد کردن
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
تنها راه نجات تحول تحول و باز هم تحوله
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
{مدیرانی که هم پاداش نجومی گرفتند و هم به کار بازگشتند و هم دریافتیهای کلان و نجومی دارند تحت عنوان بودجه محرمانه و .......} و هم از رانتهای اقتصادی و مالی و......سوء استفادههای کلان میکنند و در خارج حسابها بانکی خود را پر میکنند (بر اساس جدیدترین امار حدود 300 میلیارد دلار در حساب اقایان و اقازاده هایشان در خارج از کشور پس انداز شده است )این ادمها خائنین به این مملکت و مردم هستند و تا این این افراد و همکیشان اینها هستند اینها که زیاد هم هستند باعث شدند اعتماد مردم به مسولین بسیار کم شود و مسولین اعتبارشان در بین مردم بسیار کاهش یافته و این برای مملکت بسیار ناگوار است مردم و بخصوص جوانان چیزی را که به عیان میبینند باور میکنند نه ان چیزی که مسولین میگویند و شعارش را میدهند اکثر مسولین زندگی اشرافی دارند
اقای رئیسی جلوی موارد ذکر شده را بگیرید که مملکت اباد میشود
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
جلوی گرانی هارو بگیرید خیلی واجب تره
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
اقای رییسی عزیز
شخصا به مسئله گرانی ها ورود کنید
که فعلا دولت کاری ندارد.
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
جناب آقای رییسی از خداوند منان آرزوی عزت و توفیقات را برای حضرتعالی خواستارم یکی از بازوهای مهم قوه قضاییه بحث وکالت و وکیل است حضرتعالی اصلا به آن نپرداختید لطفا به جایگاه ویژه وکیل و برخورد نامناسب با این مهم به ویژه در مراجع قضایی را در دستور کار قرار دهید
ناشناس
۱۲:۱۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
با ارزوی سلامتی مردم بهترین نظاره گرندکار خوب در عرض یک ماه معلوم می شودبا شعار هیچ چیز انجام نمیشود باید عمل شود
ناشناس
۱۲:۰۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
ای کاش زودتر آمده بودی
سیدجان ترا به جان زهرا ی اطهر با فساد در هر شکل و مقامی جدا مبارزه کن که الله یاورت می باشد .
كارمندآموزش و پرورش
۱۱:۳۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
باسلام وآرزوي توفيق براي حاج آقا رئيس و دستگاه قضا صحبت هاي خوب و بجايي را ايراد فرمودايد انشاا...پيگير مسائل مدنظر خود ومردم باشيدباتشكر
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
روز اول با توپ پر آمدی سید جان. ببینیم در عمل چگونه خواهی کرد. انشاءا... در عمل موفق باشی و البته کار سختی است. خدا یارت.
ناشناس
۱۰:۵۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
کسانی که هم خلاف کردن محاکمه شن اونم علنی و مجازاتشون رو مردم ببینن
ناشناس
۱۲:۱۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
کسانی هم که خلاف کردن محاکمه شن اونم علنی و مجازاتشون رو مردم ببینن
ناشناس
۱۰:۵۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
درود بر رئیسی