در این گزارش آمده است بعید است قابلیتهای سایبری ایران در کوتاه مدت به سطح تواناییهای روسیه چین و یا حتی کره شمالی برسد، اما تهران در این حوزه به دستاوردهای چشمگیری رسیده است.
این گزارش میافزاید در فاصله سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ میلادی، هکرهای ایرانی در جریان نخستین حملات خود در جنگ سایبری، به نهادهای آمریکایی دهها میلیون دلار خسارت وارد کردند. آنها همچنین باعث شدند فعالیتهای تجاری برخط (آنلاین) شرکت نفتی سعودی «آرامکو» برای چندین ماه متوقف شود.
در ادامه این گزارش ادعا شده است در دوسال گذشته هکرهای ایرانی بیش از ۲۰۰ شرکت را در سطح جهان هدف حملات سایبری خود قرار داده و صدها میلیون دلار خسارت به این شرکتها وارد کرده اند.
نگارنده مطلب همچنین با اشاره به نفوذ ماه فوریه در سایت پارلمان استرالیا میافزاید روزنامه «سیدنی مورنینگ هرالد» به نقل از منابع استرالیایی «بسیار آگاه»، دست داشتن هکرهای ایرانی در این حمله را رد کرد و نوشت ایران قابلیتهای سایبری لازم برای انجام چنین حمله پیشرفتهای را ندارد. نگارنده مطلب هشدار می دهد: چنین نتیجه گیری بر اساس اطلاعات ناقص صورت گرفته است و کارشناسان نباید به طور کامل احتمال دست داشتن هکرهای ایرانی در این حمله را رد کنند.
در ادامه گزارش آمده است تهران سال ۲۰۱۷ میلادی حمله مشابهی را علیه (پایگاه اینترنتی) پارلمان انگلیس انجام داد. هکرهای ایرانی در این حمله به دهها ایمیل قانونگذاران انگلیسی دست پیدا کردند. اگرچه پارلمان انگلیس به طور علنی هویت هکرها را فاش نکرد، اما بر اساس گزارش رسانههای این کشور، سازمانهای اطلاعاتی انگلیس این حمله را به ایران نسبت میدهند.
در بخش دیگری از این گزارش نیز با استناد به برآوردهای جامعه اطلاعاتی آمریکا آمده است ایران از فناوریهایی که هر روز پیشرفتهتر میشوند، استفاده میکند. این گزارش در ادامه مدعی شده است که ایران در تلاش برای حمله سایبری به آمریکا و متحدانش است.
در ادامه این گزارش به نقل از رئیس بخش سایبری ارتش رژیم صهیونیستی و با هشدار درباره قابلیتهای سایبری ایران، به نقل از وی ادعا شده است: یکی از نخستین عملیاتی که در بخش تحت مسئولیتم انجام دادیم، شناسایی و جلوگیری از یک حمله هکری برای نفوذ به سامانه هشدار (حمله) موشکی بود. اگر این سامانه هشدار ایراد پیدا میکرد، هکرها میتوانستند هشدارهای جعلی را فعال کنند و یا حتی بدتر؛ اگر سامانه، یک حمله موشکی یا راکتی را شناسایی میکرد، هکرها میتوانستند آژیرهای هشدار را غیرفعال کنند. این گزارش در ادامه به نقل از این مقام صهیونیست میافزاید بررسی ها نشان داد برخی از هکرهای ایرانی به این سامانه نفوذ کرده بودند. رئیس بخش سایبری ارتش اسرائیل همچنین هشدار داد توسعه قابلیتهای ایران در فضای مجازی، نگران کنندهترین روند در این حوزه است.
در پایان گزارش نیز با هشدار به آمریکا درباره عواقب دست کم گرفتن قابلیتهای سایبری ایران، به مقامات واشنگتن توصیه شده است برای مقابله با حملات احتمالی سایبری از سوی ایران، برآوردی دقیق از قابلیتهای ارتش سایبری ایران صورت بگیرد.
انتهای پیام/