به ادعای دولت دانمارک، اعمال این قانون منوط به این شرط است که کمکهای اهدایی خارجیها برای امنیت این کشور تهدید ارزیابی شود. این ممنوعیت، وامها، هدیهها، تجهیزات، کمکهای مالی به افراد و حتی اجاره مکان را شامل میشود.
بنا به گزارش این روزنامه دانمارکی، حمایتهای گستردهای از مساجد از سوی کشورهای قطر و ترکیه یکی از دلایل اصلی این ممنوعیت است. مارتین هنریکسن، سخنگوی خارجی حزب مردمی دانمارک، در این خصوص گفت: «ما به شدت از کمکهای خارجی به مساجد خسته شده ایم. من مطمئنم که ممنوعیت کمکهای خارجی جریان پول را متوقف خواهد کرد».
در سالهای اخیر، چندین نمونه سرمایه گذاری قابل توجه ترکیه در مساجد دانمارک صورت گرفته است. قطر نیز همچنان یکی دیگر از سرمایه گذاران بزرگ در ساخت مساجد در دانمارک است. گفته میشود این کشور حاشیه خلیج فارس حدود ۱۵ میلیون دلار برای ساخت یک مسجد بزرگ در ناحیه نوروب کپنهاگ که در سال ۲۰۱۴ افتتاح شد، اهدا کرد.
بر اساس برآورد سال ۲۰۱۸، دانمارک کشوری است با ۵.۵ میلیون نفر جمعیت که جمعیت مسلمانان آن کمی بیش از ۳۰۰ هزار نفر است. تا اواخر قرن بیستم، بیشتر مسلمانان کارگران میهمان از ترکیه، پاکستان، مراکش و یوگسلاوی سابق بودند؛ اما در قرن بیست و یکم، اکثر مسلمانان پناهجویان از عراق، سومالی و سوریه هستند.
انتهای پیام/