وی با ذکر مثال برای واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی تصریح کرد: برآوردی که با کمک مرکز پژوهشهای مجلس داشته ایم این بود که یارانههایی که متاسفانه در حال حاضر در کشور توزیع میشود به شکل کاملاً ناعادلانه است؛ به عنوان مثال در مورد چای قیمت اصلی آن در بندر حدود ۳ دلار است که با وجود ۲۰ درصد تعرفه گمرکی قیمت تمام شده آن با ارز ۴۲۰۰ تومانی هر کیلو چای حدود ۱۸۲۰۰ تومان میشود.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ در ادامه افزود: اگر چای را با ارز نیما وارد کنیم یعنی حدود سه دلار ۸ هزار تومانی قیمت هر کیلو چای در حدود ۳۶ هزار تومان میشود و اگر با ارز آزاد باشد قیمت هر کیلو چای باید حدود ۵۰ هزار تومان باشد؛ اما در حال حاضر میانگین قیمت چای در بازار ۵۸ هزار تومان است.
بیشتر بخوانید:آخرین جزئیات از مشکلات توزیع گوشت گرم در کشور
نماینده مردم مشهد در مجلس با بیان اینکه قیمت چای با دلاری بالغ بر دلار ۱۳ هزار تومانی در حال خرید و فروش است عنوان کرد: اگرچه یارانه به چای تعلق گرفته است؛ اما هنوز با قیمتی به دست مردم میرسد که گویا با دلار ۱۵ هزار تومانی وارد شده است و این یعنی یارانهای که به وارد کننده اختصاص داده شده است روی معیشت مردم تاثیری نداشته و بی عدالتی صورت گرفته است.
پژمان فر با بیان اینکه دولت در تخصیص یارانه برای واردات به شدت ضعیف عمل کرد تصریح کرد: قیمت گوشت گوسفندی در گمرک حدود ۵ دلار است که تعرفه گمرکی نیز از آن برداشته شده است؛ این رقم یعنی گوشت با ارز دولتی نباید بیشتر از ۲۵ هزار تومان به فروش برسد؛ حتی با ارز آزاد هم وارد شود نباید بیشتر از هر کیلو ۷۰ هزار تومان باشد.
وی در ادامه افزود: دولتی که میگوید با ارز ۴۲۰۰ تومانی گوشت وارد کرده و توزیع میکند دروغ میگوید چرا که گوشت با ارز ۴۲۰۰ تومانی نباید ۱۳۰ هزار تومان به فروش برسد؛ هیچ کجای این کشور گوشت ۳۰ هزار تومانی توزیع نشده است و این یعنی دولت و عوامل آن از رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده میکنند و نفع این ارز به مردم نمیرسد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ در پاسخ به سوالی مبنی بر ایتکه راهکار جایگزین برای ارز ۴۲۰۰ تومانی چیست خاطرنشان کرد: بهترین راهکار را در موضوع تخصیص ۱۴ هزار دلار برای کالاهای ضروری این است که این رقم مستقیماً در اختیار مردم قرار بگیرد تا خودشان مدیریت لازم برای استفاده از آن در تهیه کالاهای مورد نیاز خود را داشته باشند.
نماینده مردم مشهد همچنین گفت: مردم میتوانند عرضه و تقاضای خود را جوری مدیریت کنند که جنس مورد نظرشان را زمانی بخرند که گران نباشند، چرا که مردم توانایی مدیریت دارایی خودشان را دارند و نیازی نیست مدیران برای یارانه مردم تصمیم گیری کنند؛ امروز دارایی مردم دست مدیرانی است که با بذل و بخشش و سوء مدیریت چوب حراج به دارایی مردم زده اند.
پژمان فر در ادامه عنوان کرد: دولت اصرار دارد که به مردم بگوید ما قیم مردم هستیم و ما تصمیم بگیریم چه کالایی برای مردم مناسب است؛ به همین خاطر مقادیری کالا با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور کرده و در بازار رها کرده است؛ عدهای دلال هم از این فرصت سوء استفاده کرده و قیمتها را در سایه عدم نظارت دولت تا چندین برابر افزایش داده اند.
وی در پایان تصریح کرد: پیشنهاد ما در مرحله اول تخصیص یارانه مستقیم به مردم است تا خودشان بتوانند نحوه استفاده از آن را مدیریت کنند و اگر دولت تن به این کار نداد بهتر است از مسیر نظارت شده و دقیق مثل توزیع الکترونیک این کالاها وارد شده و در اختیار مردم قرار بگیرد.
منبع:راه دانا
انتهای پیام/