به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد لاهوتی رئیس کنفدارسیون صادراتی ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: پس از خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ و تحریمهای یک جانبه و ظالمانهای که تحمیل شد دولت مجبور به اتخاذ تصمیماتی شد که خود منتقد آن ها بود.
وی افزود: موضوع تعهد ارزی که پس از ۲۰ سال به چرخه صادراتی بازگشته است از چالشهای جدی پیش روی صادرکنندگان بود. برخلاف سایر حوزهها بخش صادرات تنها حوزهای بود که افزایش نرخ ارز در آن تاثیر مثبت داشت، اما با شرایطی که دولت اتخاذ کرد در این بخش هم افزایش چشمگیری نداشتیم.
لاهوتی در ادامه بیان کرد: اتفاق خوبی که امسال صادرکنندگان را خوشحال کرد نشست اتاق تهران با دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی بود در این نشست موضوعات مطرح شده در قالب یک گزارش برای مقام معظم رهبری ارسال شد.
بیشتر بخوانید: ۳ تصمیم جدید بانک مرکزی برای صادرکنندگان کالا به عراق و افغانستان
وی بیان کرد: شاید در طول ۴ دهه گذشته اولین باری بود که رهبری در موضوع اتاق بازرگانی ورود پیدا کردند و آن جمله معروف که نظرات "اتاق رو بگیرید، بشنوید و بخوانید" را به جرات متذکر شدند و این نشانگر اهمیت موضوع اتاق بازرگانی و بخش خصوصی برای ایشان بود که امید را به دل صادرکنندگان القا کرد.
لاهوتی ابراز کرد: توجه جدی مقام معظم رهبری به اتاق بازرگانی نشان دهنده این است که عملکرد و صحبتهای ما برای ایشان جالب بوده است و خواستاریم که دولت با توجه به تاکید رهبری، حمایت خود را جدیتر کند.
وی افزود: امیدواریم که در سال ۹۸ نتایج نشستهای دولت و بخش خصوصی در جهت رفع موانع صادراتی و تسهیل توسعه تجارت مشهود باشد، آمار کلی گمرک اعلام میکند که ۴۰ میلیار دلار صادرات غیر نفتی و ۳۸و نیم میلیارد دلار واردات کالا در ۱۱ ماهه گذشته صورت گرفته است؛ پیش بینی میشود حجم صادرات تا پایان سال به ۴۲ تا ۴۳ میلیارد دلار برسد و تراز تجاری در پله ۱.۵ دلار مثبت باقی بماند.
رئیس کنفدراسیون صادراتی ایران گفت: اتاق بازرگانی و کنفدراسیون صادراتی هنوز در پی رفع ایرادات بخشنامه ابلاغ شده از سوی معاون اول ریاست جمهوری در تاریخ ۲۲ فروردین ۹۷ صادر است؛ مشکلاتی که در بخشنامه وجود داشت را بارها مطرح کردیم، بخشی از مشکلات بر طرف شده و بخشی از آن مسکوت مانده است.
لاهوتی گفت: بحث برگشت ارز در مدت ۳ ماه، سطح بندی صادرات بر اساس حجم صادرات، الزام صادرکنندگان برای عرضه ارزشان در نیما اینها مواردی بود که ما احساس کردیم میتواند صادرات را با مشکل مواجه کند. ارز ۴۲۰۰ تومانی یکی از نگرانیهای جدی ما بود که تبدیل به یک منشا رانتی خواهد شد و عدهای از این شرایط سوء استفاده خواهند کرد علی رغم تمام تذکراتی که داده شد خیلی به این موضوع توجه نشد، ولی امروز بعد از گذشت ۱۱ ماه شاهد این هستیم که ریاست محترم جمهور، رئیس کل بانک مرکزی و وزرای محترم اقتصادی و معاون برنامه بودجه به این نتیجه رسیده اند که ارز ۴۲۰۰ تومان را به نوع دیگری باید برای کالاهای اساسی تخصیص دهند.
وی بیان کرد: عملا شاهد بودیم که علی رغم ارز تخصیص یافته، متاسفانه سر سفره مردم کالاهای گران قیمت وجود داشته و قدرت خرید مردم به شدت کاهش پیدا کرده است. بر اساس نحوه مدیریت دولت واردات مواد اولیه برای کارخانهها با مشکل مواجه شد؛ بنابراین به نظر میرسد که بازنگری در سیاستهای ارزی در خصوص واردات و صادرات با نظر فعالان بخش خصوصی و با عنایت به تذکرات مقام معظم رهبری را دولت اگر سرلوحه کار خود در سال ۹۸ قرار دهد و این تعامل نزدیکتر و بهتر شود قطعا میتوانیم مشکلات را بهتر مدیریت کرد.
رئیس کنفدراسیون صادراتی ایران گفت: نکته آخر این که اگر مشاهده میکنید طی ماههای گذشته تسهیلاتی در خصوص واردات در مقابل صادرات و واگذاری ارز حاصل از صادرات به واردکنندگان اتفاق افتاده است بعلت شکل گیری کمیتهای در اتاق ایران با حضور نمایندگان وزارت صنعت، وزارت اقتصاد، گمرک، بانک مرکزی و کنفدراسیون صادرات است. مواردی در این جلسه مطرح میشود و نتایج آن در سایت کنفدراسیون و در سایت اتاق ایران ارائه میشود. فعلان اقتصادی میتوانند مشکلات و موارد خود را مطرح کنند تا آنها مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای پیام/