سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

نرخ دلار در سال ۹۸ به کدام سمت سوق پیدا می‌کند؟

فراز و نشیب‌ نرخ ارز‌ در سال گذشته، فعالان اقتصادی را نگران نرخ این اسکناس‌ها در سال ۹۸ کرده است.

به گزارش خبرنگار بورس، بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تلاطم‌ بازار ارز ایران در سال گذشته موضوعی بود که بسیاری از رسانه‌های داخلی و حتی خارجی بررسی علل و عوامل موثر بر آن را در صدر اخبار‌ خود قرار می‌دادند.

موضوعاتی از قبیل افزایش نقدینگی، نرخ سود‌های بانکی، تحریم واردات اسکناس دلار به ایران و همچنین سوءاستفاده بسیاری از دلالان و سودجویانی که از هر طریقی به دنبال کسب سود یک شبه بودند، از موضوعاتی بود که بر افزایش نرخ ارز تأثیر گذاشت.
 
هفته پایانی سال ۹۷ جمله طلایی و کوتاه  رئیس کل بانک مرکزی  سر و گوش اهالی اقتصاد را جنبانده  و آنها را برای تحقق این جمله به تحلیل راهکارها دعوت کرده است. عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در گفتگوی ویژه خبری گفت:  قیمت ارز از کانال ۱۳ هزار تومان برمی‌گردد.
 
جمله ای که خود به تنهایی منجر به کاهش چشمگیر قیمت دلار در فردای این خبر شد حال چه برسد سال آینده ای که همتی نوید کاهش بیش از حد حباب ارز می‌دهد. همین موضوع منجر شد تا به نمایندگان مجلس شورای اسلامی رجوع کرده و از آنها نظرات کارشناسی خود را برای سال ۹۸ جویا شویم.

قیمت واقعی دلار چقدر است؟

سید حسن حسینی شاهرودی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تشریح کرد: صادرات یکی از مسیرهای اصلی ارز آوری است که نیازمند به‌روزرسانی بخشنامه‌ها در این بُعد هستیم، راهکارهای متنوعی که بتواند میزان ورود ارز به کشور را افزایش دهد، این موضوع به اشکال مختلفی نظیر پیمان‌های دو جانبه پولی محقق می‌شود.

حسینی شاهرودی تصریح کرد: به نظر می‌رسد برای افزایش ارزش پول ملی باید رو به سوی پیمان‌های دو جانبه پولی بیاوریم. این امر اسکناس ملی ما را بیشتر در چرخه اقتصادی جهان به کار برده و ارزش آن  را بالاتر می‌برد، همچنین این موضوع برای کاهش تأثیر دلار در کشور بسیار روش خوبی است.

وی اضافه کرد: سیاست‌های ارزی بانک مرکزی از ارکان اصلی تغییر رتبه مالی ایران در منطقه و حتی در جهان است، این تصمیمات منجر به کاهش نرخ ارز و رسیدن آن به شرایط فعلی است، هرچند معتقدیم قیمت واقعی ارز در حال حاضر رقمی پایین تر از ۷ تا ۸ هزار تومان است.

علی قربانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت:  اگر ارز صادراتی وارد بازار شود، نرخ دلار به کمتر ۱۰ هزار تومان می‌رسد.  در شرایط فعلی نرخ دلار با احتساب مابه التفاوت میزان تورم کشور مبدأ و مقصد، حداکثر باید ۸ هزار تومان باشد، نرخ بیشتر از ۸ هزار تومان غیر واقعی است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در چهار سال گذشته نرخ دلار باید تنها ۲ برابر می‌شد، بیان کرد: در حال حاضر نرخ دلار بر اثر جو روانی و مسائل سیاسی از جمله تهدیدات کشور‌های متخاصم به حدود ۱۲ هزار تومان رسیده است که باید به کمتر از ۱۰ هزار تومان بیاید تا رقم آن واقعی‌تر شود.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم و گرمه در مجلس دهم شورای اسلامی در این باره که آیا نرخ دلار به کمتر از ۱۰ هزار تومان می‌آید یا خیر، بیان کرد: ادامه روند کاهشی نرخ دلار بستگی به رابطه عرضه و تقاضا دارد. با وجود اینکه باید ۴۰ میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور وارد می‌شد، اما تا کنون تنها ۱۱ میلیارددلار وارد شده است و همچنان سرنوشت باقی این دلار‌ها مشخص نیست، این در حالی است که اگر این میزان ارز وارد کشور شود حتما دلار به ۸  هزار تومان هم می‌رسد.

وی تأکید کرد: از آنجایی که دولت صادرکنندگان را مجبور کرده است که ارز خود را به نرخ نیمایی به فروش برسانند و اختلاف بین ارز نیما و بازار رقم قابل توجهی است صادرکنندگان رغبتی به فروش ارز خود به نرخ ۸ هزار تومان در بازار ثانویه  را ندارند و دولت باید برای این مسئله راه حلی پیدا کند که به نظر ما راه حل مشخص آن، رساندن نرخ ارز بازار به ارز نیمایی است تا صادرکننده بدون رغبت به بازار آزاد ارز خود را وارد سامانه نیما کند.

قربانی با انتقاد از سیاست ارزی دولت اظهار کرد: در ابتدا که ارز را ۴ هزار و ۲۰۰ تومان نرخ گذاری کردند، شاهد بودیم که بازار تا رقم ۱۴ هزار تومان پیش رفت و این اختلاف قیمت باعث ایجاد رانت برای عده‌ای شد، این در حالی است که در شرایط تحریمی افزایش صادرات به نفع کشور است و باید شرایط صادرات تسهیل شود.
 

چرا ارز صادراتی وارد بازار نمی‌شود؟

وی گفت: برخی از صادرکنندگان ارزشان را وارد کشور کرده اند، اما در بازار نیما به فروش نرساندند و برخی دیگر سرمایه‌های ارزیشان را در خارج از کشور نگه داشته اند. اطلاع دقیقی از اعداد و ارقام نداریم، اما آنچه مسلم است این است که ارز‌های صادراتی وارد چرخه اقتصادی نشده است و همین امر نرخ بازار آزاد را دچار نوسانات کرده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از وزیر اقتصاد موضوع ارز‌های صارداتی پیگیری شده است، اظهار کرد: دولت باید شرایط تشویقی برای صادرکنندگان در نظر بگیرد و نرخ ارز را آزاد کند تا تعادل عرضه و تقاضا نرخ واقعی را تعیین کند و قطعا قیمت دلار کمتر می‌شود.

حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی منجر به کاهش نرخ دلار در بازار می‌شود؟  

بهزاد خسروی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره پیامد حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی در بودجه دولت گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که سال ۹۸ حذف نرخ ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی منابع قابل‌ توجهی را در اختیار دولت و سیاست‌گذاران قرار می‌دهد، اگر رقم این ارز را مطابق با لایحه بودجه ۱۴ میلیارد دلار در نظر بگیریم، براساس نرخ ارز بازار آزاد و نرخ نیمایی، می‌توان دو سناریو برای این منابع در نظر گرفت. 

وی افزود: اگر با نرخ سامانه نیما در نظر گرفته شود، حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان منابع حاصل می‌شود، همچنین اگر این نرخ با نرخ آزاد ارز ۱۳۵۰۰ تومان توزیع شود، در نتیجه ۱۲۰ هزار میلیارد تومان منابع در اختیار سیاست‌گذار قرار می‌دهد. در نتیجه سیاست‌گذار می‌تواند از این منابع برای حمایت از ۴ یا ۵ دهک کم‌درآمد استفاده کند. این حمایت می‌تواند به شکل هدفمند صورت گیرد و موجب کاهش رانت توزیع ارز ارزان‌ قیمت شود.

خسروی ابراز کرد: سوالی  که دولت باید به آن پاسخ دهد این است که میلیارد‌ها دلار درسال ۹۷ با نرخ ۴۲۰۰ تومان صرف واردات کالا‌های اساسی شد، ولی عملا همان کالا‌ها با نرخ نیمایی و حتی بالاتر به مصرف کنندگان  عرضه شد. دولت پاسخ دهد رانت بیش از یکصد هزار میلیارد تومان که معادل یک چهارم بودجه کل کشور بوده است به جیب چه کسانی رفته است؟ چرا ارز باید با سه نرخ در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.

یحیی آل اسحاق، عضو سابق اتاق بازرگانی در گفت و گو با  خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: تغییرات سال گذشته نرخ دلار به دلایل مختلفی از جمله جو روانی تحمیل شده از خارج و داخل کشور مریوط می‌شود که اگر به عمق این نوسانات و دلایل آن ورود کنیم می‌بینیم که دلیل اصلی این تغییرات منطق های اقتصادی نبوده است.

وی افزود: نرخ واقعی دلار به نظارت بانک مرکزی بر بازار‌ها بستگی دارد، اما اگر از من می خواهید که بگویم نرخ دلار در بازار آزاد باید چقدر باشد، معتقدم که  دلار در ایران حدود ۷ تا ۹ هزار تومان  ارزش واقعی دارد و باقی نرخ های تعریفی در بازار آزاد کاملا غیر واقعی است.

این عضو سابق اتاق بازرگانی در ادامه به آینده نرخ دلار در ایران اشاره کرده و گفت:  عوامل زیادی در داخل و مسائل بین‌المللی باعث تغییرات قیمت دلار خواهد شد که بیشتر به اظهارنظرها و جو روانی بر می‌گردد.

آل اسحاق به نزدیک شدن نرخ دلار به نرخ مورد نظر  بانک مرکزی و دولتمردان اشاره کرده و  گفت:  دولت باید سیاست‌های اقتصادی، مالی و پولی و عرضه و تقاضا را در بازار ارز کنترل کند، خوشبختانه بانک مرکزی به مقابله با ارز فروشان در فضای مجازی برخورد جدی کرده است و بیانیه ای مبنی بر اینکه فروش ارز در فضای مجازی ممنوع است را اعلام کرد. این امر به شرط نظارت و پیگیری های مستمر قطعا منجر به کاهش نرخ دلار خواهد شد.

در نهایت باید گفت بسیاری از معاندان نظام از دلار به عنوان ابزاری برای ضربه زدن به اقتصاد کشور استفاده می‌کنند و تنها با دستکاری جو روانی فشار‌های زیادی را به ایران تحمیل می‌کنند، اما طبق آمار‌ها و اخبار دریافتی بانک مرکزی قصد ثبات و ریزش نرخ دلار را برای سال ۹۸ قطعی کرده  و قرار است تا با تشکیل بازار متشکل ارزی دست بسیاری از سودجویان را از بازار آزاد قطع کند.

گزارش از نرگس معززی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۱۵ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
دلار 7 تومانی کجایی دقیقا کجایی ؟
ناشناس
۰۸:۳۱ ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
والا اینقدر قیت ها بالاست نمیشه دیگه به سمت ازدواج رفت
حبیب
۱۶:۰۵ ۲۸ فروردين ۱۳۹۸
نرخ دلار همان 4200 تومان است نه 8000 تومان چرا به گرانی دامن می زنید
سیاوش
۱۹:۱۶ ۲۰ فروردين ۱۳۹۸
تا وقتی هر روز دروغ میشنویم و هر حرفی دولت و مسئولین میزنن برعکسش اتفاق میفته، آش همین آش و کاسه همین کاسه خواهدبود.
ناشناس
۱۴:۰۲ ۱۲ فروردين ۱۳۹۸
فقط کالای داخلی بخرن هم تو لید میشه
و
۱۱:۳۷ ۱۲ فروردين ۱۳۹۸
دیگه جوانان به سمت ازدواج نمیرند
ناشناس
۰۶:۲۹ ۱۲ فروردين ۱۳۹۸
به همون سمتی میره که سال 97 رفت ، پس نمیخواد تو فکر برین
ناشناس
۰۰:۳۳ ۱۲ فروردين ۱۳۹۸
قیمت دلار100درصدبالامیرود
ناشناس
۲۳:۱۰ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
آقا به پیر به پیغمبر ما به دلار 15000 تومانی هم راضی هستیم ولی روی همین قیمت ثابت بمونه.
محمد
۰۸:۱۷ ۱۲ فروردين ۱۳۹۸
اخر چرا ؟ دلار 15000 تومانی یعنی چه؟ اینقدر سوء مدیریت ؟
سید رضا
۲۲:۰۲ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
مردم رو بیچاره کردن با این گروووونی

خدا از ادم های بی وجدان نگذره
محمد
۲۰:۵۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
مسلما هیچ اتفاقی بنفع مردم نخواهد افتاد. بر عکس رنج و سختی برای مردم است.
ناشناس
۲۰:۵۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
شیب سال 80 تا 81 چی میگه ؟؟؟؟
ناشناس
۲۰:۴۷ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
سال نو شده، ودوباره دولت با این خبرها ، بااعصاب مردم داره بازی میکنه؟؟!!! جرا؟؟!! دولت بهتره که دلار رابه پایین ترین حد برسونه.
یه نفر
۲۰:۳۲ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
سلام به همگی
اگر این اتفاق یعنی افزایش نقدینگی دولت بیفته خوبه نه برای این دولت بلکه برای دولتی که واقعاً این پولها رو خرج مردم کنه البته بازم نه برای انتخابات پیش روی مجلس بلکه برای رفع مشکلات مردم.
حمیدرضا
۱۹:۵۶ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
واقعا تحلیل های توهمی خوبی دارید.
ناشناس
۱۹:۲۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
بانک مرکزی هم از ما ناتوان تر است در تعیین قیمت ارز ایشان تابع بازار هستند وقطعا سال اینده دلار بیست تومان را تثبیت می کند وتا ابد ما دلار ۷و۸و۹تومانی را نخواهیم دید.
ناشناس
۱۹:۲۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
آقا چقدر باید گفته بشه ، حتی بفرض موفقیت اقتصاد لیبرال ، این تفکر و ایده اقتصادی هیچ گاه در یک کشور تحت تحریم و پر از رانت خوار مثل ما جواب نمیده ، نمونه ش همین ارز 4200 ای که برای ایجاد تعادل تزریق کردند ولی با عدم نظارت و دیدگاه بازار آزادی همش به هدر رفت و تقریبا هیچ جنس 4200 تو بازار نیست و همش شده رانت یه عده مرفه سرمای دار ک احتمالا دارن جمع میکنن سرمای ها رو از کشور ببرن کانادا و ...
ناشناس
۱۹:۲۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
باید این دلار ۴۲۰۰تومنی حذف بشه و دولت دلار ۲۵۰۰ ت بریزه تو بازار تا دیگه اینقد دلال ها قیمتو بالا پایین نکنن چه وضعیتی شد واردات خودرو هم ازاد بشه تا قیمتها افت کنه
ناشناس
۰۱:۲۹ ۱۲ فروردين ۱۳۹۸
2500ت؟؟؟
فرزاد
۱۸:۲۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
با تعیین نرخ ارز 4200 صربه مهلکی جهانگیری به اقتصاد ایران وارد کرد. که نرخ ارز هرچه ارزن تر شود زیر این قیمت نمی رود. این اطمینان رو به سودجویان داد
ناشناس
۱۸:۱۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
ارز۴۲۰۰تومن بد ترین تصمیم برای کنترل قیمتهاست چون به جز رانت واحتکار هیچ نتیجه ای ندارد
ناشناس
۲۱:۱۰ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
واقعا ارز ٤٢٠٠ ! چون تو زندگي مردم هيچ اثري نداره؛فقط و فقط يه سري از آقاييون رو ميلياردر كرد؛ارز بايد تك نرخي شود تو قيمت واقعيش.
ناشناس
۱۶:۵۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
مطميناً بالاتر خواهد رفت با توجه به تجربه چهل ساله در زمينه اقتصادي سال بع سال بدتر خواهد شد
ناشناس
۲۱:۱۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
واقعا درسته؛ تا الان كه همواره بالا رفته؛گهگداري هم برگشته پايين؛چند وقت بعد جبرانش كرده؛اميدوارم اين نقطه عطفي باشه و وايسه،
كاش يه بيست سال نوسان قيمت ارز نداشتيم؛اون موقع شكوفايي اقتصاد رو ميديديد.
امیر
۱۶:۵۸ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
هر وقت گفتن دلار میاد پایین قیمتش رفته بالا مردونه اینا خیلی راحت به دلال ها گرا میدن برید بخرید من پول ندارم بخرم اگر داشتم میخریدم چون هر وقت گفتن میاد پایین دلار رفته بالا .
ناشناس
۱۶:۴۳ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
کمترازدوماه دیگرسرقضیه تاثیرات تحریم هاونتیجهfatfچه تصویب بشه چه نشه طبیعتانرخ دلاربه بیش ازقبل خواهدرسید
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
بستگی به رونق تولید امسال داره
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
چی شد
ناشناس
۱۴:۵۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
قیمت بالا میره
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
اگر به 8 دلار برسه یعنی نزدیک سه برابر سال قبلش در نتیجه تورم 250 درصدی و افزایش حقوق 20 درصدی.
مینا
۰۷:۵۶ ۱۷ فروردين ۱۳۹۸
گل گفتی
ناشناس
۰۷:۵۶ ۱۷ فروردين ۱۳۹۸
گل گفتی اگه می خواهند ارز نیمایی کنند افزایش حقوق کارمند و کارگر را بجز نجومی ها 250 درصد بالا ببرند
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
هر قیمتی بالاتر از نرخ کشش اقتصادی ما برای نرخ ارز که دلار 7 تا 8 هزار تومن میتونه ضربات سختی به ثبات اقتصاد ما بزنه !
ایکاش مسئولین ما دارای این هوشمندی بودند و میدانستند اگر قیمت ارز نقطه ضعف اقتصاد ماست میتواند پل پیروزی اقتصاد ما هم باشه
علی
۱۳:۴۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
تا با فساد و رانت مبارزه نشود فایده ای ندارد حالا هی بگیم اگر چنان شود چنین میشود هیچ تاثیری نداره
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
بعنوان کارشناس عرض می کنم !
درصورتیکه قیمت ارز واقعی نشه بایستی هرروز شاهد کمبود کالا باشیم !
با توجه به مولفه های اقتصاد ما قیمت دلار حدود 7 تا 8 هزار تومن است !
در صورت بالاتر بودن از این نرخ باید منتظر خروج تمامی کالاها باشیم و این یعنی قیمتهای افسار گسیخته ! درصورت تشدید قیمت ها شاید هم وارد قحطی مقطعی و یا کلی مایحتاج مردم بشویم !
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
سلام دلاربالاخواهدرفت چراكه ٢٠درصدافزايش حقوقهاموجب تورم است واصلاًفكرپايين آمدن دلارنكنيد بانكهاهم ورشكسته اندوبانك مركزي ازپول نفت بايدجبران كندمثل همان موسسات مالي كه ٩٧جبران كرد!!حرف رييس بانك مركزي ونماينده هاي مجلس هم براي ايجادآرامش است من پول داشتم همين حالاهم دلارمي خريدم
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
دلار دلار دلاره .
ناشناس
۱۳:۲۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
خب وقتی صادرکننده متخلف رو تنبیه نمیکنی با خیال راحت به تخلفش ادامه میده چرا ؟
ناشناس
۱۳:۲۰ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
باز م گرونی
مهدی
۱۳:۱۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
سوال : نرخ دلار در سال ۹۸ به کدام سمت سوق پیدا می‌کند؟
saeed
۱۳:۱۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
حرف هایی ک هیچ وقت بهشون عمل نشده
ناشناس
۱۳:۱۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
یکی از دوستان فرموده بودن که (باید با تولید محصولات اساسی در داخل کشور به صورت علمی و نوین با آخرین فناوری های روز در عرصه تولید، میزان تقاضا به دلار را کاهش داده و حتی از مازاد تولید کالای اساسی تولیدی در داخل کشور برای صادرات و ارز آوری استفاده کنیم و کم کم به سمت برابری نرخ دلار و پول ملی حرکت کنیم
تا ثبات اقتصادی داشته باشیم نه اقتصاد لرزان )
که بسیار بجاست ولی موضعی دیگر باید اضافه کنیم اونم کوتاه کردن دست مفسدان اقتصادی و رانتخواران و دزدان بیت المال از خدا نترس که اون هم اگر قوه قضائیه ورود کند بصورت جد با اشد مجازات و بدون تبعیض در هر پست و لباسی
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
دلار 8 تومن
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
چی شد
احمد
۱۲:۲۸ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
نمودار رو خوب دقت کنین سال 57 چی تحویل گرفتن الان چی شده همین و بس
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
تمام.
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
تاپ عید/11 فرودین/نرخ دلار در سال ۹۸ به کدام سمت سوق پیدا می‌کند؟همش حرف حرف حرف
ناشناس
۱۲:۰۲ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
بیچاره مردم
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
فقط فکرچاره باشیم
ناشناس
۱۰:۵۶ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
با این گام دوم هر روز بدبختر داریم میشیم
M.Hsn
۱۰:۵۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
اگر قیمت دلار کمتر از ۱ ماه امد پائین من اسمم رو عوض می کنم
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
فقط مردم امید به خدا و پس از آن به قوه قضاییه دارند منتظر عمل هستند
ناشناس
۱۳:۰۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
پس منتظر بمون.
ناشناس
۱۰:۴۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
ای داد وبیداد
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
قوه محترم قضائیه بدون هیچ ملاحظه ای به سراغ رانت خواران که سیر هم نمیشن برود.
طمع وحرص و منفعت طلبی چند درصد بیش از 95درصد جامعه رابامشکل مواجه کرده.
ناشناس
۱۰:۲۲ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
موز کیلویی ۳الی ۴هزار تومن الان شده ۱۲هزار تومن من موندم این دلارهای ۴۲۰۰تومنی را چه کسانی گرفتند که قیمتها سه برابر گران شده پس چرا تاثیر دلار ۴۲۰۰تومنی بر قیمت کالاها رو مردم ندیده اند؟ کاملا مشخصه که رانت بزرگی صورت گرفته قیمت واقعی دلار هم ۵۰۰۰تومن هست نه بیشتر
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
دوست عزیز دلار4200تومانی
ناشناس
۱۰:۰۳ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
اگه اینطوری بشه اینجوری میشه وگرنه طور دیگه میشه... تحلیل مسولین ما ...
دانشجو
۰۹:۴۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
اره
حمید
۰۹:۴۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
نمیدونم چه رازی در این دلار است که همه از آن صحبت میکنن.مگه پیازم بادلار کشت میشه که قیمتش از دلار زده جلو.
ناشناس
۰۹:۲۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
وقتی وعده میدهید ما بیشتر نگران میشویم.........
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
آقاي رئيس بانك مركزي ما بايد پول ملي خود را تقويت كنيم و نه دلار را بايد بجاي معاملات با ديگر كشورها از پول ملي خودمان در برابر پولي ملي آن كشور استفاده نشود نه دلار دلار دلار دلار دلار حذف حذف حذف حذف
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
کدوم کشور
علی
۰۹:۲۳ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
ای داد وبیداد
سید حسین کاظم پور
۰۹:۱۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
باید با تولید محصولات اساسی در داخل کشور به صورت علمی و نوین با آخرین فناوری های روز در عرصه تولید، میزان تقاضا به دلار را کاهش داده و حتی از مازاد تولید کالای اساسی تولیدی در داخل کشور برای صادرات و ارز آوری استفاده کنیم و کم کم به سمت برابری نرخ دلار و پول ملی حرکت کنیم
تا ثبات اقتصادی داشته باشیم نه اقتصاد لرزان
اسد
۰۹:۱۰ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
بازهم وعده های الکی
؟!!!!!!!!!!!
۰۹:۰۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
یکی از راههای کاهش ارز و ثبات اقتصادی بنظر بنده که بهترین راه نیز هست. دست برداشتن مسئولین از دعواهای سیاسی است!
وقتی کالاهای اساسی به قیمت دلار بازار آزاد بدست مردم میرسه، نمیدونم چرا دولت اصرار به دادن دلار 4200 تومنی داره؟!
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
ما خواستار کاهش قیمت هستیم
ناشناس
۰۸:۵۸ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
ای خدا
ناشناس
۰۸:۴۸ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
هشت تومن ؟ دلار سه تومنه
ناشناس
۰۹:۲۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
حالا ببین به ۸تومان میرسونن یا مثل همیشه وعده های الکی میدن
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
قوه قضاییه ورود کند ودست مخلان اقتصادی را قطع کند
مردم نگران هستند
ناشناس
۰۸:۱۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۸
قوه قضاییه ورود کند