نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اخباری که درباره این جلسه در برخی سایتها مبنی بر اینکه چرا به گلایههای مطرح شده پاسخ داده نشد، اظهار کرد: قرار نیست از عملکرد هر نهادی که انتقاد میشود سازمان مربوطه جواب دهد.
رییس فراکسیون اصناف مجلس با بیان اینکه مجلس دستگاه نظارتی است، افزود: به اصناف اختیار داده شده و اصناف باید براساس این اختیارات پاسخگو باشد، مجلس در این زمینه با هیچ فردی تعارف ندارد، زمانی که مسئولیتی به نهاد یا ارگانی واگذار میشود، یعنی برای او احترام قائل شده ایم.
وی با بیان اینکه ما اصناف را از خودمان میدانیم، اظهار کرد: زمانی که نماینده مجلس سوگند یاد میکند، باید از حقوق حقه همه ملت دفاع کند؛ این دفاع در برخی موارد از طریق واگذاری اختیارات محقق میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان شورای اصناف را به اتاق اصناف ارتقا دادند، خاطرنشان کرد: در زمان ریاست دکتر لاریجانی، رئیس اتاق اصناف برای نخستین بار از تریبون مجلس برای دفاع از حقوق اصناف استفاده کرد.
رئیس فراکسیون اصناف مجلس شورای شورای اسلامی ادامه داد: اگر چه عملکرد اصناف در طول انقلاب عالی بوده است، اما اگر بنا است جراحی برای سلامت این بخش صورت گیرد، نباید داد کسی بلند شود.
حسن پور ضمن تشکر از تمام افرادی که برای نظارت بر قیمتها و ساماندهی بازار تلاش خود را به کار میبرند، تاکید کرد: احساس امنیت داشتن جامعه از خود امنیت بالاتر است، با توجه به وضعیت کنونی بازار این احساس وجود ندارد، احساس امنیت باید به جامعه بازگردد و این اقدام جزو وظایف بازرسان اصناف است.
وی تصریح کرد: بنده ۱۱ سال افتخار همکاری با اصناف را داشتم و همیشه در تمامی تریبونها از این حوزه دفاع کردم. بنده، آقایان لاریجانی و آقای پورابراهیمی موضوع واگذاری مسئولیتها به بخش خصوصی را پیگیری میکنیم. اگر در برخی حوزهها این امر تاکنون محقق نشده، ایراد از دو طرف بوده است؛ از یک سو دولت در برابر واگذاریها مقاومت میکند و از سوی دیگر بخش خصوصی به وظایف خود به درستی عمل نکرده و نتوانسته خود را ثابت کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: در صورتی که بازرسان اصناف به نحوی عمل میکردند که نیازی به حضور سازمان بازرسی نبود، اختیارت بیشتری به این بخش واگذار میشد، این در حالی است که اگر در یک خیابان از ۴ مغازه قیمت یک کالا را پرس و جو کنیم، ۴ قیمت متفاوت میشنویم. این به معنای عملکرد ضعیف بازرسان است.
این نماینده مجلس دهم خطاب به بازرسان اصناف حاضر در جلسه اظهار کرد: قانون برای نظارت به شما اختیار داده است.
حسن پور ادامه داد: مردم از کمبودها ناراحت نیستند، از بی عدالتیها دلگیرند، آنها از مسئولان انتظار دارند تا شرایط را سامان دهند، در حال حاضر که دشمن از نظر اقتصادی به ما شبیخون زده، برخی کاسبان و دلالان با انتشار اخباری مانند سال آینده وضعیت بدتر میشود، بر التهاب بازار دامن میزنند، این در حالی است که در سال ۹۸ هیچ خبری نیست و وضعیت کشور سال آینده از امسال بهتر خواهد بود.
رئیس فراکسیون اصناف مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تحریمهای قبلی سازمان ملل و تمامی کشورها، ایران را تحریم کردند، گفت: در حال حاضر اگر چه آمریکا، ایران را تحریم کرده، اما ارتباط ما با سایر کشورها برقرار است.
وی با اشاره به سفر آقای لاریجانی به ژاپن یادآور شد: در این سفر که بنده نیز همراه رئیس مجلس بودم، ملاقاتها در بالاترین سطوح انجام گرفت، همچنین سفر دکتر لاریجانی به چین به قدری موفقیت آمیز بود که رئیس جمهور چین همراه با فرستندهای در پیام کتبی اعلام کرد چین آماده هرگونه همکاری با ایران است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما در گذشته در شرایط بحرانی کشور را اداره کردیم به گونهای که در برخی شهرها ۴۸ ساعت گندم و آرد نداشتیم، این در حالی است که امروزه حداقل برای ۲ سال آینده کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در انبارها ذخیره شده است.
وی با بیان اینکه در طول ۶ ماه گذشته مجلس دهها جلسه غیرعلنی با حضور وزرای مربوطه به منظور بررسی وضعیت کالاهای اساسی مورد نیاز مردم برگزار کرد، گفت: در هیچ دورهای کالا به میزان کنونی در انبار وجود نداشت.
این نماینده مردم در مجلس دهم تاکید کرد: اگر چه فراکسیون اصناف با بیش از ۱۷۰ عضو تامین کالاهای اساسی مردم را با چشمان باز رصد میکند، اما ما توقع داشتیم بازرسان اصناف با همکاری قضات با متخلفان برخورد کند یا از طریق نمایندگان طرحی دوفوریتی برای برخورد با سوداگران را پیگیری کنند.
وی ادامه داد: ممکن است به دلیل نوسانات ارزی میزان قاچاق افزایش پیدا کرده باشد، اما برخورد با قاچاق باید با جدیت پیگیری شود.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه رییس مجلس با اصناف کشور یادآور شد: در این جلسه بسیج اعلام آمادگی کرد هر جا بازرسان نمیتوانند، آنها به صورت داوطلبانه اقدامات لازم را برای نظارت بر بازار انجام دهند، اما رئیس اتاق اصناف کشور و رئیس اتاق اصناف تهران اعلام کردند بازرسان ما آمادگی برخورد با سوءاستفاده گران را دارند.
وی با اشاره به صحبتهای اصناف تصریح کرد: به زعم روسای اتاق اصناف کشور و تهران دستهایی وجود دارد تا اصناف را کنار زده و بازرسان دولتی مجدد جای بازرسان آنها را بگیرند. مجلس بر اجرایی شدن اصل ۴۴ قانون اساسی تاکید میکند، براساس فرمایشات مقام معظم رهبری اصل ۴۴ به عنوان یک اصل مترقی است و باید کارها به بخش خصوصی واگذار شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه اقتصاد کشور به دلیل اداره توسط دولت طی ۱۱۰ سال گذشته ناکارآمد بوده است، خاطرنشان کرد: ۹۵ درصد اصناف مسائل اخلاقی، شرعی، ضوابط و قوانین را رعایت میکنند.
وی گفت: شکر با نرخ ۳ هزار و ۵۰۰ تومان توزیع شده است، این درحالی است که در پرس و جوهای امروز برخی مغازهداران قیمت شکر را ۷ هزار تومان اعلام کرده اند، در این شرایط است که اصناف باید با متخلفان برخورد کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه به منظور تامین کالای اساسی مورد نیاز مردم، ارزی برای واردات خودرو داده نشد، اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن به شب عید، باید نظارتها افزایش پیدا کند، ماه مبارک رمضان در پیش است و بازرسان باید تمام تلاش خود را برای بازگشت آرامش به بازار به کار گیرند.
حسن پور در پاسخ به پرسش یکی از بازرسان حاضر در جلسه مبنی بر اینکه زمانی که درصدد ضبط میوه قاچاق هستیم، میگویند این میوه برای مجلس و نمایندگان است، بنابراین ما نمیتوانیم به درستی به وظایف خود عمل کنیم، گفت: نباید تخلف یک فرد را برای همه نوشت. بنده امروز این موضوع را پیگیری خواهم کرد و با متخلفان برخورد میشود.
براساس این گزارش قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران ضمن تشکر از شهباز حسن پور و روح الله بابایی صالح برای برگزاری این جلسه، با اشاره به عملکرد بازرسی اصناف گفت: ۳۰۴ هزار و ۵۹۳ واحد صنفی مورد بازرسی قرار گرفته اند که در این راستا ۵۹ هزار و ۴۲ واحد صنفی متخلف بوده و برای آنها برگه بازرسی صادر و به سازمان تعزیرات اعلام شد.
وی با بیان اینکه شکایات دریافتی ۵۶۶ هزار و ۳۴ مورد بود، ادامه داد: بازرسان اصناف باید تمام تلاش خود را برای کنترل و نظارت بر قیمت کالاها در روزهای پایانی سال ۹۷ به کار گیرند.
فراهانی با بیان اینکه حمایت از حقوق مصرف کننده یکی از وظایف اصناف است، خاطرنشان کرد: شکر با نرخ ۳۵۰۰ تومان توزیع شده و نباید گرانتر از این نرخ به دست مصرف کننده برسد.
رئیس اتاق اصناف تهران بیان کرد: گران شدن کالا در حوزه اصناف نیست، چرا که ما کالایی نداریم که گران کنیم، اصناف کالا را خریداری کرده و با سود مشخص به فروش میرسانند. این سود از طریق کمیسیون ضرایب وزارت امور اقتصادی و دارایی و برخی از مسئولان سازمان حمایت از مصرف کننده مشخص میشود. گران شدن کالا به ما مربوط نیست، گران فروختن آن در حیطه مسئولیت ما است.
ابراهیم درستی نایب رئیس اتاق اصناف در این جلسه با بیان اینکه اصناف مظلومترین قشر هستند، گفت: اگر چه باید با متخلفان در بازار برخورد کرد، اما باید با قاچاقچیان از گلوگاهها و انبارها برخورد شود. در حال حاضر باید تدابیر لازم اتخاذ شود تا آرامش به بازار بازگردد.
انتهای پیام/