سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

آخرین اخبار از انتقال آب دریای خزر به سمنان

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره انتقال آب دریای خزر به استان سمنان توضیحاتی داد.

مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای انتقال آب دریای خزر به سمنان به نتیجه‌ای نرسیده و مجوزی هم برای این اقدام صادر نشده است.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو برای تأمین آب استان سمنان ۲۰۰ میلیون متر مکعب نیاز دارد، افزود: وزارت نیرو در صورتی می‌تواند به فلات مرکزی کشور آب انتقال دهد که آن را در مبدأ تصفیه کرده باشد.

تجریشی با اشاره به اینکه وزارت نیرو با کمک فناوری‌های نوین می‌تواند نمک تصفیه شده آب را به یک کالای اقتصادی تبدیل کند، گفت: وزارت نیرو باید برای انتقال آب دریا برنامه‌های خود را ارائه دهد و نحوه انتقال را توضیح دهد.

وی بیان کرد: بر همین اساس وزارت نیرو سند‌های آمایش سرزمین را به سازمان محیط زیست ارسال کرد و منتظر این هستیم که نیاز صنعتی استان سمنان را اعلام کند.


بیشتر بخوانید: اما و اگرهای انتقال آب دریای خزر به کویر سمنان/ کارشناسان چه می‌گویند؟


معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: میزان نیاز آب نباید بیشتر از ۳۰ میلیون متر مکعب باشد، چرا که بسیاری از شهر‌های صنعتی مانند اصفهان، تبریز و اهواز به انتقال آب نیاز ندارند.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست براساس گزارش‌های ارزیابی زیست محیطی به تصمیم‌گیری در رابطه با موضوع انتقال آب اقدام خواهد کرد.

تجریشی گفت: مسأله انتقال آب یک مسأله سیاسی نیست، اما برخی از نمایندگان مجلس این موضوع را کاملاً سیاسی قلمداد کرده‌اند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: سازمان محیط زیست در صورتی با انتقال آب موافقت می‌کند که تمام ارزیابی‌ها از جمله صرفه‌جویی در آب، نبود مشکل در مبدأ و مقصد، پایدار بودن اقدام و کاهش آثار منفی انتقال انجام شده باشد، اما تاکنون هیچ کدام از این فرآیندها صورت نگرفته است.

انتهای پیام/

هنوز مجوزی برای انتقال آب دریای خزر به سمنان صادر نشده است

برچسب ها: محیط زیست ، بحران آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۷
در انتظار بررسی: ۰
قنبرعلی تسلیمی
۲۱:۴۰ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
اگر شیرین کردن وانتقال اب دریای خزر بین کشورهای اطراف باب بشه چه بر سر دریای بسته خزر خواهد امد.توجه کنیم که سمت غرب ترکمنستان شرایط سمنان ما را داره وقزاقستان هم کشوری بیابانی است.وروسها هم بخواهند برای استفاده بهینه از اب رود ولگا ان را به دیگر نقاط کشور خود انتقال دهند.واذربایجان وایران بهره برداری بیشتر از اب رود ارس داشته باشن.باید فاتحه این دریا را همانند دریاچه ارومیه خواند.درضمن کانال ولگا --دن به علت شکل کانال ومسیر شیبدار ان وحوضچه ای بودن ان باعث عبور ومرور کشتی های کوچک میشود نه انتقال اب دریای سیاه به دریای خزر.پس اندکی تعقل لازمه تا از تکرار فجایع گتوند.ارومیه.گاوخونی.هورالعظیم. هویزه وهامون .و............جلوگیری شود وایندگان ما رالعنت نکنن.
ناشناس
۱۴:۴۷ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
نتیجه طرح های دولت اصلاحات هست که کارخانه ۶ا را در یزد و سمنان و... احداث کردن و بنادر و مکان هایی که اب داشتند را محروم از توسعه کردن
ناشناس
۱۸:۲۱ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
البته 8 سال دولت اصولگرا در سمنان کارخونه ساخت نه اصلاحات
ناشناس
۲۱:۲۵ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
حالا هم با میخوان برای آب رسانی به دوتا کارخونه آب دریا رو خشک کنن... ارومیه، کارون و... درس عبرت نشد براشون.
کیان
۱۴:۴۰ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
این کار را برای چندین شهر اعلام کنید و با ایجاد ترس در دل کشور های اطراف خزر امتیازات کلان بگیرید. الگو بگیرید از دولتمردان ترکیه و دست آخر با امتیازات استان ها را آباد کنید و اب را انتقال ندهید.
علی
۱۴:۰۲ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
وزیر نیرو در زمان تصدی خودش اب زاینده رود را به یزد منتقل کرد وباعث خشک شدن این رود بزرگ در اصفهان گردید حالا هم روحانی به او دستور داد تا اب دریای خزر را به سمنان منتقل کند تا بلایی دیگر البته شدیدتر بر سر زمینهای حاصل خیز مازندران و دریای خزر بیاید
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
باید نظارت بیشتر شود
شهرام
۱۳:۳۷ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
دریاچه خزر طرف ایران عمقش بیشتره اگه از دریاچه هم آب برداشت بشه طرف روسیه خشک میشه و طرف ایران هیچ اتفاقی نمی افته در ضمن درياچه خزر خیلی بزرگه به این آسانی خشک نمیشه ایران چاره ای جز برداشت آب از دریا رو نداره ولی بهترین گزینه برداشت آب از دریای عمان می تونه با برداشت آب از دریا در فلات مرکزی ایران یه دریاچه زیبا درست کنه
ناشناس
۲۱:۲۸ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
طبیعت دارای نظم و نظام خاص خودشه... کوچکترین دخالت در اکوسیستم های طبیعی هزینه های جبران ناپذیری رو به دنبال داره
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
دریای خزر منبع طبیعی برای کل ایران است مردم ایران نباید بگذارند که برای آبادی یک کارخانه ، یک دریاچه رو که متعلق به تمام مردم کشوره رو نابود کنند...
ناشناس
۱۳:۱۹ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
مردم سمنان که کمبود آب ندارن
سمناني
۰۰:۱۸ ۲۰ اسفند ۱۳۹۷
عزيز يكم بيا سمنانو بگرد بعد نظر بده
ناشناس
۱۳:۱۶ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
کلی جنگل رو نابود کنید، دریا رو خشک کنید، زیست بودم رو به خطر بندازید، عامل گرد و غبار بشید، عامل خشک سالی بشید، به چه قیمتی؟ انتقال آب برای چند نفر که تو بیابون کارخونه ساختن؟
ناشناس
۱۳:۱۲ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
باید طرح اتصال خلیج فارس به دریای سیاه از طریق مناطق کویری ،را اجا میکردید
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
چه عجله و شتابی در خشکاندن دریاچه اورمیه و خزر و آذربایجان دارید
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
چه عجله !!!
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
بابا بیخیال
میثم
۱۲:۲۳ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
اینم ازون طرحهای عجیب وغریبه احسنت به درایتتون
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
این کاررانکنید ؟!! خزردریاچه است ومانند اورمیه می خشکد به مرور زمان به آلودگی وشوری آن اضافه می شود؟؟!!! مگرکارشناسان نگفتند که این کاررانکنید؟!!
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
حالا این همه شهر در معرض کمبود اب چرا سمنان اهان قرعه کشی کردین
Zahra
۱۱:۳۴ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
اونم مثل کارون میخان نابودش کنن همیشه وقتی میخان جای اباد کنن یه جای دیگرو نابود میکنن این مناطق شمالی خیلی پربارشه واین رطوبت دریاچه خزرکه باعث رطوبت وبارش مبشه اگه خشک بشه شمال هم خشک میشه تنها راه ابرسانی اب به سمنان کانال کشی از یکی ازرودهای بالاست شهرسمنان مثلن ازیکی ازرودهای گلستان یا بجنورد
ناشناس
۱۱:۲۶ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
واقعا باید یه دریاچه ارومیه دیگه و نابودی جنگلهای هیرکانی داشته باشیم!
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
مسعولین بدون فکر کار انجام میدهند ضرر آن برای ملت بیچاره می ماند،بعد هم کسی پاسخ گو نیست،
ناشناس
۱۱:۰۳ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
در تمام کشورها برای کمبود آب از دریا استفاده بهینه می شود تاجبران کم آبی درنقاط دیگرشود جای گرانی نیست وخود اینکار اگر اصولی انچام شود خود موجب حیات است ودیگران هم ازاین نعمت خدادادی بهره می برنند
ناشناس
۱۳:۱۹ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
معلومه که از کارخونه دارای سمنانی... والا مردم سمنان که کمبود آب ندارن چند نفر بدون فکر و مطالعه رفتید تو بیابون کارخونه زدید حالا هم بدون فکر و مطالعه میخوایید خزر رو نابود کنید
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
دریاچه خزر همانطور که از اسمش پیداس بسته اس.مثه خلیج فارس یا عمان یه دریایی نیست که به اقیانوس متصل باشه.ارومیه رو نابود کردین حالا نوبته خزر؟بسته دیگه
ناشناس
۱۴:۰۷ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
اخه اینو کی گفته ؟! چندین رود وسیع از روسیه‌ به کاسپین میریزه
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
تو رو خدا اینکارو نکنید اصلا کار معقولی نیست
محمد
۱۰:۳۷ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
انتقال آب و شیرین سازی رو سر در نمیارم، ولی فقط ایجاد "کانال" بدون شیرین سازی و غیره چه از بُعد ترانزیت و انتقال کالای کشورهای شمالی به خلیج فارس و بالعکس و چه از منظر گردشگری به خاطر مسیر شگفت انگیزش، پول خوبی رو نصیب کشور میکنه.
اگر از بُعد موقت به پروژه نگاه کنی، روند سازه و عمرانی آن اشتغال وسیعی رو شامل میشه و اگر پایدارتر نگاه کنی مسیری که وجود داره به شدت مستعدِ اقتصادِ گردشگریست. دوسر سود هست حتی اگر شیرین سازی هم نشود.
ناشناس
۱۳:۱۵ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
به چه قیمتی؟
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
بی فکری مسولین ذی ربط بی ربط،دریا و جنگل شمال رو مثل بیابون های سمنان کنین و ما شمالی ها در لینده ای نزدیک برای رفتن به دریا باید بریم سمنان
احسنت بی فکرا
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
جای بسی تاسفه
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
باید سریعاً این پروژه عملی بشه .
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
اون روزی که تو بیابون کارخونه میساختی باید فکر آبش رو هم میکردی نه که الان بیاید دریاچه خزر رو از بین ببرید
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
این دولتمردان نمیخوان کاری کنند ؟
ناشناس
۰۹:۴۷ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
پس چرا برای مسکوت ماندن این قضیه، به دلیل مخالفت معاون دریایی با این پروژه ایشان برکنار شدند و دولت تاییدیه محیط زیست را در اقدامی ضربتی گرفته است..

دریاچه خزر بزرگترین دریاچه دنیاست که به آب اقیانوس متصل نیست و هرسال نیز شاهد کاهش سطح آب آن و خشکی تالاب ها هستیم با انتقال آب آن کاری نکنیم که به خاطر تامین آب چند نفر معدود در سرخه این دریاچه عظیم را از روی نقشه کره زمین حذف کنیم!!!!

دریاچه آرال یادتان هست ولی الان دیگر وجود ندارد
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
پایین آمدن سطح آب دریاچه خزر ، خشک شدن تالاب بین المللی انزلی زیستگاه پرندگان مهاجر و آبزیان ، تغییر اکوسیستم منطقه شمال ، نابودی جنگلهای هیرکانی ، نابودی زمینهای حاصلخیز کشاورزی شمال و... نتیجه انتقال آب دریاچه به نقاط دیگر است!

بیاییم تا قبل از اینکه دوباره شاهد تکرار فاجعه ای مشابه دریاچه ارومیه ، زاینده رود ، تالاب هورالعظیم ، دریاچه هامون و ... نباشیم جلوی این پروژه غیر کارشناسی و عجولانه را به کویر سمنان که هزاران سال کویری است بگیریم

شمال را بیابان نکنیم
ناشناس
۰۹:۲۲ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
دستکاری در طبیعت هزینه های جبران ناپذیری دارد...
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
دستکاری اکوسیستم مساوی است با نابودی طبیعت...
نذارید باز کشورهای غربی سوء مدیریت در خشکاندن دریاچه خزر را ماننند دریاچه ارومیه به عنوان سرمشق در کتابهای خود بیاورند... در طبیعت دستکاری نکنید خواهشا که به هزینه نابودی آن تمام میشود...
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
مازندرانی ها همیشه مظلوم هستن
ناشناس
۰۸:۳۰ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
فقط دریا مونده....
ایرانی
۰۸:۰۵ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
ابتدا در یک پروژه بین المللی، مطالعه انتقال آب را به چند شرکت خارجی و داخلی بسپارند، سپس تصمیم بگیرند. به خدا مشاوره گرفتن کار خوبی است!
ناشناس
۰۷:۵۲ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
از همه مهمترمردم حاشیه دریای خزر که درود بر آنهاباد
محمدی
۰۷:۳۸ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
راه مناسبی نیست باید فکر بهتری کرد.
ناشناس
۰۷:۲۸ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
انتقال آب اشتباه بزرگی است چون :
خزر دریای بسته است . شمال خود دچار کم آبی است .اول میگن تصفیه میکنیم و بعد آب کشاورزی را از رودخانه ها برداشت میکنن ! این طرح مورد اعتراض کشورهای دریای خزر واقع می شود . بهتر است از جنوب آب بردارن چون دریای آزاد است ! ممنون از همه مجلس و دولت .
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
احسنت
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
بسته نیست اون بالا رود ولگا که متصل به اب های جهانی هست
ناشناس
۲۱:۱۸ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
عزیز دریاچه ارومیه هم چندین رود بهش وصل بود چی شد آخرش با ندانم کاری و سد سازی و جاده سازی بدون مطالعه خشکش کردند
ناشناس
۰۶:۵۹ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
عجب!
ناشناس
۰۶:۵۳ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
ببن متونید دریای خزر رو مانند ارومیه خشک کنید .لطفا از کشورهایی مثل ژاپن کمک بگیرید.
ناشناس
۰۶:۲۶ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
چون دریای خزر چند درصدش مال ماست ایا شرکای ما از نظر حقوقی موافقت می کند یا به انها ربطی ندارد اگر انها چنین کار مشابه ای بکنند ما موافقت میکنیم
رحمن
۰۶:۱۱ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
در شمال ده ها رودخانه کوچک و بزرگ به خزر میریزند چرا وزارت نیرو این آبهای شیرین را برای داخل کشور مدیریت نمی کند
ناشناس
۱۰:۳۴ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
شمال کشور خودش مشکل آلودگی آبهای سطحی داره داداش...به خاطر شیر آبه زباله های تر و کودهای شیمیایی نیترات موجود توی آبها بالاست...واسه همین آب سالم توی گیلان ومازندران پیدا نمیشه و آمار سرطان تو استان خیلی بالاست.
زهرا
۱۱:۳۲ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
درسته من بانظرت موافقم رودهای که به دریای خزرمیرزن وشورمیشن مدیریت کنن وبه مناطق مرکزی انتقال بدن
ناشناس
۲۱:۲۰ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
اگر آب اون رودها به خزر نریزه که چیزی از خزر باقی نمی مونه
ناشناس
۰۴:۲۷ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
حتماً باید یه دریاچه ارومیه دیگه داشته باشیم
ناشناس
۰۲:۵۸ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷
دریاچه ارومیه واجب بود یا سمنان؟؟؟؟؟؟ برای دریاچه ارومیه بودجه نیست ولی برای سمنان بودجه هست. ارومیه رو که خشک شد حالا نوبت خزر شده