مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای انتقال آب دریای خزر به سمنان به نتیجهای نرسیده و مجوزی هم برای این اقدام صادر نشده است.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو برای تأمین آب استان سمنان ۲۰۰ میلیون متر مکعب نیاز دارد، افزود: وزارت نیرو در صورتی میتواند به فلات مرکزی کشور آب انتقال دهد که آن را در مبدأ تصفیه کرده باشد.
تجریشی با اشاره به اینکه وزارت نیرو با کمک فناوریهای نوین میتواند نمک تصفیه شده آب را به یک کالای اقتصادی تبدیل کند، گفت: وزارت نیرو باید برای انتقال آب دریا برنامههای خود را ارائه دهد و نحوه انتقال را توضیح دهد.
وی بیان کرد: بر همین اساس وزارت نیرو سندهای آمایش سرزمین را به سازمان محیط زیست ارسال کرد و منتظر این هستیم که نیاز صنعتی استان سمنان را اعلام کند.
بیشتر بخوانید: اما و اگرهای انتقال آب دریای خزر به کویر سمنان/ کارشناسان چه میگویند؟
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: میزان نیاز آب نباید بیشتر از ۳۰ میلیون متر مکعب باشد، چرا که بسیاری از شهرهای صنعتی مانند اصفهان، تبریز و اهواز به انتقال آب نیاز ندارند.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست براساس گزارشهای ارزیابی زیست محیطی به تصمیمگیری در رابطه با موضوع انتقال آب اقدام خواهد کرد.
تجریشی گفت: مسأله انتقال آب یک مسأله سیاسی نیست، اما برخی از نمایندگان مجلس این موضوع را کاملاً سیاسی قلمداد کردهاند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: سازمان محیط زیست در صورتی با انتقال آب موافقت میکند که تمام ارزیابیها از جمله صرفهجویی در آب، نبود مشکل در مبدأ و مقصد، پایدار بودن اقدام و کاهش آثار منفی انتقال انجام شده باشد، اما تاکنون هیچ کدام از این فرآیندها صورت نگرفته است.
انتهای پیام/
اگر از بُعد موقت به پروژه نگاه کنی، روند سازه و عمرانی آن اشتغال وسیعی رو شامل میشه و اگر پایدارتر نگاه کنی مسیری که وجود داره به شدت مستعدِ اقتصادِ گردشگریست. دوسر سود هست حتی اگر شیرین سازی هم نشود.
احسنت بی فکرا
دریاچه خزر بزرگترین دریاچه دنیاست که به آب اقیانوس متصل نیست و هرسال نیز شاهد کاهش سطح آب آن و خشکی تالاب ها هستیم با انتقال آب آن کاری نکنیم که به خاطر تامین آب چند نفر معدود در سرخه این دریاچه عظیم را از روی نقشه کره زمین حذف کنیم!!!!
دریاچه آرال یادتان هست ولی الان دیگر وجود ندارد
بیاییم تا قبل از اینکه دوباره شاهد تکرار فاجعه ای مشابه دریاچه ارومیه ، زاینده رود ، تالاب هورالعظیم ، دریاچه هامون و ... نباشیم جلوی این پروژه غیر کارشناسی و عجولانه را به کویر سمنان که هزاران سال کویری است بگیریم
شمال را بیابان نکنیم
نذارید باز کشورهای غربی سوء مدیریت در خشکاندن دریاچه خزر را ماننند دریاچه ارومیه به عنوان سرمشق در کتابهای خود بیاورند... در طبیعت دستکاری نکنید خواهشا که به هزینه نابودی آن تمام میشود...
خزر دریای بسته است . شمال خود دچار کم آبی است .اول میگن تصفیه میکنیم و بعد آب کشاورزی را از رودخانه ها برداشت میکنن ! این طرح مورد اعتراض کشورهای دریای خزر واقع می شود . بهتر است از جنوب آب بردارن چون دریای آزاد است ! ممنون از همه مجلس و دولت .