سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محمد باقر حکیم را بیشتر بشناسید + تصاویر

روز اول رجب به مناسبت شهادت سید محمد باقر حکیم در عراق به عنوان «روز شهید» معروف است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روز اول رجب به مناسبت شهادت سید محمد باقر حکیم در عراق به عنوان روز شهید معروف است. امسال شانزدهمین سالروز شهادت سید محمد باقر حکیم در حادثه تروریستی انفجار خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی حرم مطهر امام علی (ع) در نجف است.

به همین مناسبت مراسم خاصی با حضور گسترده اقشار مردمی و نیز طیف‌ها و جریان‌های سیاسی و نیز شخصیت‌های خارجی روز جمعه و شنبه در عراق برگزار می‌شود. در مراسم امروز که گروه‌های مختلف مردمی و نیز طرفداران حزب تازه تاسیس جریان حکمت حضور دارند، سید عمار حکیم رئیس فراکسیون «اصلاح و بازسازی» سخنرانی خواهد کرد. وی فردا نیز میزبان شخصیت‌های سیاسی، سفرا و نمایندگان دیگر کشور‌ها خواهد بود.

سید محمد باقر حکیم رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق و یکی از مشهورترین روحانیون فعال سیاسی این کشور در قرن بیستم (متولد ۱۹۳۹) بود که در سال ۱۳۸۲ (۲۰۰۳ میلادی) مصادف با اولین روز ماه رجب در نهمین نماز جمعه شهر نجف بعد از خروج از حرم حضرت علی (ع) در انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده به شهادت رسید. در این عملیات تروریستی ۹۵ نمازگزار نیز به همراه ایشان شهید شدند.

سید محمد باقر از اوایل ساله‌ای جوانی فعالیت‌های سیاسی داشت و در سال ۱۹۵۹ و زمانیکه تنها ۲۱ سال سن داشت به همراه پدرش آیت الله سید محسن حکیم از بنیانگذاران حزب "الدعوه الاسلامیه" شد که در ایران به حزب "الدعوه" شناخته می‌شود. شهید حکیم در سن ۲۶ سالگی به درجه اجتهاد دست یافت، او به عنوان استاد علوم قرآنی در رشته اصول دین دانشکده الهیات بغداد به تدریس اشتغال داشت.

او در مدت اقامت در عراق طی سال‌های ۱۹۶۲ تا ۱۹۷۵ سه مرتبه از سوی نیرو‌های حزب بعث دستگیر و در آخرین مرتبه محکوم به اعدام شد که البته پس از گذراندن ۱۸ ماه زندان در پی صدور عفو عمومی آزاد شد و به ایران آمد.

وی در ایران مبادرت به ایجاد سپاه بدر کرد. وی همچنین در سال ۱۳۶۲ مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق را تشکیل داد که در ابتدا به عنوان سخنگو و از سال ۱۳۶۶ ریاست این مجلس را بر عهده گرفت، تا بتواند از این طریق فعالیت‌های سیاسی خود را ادامه دهد.

سید محمد باقر حکیم بیش از ۶۰ کتاب و رساله در رشته‌های مختلف علوم اسلامی شامل فقه، تفسیر، علوم قرآنی، جامعه شناسی، اقتصاد، تاریخ و علوم سیاسی به رشته تحریر درآورد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

روز شهید عراق ؛ نگاهی گذرا به زندگی سیاسی شهید محمد باقر حکیم

برچسب ها: شهدا ، ائمه اطهار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۲۵ ۱۷ اسفند ۱۳۹۷
روحش شاد