به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، داروی ملوکسیکام یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی محسوب میشود که برای درمان درد و التهاب ناشی از روماتیت و استئوآرتریت در بزرگسالان تجویز می شود. امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به معرفی و نحوه مصرف این دارو بپردازد.
داروی ملوکسیکام (Meloxicam) که با نامهای تجاری Mobic و Vivlodex نیز شناخته میشود، یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است که هورمونهایی که در بدن باعث ایجاد التهاب و درد میشوند را کاهش میدهد.
ببینید: داروی درمان فقر آهن در دستان داروسازان داخلی
ملوکسیکام برای درمان درد و التهاب ناشی از روماتیت و استئوآرتریت در بزرگسالان استفاده میشود. این دارو همچنین برای درمان آرتریت روماتوئید در کودکان ۲ سال به بالا به کار میرود.
داروی ملوکسیکام میتواند خطر ابتلا به حمله یا سکته قلبی کُشنده را افزایش دهد؛ بهخصوص اگر شما به مدت طولانی و یا به میزان زیادی، از این دارو استفاده کنید و یا اینکه مبتلا به بیماریهای قلبی باشید.
از این دارو، بلافاصله قبل یا بعد از عمل جراحی قلب خود، استفاده نکنید.
اگر درد در قفسه سینه، ضعف، تنگی نفس، لکنت زبان، مشکلات دیداری و یا مشکل در حفظ تعادل بدنتان دارید، بهسرعت به اورژانس خبر دهید و از آنها کمک بگیرید.
مقدار مصرف داروی ملوکسیکام معمولا یک قرص ۷.۵ میلیگرمی در روز است، اما تحت نظر پزشک میتوان استفاده از آن را تا ۱۵ میلیگرم (یک عدد قرص ملوکسیکام ۱۵ یا دو عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵) در روز هم رساند.
ببینید: تولید داروی بیماریها با استفاده از گیاهان دارویی، به دست جوانان اردبیلی
لازم به ذکر است که قرص ملوکسیکام برای مصرف طولانی مدت و یا در افراد ۱۲ تا ۱۸ سال با وزن کمتر از ۵۰ کیلوگرم نباید روزانه بیش از ۷.۵ میلی گرم (روزانه یک عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵)، مصرف شود.
توجه: اگر در یک روز، مصرف دارو را فراموش کردهاید به محض اینکه به یادتان آمد آن را مصرف کنید. اما در صورتی که ۲۴ ساعت از زمانی که باید دارو را مصرف میکردید، گذشته است مقدار مصرف را ۲ برابر نکرده و داروی همان روز را مصرف کنید.
اگر علائم واکنش آلرژیک به ملوکسیکام همانند عطسه، آبریزش یا گرفتگی بینی، خفگی یا مشکل در تنفس، کهیر، تورم در چهره، لبها، زبان یا گلو را تجربه کردید، حتما به اورژانس یا پزشک مراجعه کنید.
این مطلب را از دست ندهید: فروش داروهای برند در سوپرمارکتها!
اگر نشانههایی از حمله قلبی یا سکته را تجربه کردید (علائمی همانند انتقال درد از قفسه سینه به فک و شانهها، بیحسی یا ضعف ناگهانی در یک طرف بدن، واکنش خفیف، احساس تنگی نفس) بهسرعت با اورژانس تماس بگیرید.
اگر هر یک از موارد زیر در شما بروز کرد، مصرف ملوکسیکام را متوقف کرده و در اولین فرصت با پزشک خود تماس بگیرید:
در صورت استفاده از داروهای ضد افسردگی مانند سیتالوپرام، اسکلیتوپام، فلوکستین (پروزاک)، فلووکسامین، پاروکستین، سرترالین، ترازودون یا ویولازودون، قبل از استفاده از ملوکسیام، با پزشک خود مشورت کنید.
این مطلب را از دست ندهید: ایران در جمع کشورهای تولیدکننده داروی «فاکتور ۸»
مصرف هر یک از این داروها با یک داروی ضدالتهابی و غیر استروئیدی (NSAID) میتواند به راحتی باعث ایجاد کبودی و خونریزی شود.
به پزشک خود در مورد تمام داروهای مصرفی فعلی خود، داروهایی که قصد مصرف یا قصد متوقف کردن مصرف آنها را دارید اطلاع دهید، به ویژه:
انتهای پیام/