وی کاهش جوجه ریزی در اواخر بهمن را عامل اصلی گرانی قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: با توجه به روند کاهش جوجه ریزی ناشی از افزایش قیمت نهادههای دامی پیش بینی میشود که روند افزایش نرخ مرغ در ایام پایانی سال در بازار استمرار یابد.
چهار آیین با اشاره به اینکه بخش اعظم قیمت تمام شده تولید را ذرت، کنجاله سویا و جوجه یکروزه تشکیل میدهد، بیان کرد: با توجه به آنکه قیمت نهادهها در هزینه تمام شده تولید تأثیر بسزایی دارد، بنابراین امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان در بازار وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: ظرفیت تولید ۳ میلیون تن گوشت مرغ در کشور/ مردم گران فروشیها را گزارش دهند
این مقام مسئول با اشاره به اینکه آشفتگی بازار نهادههای دامی همچنان استمرار دارد، گفت: با توجه به اختلاف نرخ نهادههای موجود در بازار آزاد با قیمت مصوب نمیتوان انتظار داشت که قیمت مرغ با روند نزولی در بازار روبرو شود.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور نرخ مصوب هر کیلو ذرت را یک هزار و ۲۰۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۸۰۰ و کنجاله سویا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار به مرغداران عرضه میشود.
وی با اشاره به اینکه قیمت دستوری مرغ راهکار کنترل تنظیم بازار نیست، افزود: با توجه به آنکه قیمت مرغ کیفی نیست و براساس آمار و ارقام و هزینههای تولید محاسبه میشود، از این رو فروش مرغ با قیمتهای دستوری ستاد تنظیم بازار جوابگو نیست.
چهارآیین در پایان قیمت مرغ را تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: طبق روال سالهای گذشته عرضه مرغ با نرخ مصوب و دخالت مسئولان در تنظیم بازار تنها به عنوان مُسکن عمل میکند، به همین دلیل از مسئولان انتظار داریم که به جای توزیع مرغ با نرخ مصوب به تولید بها دهند.
انتهای پیام/