سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا نوبخت با افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق‌ها مخالف است؟

جالب است که نوبخت با افزایش ۲۰ درصدی حقوق بگیران موافق است، اما با افزایش ۴۰۰ هزار تومانی همه حقوق بگیران مخالفت و بیان می‌کند این طرح قابل اجرا نیست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که دولت در قالب لایحه بودجه سال آینده افزایش ۲۰ درصدی حقوق را پیش‌بینی کرده بود، کمیسیون تلفیق در پیشنهادی مصوب کرد میزان افزایش حقوق برابر با ۴۰۰ هزار تومان برای تمامی حقوق بگیران به علاوه ۱۰ درصد در اختیار دولت باشد.

برخی از نمایندگان از جمله اعضای فراکسیون ولایی مجلس نسبت به افزایش هماهنگ حقوق کارمندان دولت به ۲۰ درصد مخالف بودند و آنرا ناعادلانه توصف کردند.

حاجی بابایی: تصویب افزایش ۲۰ درصدی برای تمام حقوق بگیران ناعادلانه است

در همین رابطه، «حمید رضا حاجی بابایی»، رئیس فراکسیون ولایی مجلس در همایش گرامیداشت روز پرستار اظهار داشت: «افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان در لایحه بودجه ۹۸ دیده شده است که شمولیت این درصد به تمامی کارکنان عاقلانه نیست.»

وی توضیح داد: «باید بین درصد افزایش دریافتی کارمندی که کمترین حقوق را دریافت می‌کند با کسی که ماهانه ۲۰۰ میلیون ریال دریافتی دارد تفاوت قائل شد.»


بیشتر بخوانید : افزایش دستمزد کارگران در سال آینده، چقدر باید باشد؟


نماینده همدان و فامنین در خانه ملت بیان کرد: «اینکه تمامی کارمندان با هر سطح حقوقی، ۲۰ درصد دریافتی اشان برای سال آینده افزایش یابد مورد قبول نیست بنابراین نمایندگان مجلس باید هنگام بررسی بودجه به این موضوع توجه داشته باشند.»

وی افزود: «تصویب افزایش ۲۰ درصدی برای تمام حقوق‌بگیران یک ظلم آشکار و به ضرر افرادی است که حداقل حقوق را دریافت می‌کنند و معلمان نیز جزو این گروه هستند.»

نوبخت: دولت نمی‌تواند مصوبه افزایش ۴۰۰ هزار تومانی را اجرا کند/ لاریجانی: مگر کسی می‌تواند قانون را اجرا نکند؟

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز شنبه و در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ در بخش هزینه‌ای با ۱۲۱ رای موافق، ۷۷ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که حقوق همه کارکنان و بازنشستگان دولتی در سال آینده ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند.

اما رئیس سازمان برنامه و بودجه در مقابل این مصوبه مجلس آنرا غیر قابل اجرا دانست و گفت: «دولت نمی‌تواند مصوبه خانه ملت درباره افزایش حقوق به میزان ۴۰۰ هزارتومان را اجرایی کند.»

این موضوع مورد انتقاد جدی «سید ناصر موسوی لارگانی» نماینده مردم فلاورجان قرار گرفت و وی خطاب به رئیس مجلس گفت: «مبلغی برای اضافه شدن حقوق مزایا برای کارکنان دولت در نظر گرفته شده، مجلس آمد راهکاری را ارائه داد که با عدالت تناسب داشته باشد؛ یعنی کسی که بیست میلیون حقوق می‌گیرد چهار میلیون به حقوقش اضافه نشود و کسی که یک میلیون حقوق می‌گیرد دویست هزار تومان. این موضوع را مجلس مصوب کرد متاسفانه دولت هنوز جلسه مجلس تمام نشده عنوان می‌کند که من عمل نمی‌کنم.»

علی لاریجانی، رئیس مجلس در واکنش به صحبت‌های نوبخت درباره امتناع از افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق کارکنان دولت، گفت: «مگر کسی می‌تواند قانون را اجرا نکند؟ هرکسی هر حرفی زد بر روی آن حساب باز نکنید. وقتی قانون تصویب می‌شود باید اجرا شود.»

عقب نشینی رئیس سازمان برنامه و بودجه از اظهاراتش

پس از این سخنان رئیس مجلس بود که «محمدباقر نوبخت»، رئیس سازمان برنامه و بودجه در توئیتی بیان کرد: «با وجود کارشناسی بودن طرح دولت برای افزایش ⁧حقوق کارمندان⁩ و اشکالات متعدد اجرایی در مصوبه مجلس، اگر این مصوبه به قانون تبدیل شود، دولت با جدیت آن‌را اجرا خواهد کرد.»

وی افزود: «احترام به قانون افتخار دولت و ارایه لوایح بودجه در وقت قانونی، نماد این احترام تام و تلاش بیشینه برای اجرای آن است.»

رئیس سازمان برنامه و بودجه در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو نیز گفت: «در صورت نهایی شدن پیشنهاد مجلس، افزایش حقوق ۴ میلیون نفر از ۵ میلیون نفر حقوق بگیر دولت، کمتر از پیشنهاد دولت در لایحه بودجه۹۸ خواهد بود.»

وی افزود: «بنده از رسانه‌ای شدن نامه‌ خودم که به هیات رییسه مجلس ارسال کرده بودم تعجب کردم. دولت با استفاده از اختیارات خود ۵ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال ۹۸ اختصاص داده است.»

وقتی نوبخت از یک نجومی بگیر تقدیر کرد

گفتنی است، این مصوبه برای اجرایی شدن باید به تصویب شورای نگهبان برسد. حالا باید دید که شورای نگهبان سرنوشت حقوق‌ها را چگونه تعیین میکند. آیا ۴۰۰ هزار تومان می‌ماند یا ۲۰ درصد دولت؟

نوبخت درحالی از تصویب افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق کارمندان و بازنشستگان ناراضی است که پس از افشای حقوق‌های نجومی و استعفای اجباری نجومی بگیرانی، چون «صفدرحسینی» از وی تقدیر و این مدیر سابق دولتی را سرمایه نظام توصیف کرد.

بر اساس گزارش صندوق توسعه ملی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور از سید صفدر حسینی به عنوان یکی از ذخیره‌های نظام یاد کرد و گفت: «گذشته از ارادت شخصی بنده به دکترحسینی، سایر اعضاء هیأت عامل سابق صندوق توسعه ملی نیز از بزرگان اقتصاد کشور هستند و الحق در دوران مسوولیت خود امانتداران بزرگی برای کشور بودند.»

صفدر حسینی طبق اسناد و مدارک موجود، از فروردین تا اسفند سال ۹۴ به‌طور میانگین، ۵۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بابت حقوق آن هم فقط از این صندوق دریافت کرد؛ به عبارت دیگر حسینی در این سال جمعاً حدود ۶۸۶ میلیون تومان بابت حقوق از صندوق توسعه ملی گرفته بود، جالب اینکه رئیس صندوق توسعه ملی ۳۰۰ میلیون تومان نیز تسهیلات وام آن هم با نرخ سود چهار درصد دریافت کرد. کمک هزینه ورزش، خرید کتاب و اوقات فراغت فرزندانش نیز در فیش حقوقی وی لحاظ می‌شد.

با این اوصاف جالب است که نوبخت با افزایش ۲۰ درصدی حقوق بگیران موافق است، اما با افزایش ۴۰۰ هزار تومانی همه حقوق بگیران مخالفت و بیان می‌کند این طرح قابل اجرا نیست.

منبع: شبکه اطلاع رسانی راه دانا

انتهای پیام/

ایستادگی مجلس مقابل طرح ناعادلانه و نجومی‌سازی برخی حقوق‌ها

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۱۸ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
700 میلیون حقوق و300میلیون وام 4%سودوهزینه کتاب وتفریح دریک سال نوش جانت ...ودرموردمیزان افزایش حقوق بایدعرض شوداگرکسی 2میلیون پارسال حقوق میگرفت امسال 6 میلیون بایدبگیردپس 2600000هزارتومان دیگرچه میشود؟واینکه یکسال باحقوق پارسال درمقابل 2برابرشدن قیمتها حقوق میدادندبه عنوان معوقه دولت بایدپرداخت کندوحال درمورد400تومان زمانی نتیجه میدهدکه همه چیزبه قیمتهای پارسال 96 برگرددوضرریکسال پرداخت شود.