وی با اشاره به اینکه گندم به میزان کافی در اختیار کارخانههای آرد سازی قرار گرفته است، افزود: با راه اندازی سامانه جامع آرد و نان، گندم به صورت قطره چکانی در اختیار کارخانهها قرار میگرفت، در حالیکه هم اکنون با رفع مشکلات سامانه به میزان مورد نیاز گندم در اختیار کارخانهها قرار میگیرد.
کرمی با اشاره به اینکه قیمت نان تا پایان سال افزایشی نخواهد داشت، بیان کرد: پرونده تعیین تکلیف قیمت نان تا پایان سال به طور کامل بسته شده است چرا که هزینه حقوق و دستمزد کارگری، بیمه و سایر هزینههای سربار باید در سال آینده مشخص شود تا براساس آنالیز هزینهها قیمت واقعی اعلام شود.
بیشتر بخوانید: صنعت آرد و نان کشور تعریفی ندارد/ یکسان سازی نرخ آرد و نان تنها راه حل رفع مشکلات نانوایان
رئیس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم صنعتی ادامه داد: اتحادیه پس از مشخص شدن میزان افزایش حقوق و دستمزد، بیمه و ... آنالیز قیمت ها، نرخ پیشنهادی خود را به دولت میدهد که مسئولان سازمان حمایت پس از بررسی دفاتر تصمیمات لازم را اتخاذ میکند.
وی تعیین تکلیف قیمت نان در سال آینده را یک ضرورت دانست و افزود: با توجه به ثبات نرخ نان در چهار سال اخیر، تعلل دولت در اعلام نرخهای جدید نان در سال آینده موجب شده است تا بسیاری از نانوایان نتوانند به تولید ادامه دهند.
کرمی یکسان سازی نرخ آرد و نان را تنها راه حل رفع مشکلات کنونی نانوایان برشمرد و گفت: با توحه به آنکه دولت هر کیلو گندم در سال آینده را با نرخ ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ تومان خریداری میکند و با نرخ ۶۶۵ تومان در اختیار نانواییهای یارانه پز و با قیمت ۹۰۰ تومان آزاد پز قرار میدهد، از این رو بار مالی سنگینی بر دوش دولت است که برای کاهش فشار یکسان سازی تنها راه حل پیش روی مسئولان به شمار میرود.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: دولت برای حمایت از کشاورزان و تولید داخل باید یارانه به آنها پرداخت کند و در مقابل نرخ آرد و نان را آزاد کند تا کارخانههای آرد و واحدهای نانوایی در انتخاب گندم مشکلی نداشته باشند.
انتهای پیام/