وی ادامه داد: این گستردگی را می توان در حضور تعداد دبیران، شورای سیاست گذاری و داوران جشنواره دید در حالیکه ما سعی کردیم ستاد جشنواره را چابک نگه داریم و با همان تعداد محدود ستاد اجرایی کارها را پیش ببریم اما ارکان تصمیم گیرنده جشنواره گسترش پیدا کرد. در میان علاقمندان و هنرمندان هنرهای تجسمی نیز علاقه بیشتری برای حضور و شرکت در این جشن ایجاد شد.
مطفری بیان کرد: از سوی دیگر این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر را مانند دوران گذشته صرفا به عنوان یک مسابقه نگاه نکردیم. در واقع امسال شاهد برگزاری رویدادی نبودیم که صرفا در آن آثار قضاوت شوند بلکه تلاش کردیم نگاه به جشنواره توسعه پیدا کند و به زیرساخت های هنرهای تجسمی کشور توجه شود؛ برای همین توجه به بحث های علمی و پژوهشی، سینمای تجسمی، هنر انقلاب و... مورد توجه ویژه قرار گرفت و به بخش مهمی از هنرهای تجسمی یعنی اقتصاد آن نیز به طور مشخص در این دوره نگاه شد.
وی اظهار کرد: ما دو سالانه ها را رویدادهای ملی و بین المللی حوزه های هنری می دانیم و تفاوتش با جشنواره تجسمی در این است که در جشنواره تجسمی فجر همه هنرهای در یک جشنواره دیده می شود و می توانیم جشنواره تجسمی فجر را المپیک هنرهای تجسمی بنامیم.
مدیرکل هنرهای تجسمی با اشاره به اینکه این دوره از جشنواره نگاه ویژهای به حلقه واسطه میان هنرمندان و مردم که گالری داران هستند، داشت که ثمره اش ایجاد بخش «چارسوی هنر» بود، بیان کرد: ماحصل این بخش بسیار امیدبخش بود. در این رویداد ۵۵ گالری تهران و شهرستان حضور داشتند که مجموعا ۶۴۴ اثر را برای نمایش و فروش ارائه کردند و از این تعداد ۱۳۱ اثر به فروش رفت و رقمی معادل یک میلیارد و ۳۳۶ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان فروش گالری دارها از این بخش بود. با توجه به اینکه عموم آثار ارائه شده با قیمتهایی که در توان خرید عامه مردم باشد ارائه شده بود، رسیدن به میزان استقبال قدم موثری برای کمک به اقتصاد هنر بود.
وی ادامه داد: در میان گالری ها تنها ۶ گالری بودند که آثارشان برای نمایش بود و فروشی نداشتند و به جز آنها تمام گالری های این بخش توانستند آثاری را به فروش برسانند.
مظفری بیان کرد: نهایتا می توانم بگویم دستاورد این دوره از جشنواره این بود که فضای جامعه را متوجه هنرهای تجسمی کشور کرد. رشته های سینما، تئاتر و موسیقی برای عامه مردم شناخته شده تر است. تجسمی برای خانواده خودش و عموم مردم رشته منحصر به فردی است اما فکر کنم این دوره از جشنواره باعث شد جامعه قدری بیشتر متوجه هنرهای تجسمی شود و به آن نزدیک شود.
گفتنی است اختتامیه یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر چهارشنبه ۱۵ اسفندماه ساعت ۱۸ در تالار وحدت برگزار می شود.
انتهای پیام/