سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه وبویراحمد گزارش می دهد؛

از آبشارهای خروشان تا طبیعت بکر و هوای تازه / شاهکارهای گردشگری بویراحمد میزبان مسافران نوروزی

کمتر کسی است که پای به کهگیلویه و بویراحمد گذاشته، اما زبان به تحسین زیبایی‌های خدادادی این سرزمین بکر و چشم نواز زاگرس جنوبی نگشوده باشد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج  ، استان کهگیلویه و بویراحمد در میان استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، فارس، بوشهر و خوزستان قرار گرفته و به عنوان کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور شناخته شده است.

وجود دو نوع آب و هوای سردسیری و گرمسیری در کهگیلویه و بویراحمد بر زیبایی آن افزوده است. در زمانی که گل‌های بهاری در مناطق گرمسیری از جمله شهرستان‌های کهگیلویه، گچساران، باشت، چرام، بهمئی و لنده روییده‌اند در مناطق سردسیری بویراحمد و دنا برف کوه‌ها و دشت‌ها را سفید پوش کرده و فاصله این دو آب و هوای متفاوت کمتر از یک ساعت است.

در کنار این زیبایی ها، اماکن بازمانده از دوران باستان و پس از اسلام نیز حکایت از تاریخ کهن این سرزمین دارد. قبرستان لما، پل پاتاوه، پل بریم، بلاد شاپور، چارطاقی خیرآباد و .. همه و همه این سرزمین را با تاریخ کهن ایران پیوند می‌زنند.

همچنین این استان یکی از اصلی‌ترین مکان‌های زیست عشایر ایران است که شیوه‌های زندگی جذاب آن‌ها و تعامل زیبایشان با طبیعت یکی از زیباترین و کمیاب‌ترین جلوه‌های گردشگری ایران را رقم زده است.

یاسوج پایتخت سحرانگیز طبیعت ایران

شهر یاسوج به دلیل جاذبه‌های طبیعی، توریستی و گردشگری به عنوان پایتخت طبیعت ایران شناخته شده است. این شهر با زیبایی‌های چشم نواز همچون قطعه حریری سبز در دامنه‌های دنای شرقی قرار گرفته و به واسطه این زیبایی‌ها و آب وهوای مطبوعش، هر ساله در فصل بهار و تابستان، پذیرای گردشگران وعلاقه‌مندان به طبیعت است.

کریک ییلاقی زیبا در میان کوهستان

به سوی روستایی زیبا رهسپار شده ایم که در قلب منطقه‌ای کوهستانی جا خوش کرده و بر زیبایی‌های منطقه افزوده است. مقصدمان ییلاقی زیبا در میان کوهستان است. روستای کریک، ماسوله‌ی جنوب به دره‌ی کریک که نزدیک می‌شویم شاهکاری را پیش رویمان می‌بینیم.

خانه‌هایی از خشت و گل و چوب که با معماری پلکانی شکل گرفته اند و جلوه‌ی خاصی به روستا بخشیده اند. روستایی که به خاطر همین پلکانی بودنش با عنوان ماسوله‌ جنوب بر سر زبان‌ها افتاده، اما در گوشه‌ای دارد به فراموشی سپرده می‌شود.

روستایی که با قدمت دو هزارساله اش دامنه‌های زاگرس جنوبی و پهنه‌ی دنا را به حضورش مزین کرده است. کوه‌های بادامی و تنگ جلالو و روستای بیاره از شمال، رودخانه بشار و روستای تل‌گاه از جنوب، روستای دارشاهی از غرب و روستای امیر آباد از شرق، روستای کریک را در بر گرفته اند.

معماری روستای کریک این روستای کوهستانی نمونه‌ی جالبی از معماری پلکانی است که در مناطق کوهستانی ایران دیده می‌شود. این نوع معماری بسیار جالب و بی نظیر است.

آبشار مارگون بویراحمد

آبشار بزرگ و معروف مارگون در مرز دو استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس قرار دارد. این آبشار در شرق یاسوج و در کنار روستای مارگون واقع شده است. این آبشار بسیار بلند و به دلیل قرار گرفتن درداخل تنگه زیبای مارگون و تعدد رگه‌های آبشاری که به درون دره و مسیر رودخانه می‌ریزند و همچنین به دلیل پوشش جنگلی و درختانی که در اطراف آبشار وجود دارد، از دیگر آبشارهای این استان معروف‌تر است.

درپیرامون این آبشارکه در فاصله ۸۰ کیلومتری شهر یاسوجقرار دارد علاوه بر جریان رودخانه‌ها و چشمه‌ها، زیبایی‌های طبیعی دشت‌های مملو از لاله واژگون و گل‌های رنگارنگ ختمی و دیگر گل‌های وحشی، منظره‌ای بدیع پدید می‌آورند که دیدار از آن را به خاطره‌ای فراموش نشدنی تبدیل می‌کنند.

کوه آب نهر کاکان

این کوه در فاصلهٔ ۹ کیلومترى شمال شرقى یاسوج و در جنوب روستاى چشمه چنار با ارتفاع ۳۲۲۰ متر قرار گرفته است. این کوه نیمه جنگلى از جنوب شرقى به کوه کاچیان متصل است. راه اتومبیل‌روى اردکان به یاسوج از دامنهٔ شمالى این کوه مى گذرد؛ و درفصل بهار با چشمه‌های خروشان و سرسبزی مراتع آن محل مناسبی برای مقصد گردشگری مسافران است.

 

آبشار یاسوج

در مرکز شهر یاسوج، نزدیکترین آبشار به مرکز استان با نام آبشار یاسوج در تنگه‌ای به همین نام قرار گرفته است که ازجمله جاذبه‌های توریستی استان در فصل بهار و تابستان محسوب می‌شود.

باغ‌های سرسبز اطراف آبشار و آب و هوای مساعد آن، زیبایی و جذابیت ویژه‌ای را به این آبشار بخشیده است. زیبایی این منطقه در بهار و تابستان وصف‌ناپذیر است. وجود گونه‌های مختلف پرندگان و انواع گل‌های زیبا، پیرامون آن را به یکی از جاذبه‌های توریستی مهّم استان و ایران تبدیل کرده است.

پیست اسکی کاکان

پیست اسکی کاکان در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع است. این پیست در دامنه‌های رشته کوه زاگرس و قله دنا در ارتفاع ۲۶۰۰ متری در ۱۸ کیلومتری شهر یاسوج نزدیک به دهستان کاکان واقع شده است. دهستان کاکان داری چندین روستا می‌باشد. مرکز دهستان کاکان روستای منصورخانی است.

طول مفید پیست کاکان ۶۰۰ متر و عرض آن ۱۵۰ متر است. دستگاه بالابر پیست از نوع ۳ تله اسکی بشقابی و دارای رستوران و استراحتگاه است.

این پیست یکی از زیباترین پیست‌های اسکی کشور است که در سال ۱۳۷۳ با نصب یک دستگاه بالابر افتتاح شد وسپس تا سال ۸۴ امکانات آن با سه تله اسکی شامل یک دستگاه بالابر برای افراد مبتدی و ۲ دستگاه بالابر اسکی بازان حرفه‌ای افزایش یافت.

تنگ گنجه‌ای

دارای جاده دسترسی آسفالته اصلی است وفصول بهار وتابستان بهترین زمان استقبال از گردشگران  در این مکان می‌باشد در دره‌ای میان کوه‌های سر به فلک کشیده وپوشیده از جنگل‌های تنومند بلوط وچنار که دره‌ای زیبا وسحر انگیز از خلقت بی انتهای پروردگار نقاشی کرده قرار گرفته است که آواز خوش پرندگان همراه شرشر جریان رودخانه وهوای لطیف وخنک آرامش بخش روح انسان است. در این جاذبه‌های بسیار طبیعی که اردوگاه تفریحی وامکانات اقامتی کوتاه مدت مهیا شده  در فصول بهار وتابستان جاذبه خاص خود را دارا بوده ودر فاصله ۱۶ کیلومتری شمال شهر یاسوج در مسیر جاده یاسوج به سی سخت واقع شده است.

تنگ مهریان

در یک کیلومتری مسیر یاسوج به اصفهان چشم اندازی زیبا و طبیعی چشم هر مسافری را می‌نوازد که به تنگ مهریان معروف است. در این مکان رودی با کش وقوس و پیچیدگی خاص با رنگ آمیخته به سبز و فیروزه‌ای، در دره‌ای نه چندان عمیق انگاری فرش سبز مواجی را به نمایش گذاشته‌است.

درختان زیبایی اطراف این رودخانه سر خم کرده‌اند، گو عاشقانی هستند که به ستایش این فرش فیروزه‌ای می‌پردازند. امامزاده‌ای به نام امامزاده شاه حسن در این منطقه وجود دارد که پذیرای زائران در این منطقه‌ است. تنگه مهریان در زمستان هم محل رفت و آمد علاقه‌مندان به اسکی است. این تنگه در این فصل همچنین شاهد تشکیل یخی بزرگ برروی صخره‌ای مقابل بارگاه امامزاده حسن است که این توده یخ روز شصتم زمستان شکسته شده و روز هفتادم (حدود دهم اسفندماه) با صدایی که کیلومتر‌ها شنیده می‌شود، از صخره فروریخته و مژده بهار می‌دهد.

آب زلال و شفاف رودخانه مهریان که بخشی از آن از چشمه‌های تنگ معروف به کبوتری است پس از طی مسیر به رودخانه بشار یاسوج و رودخانه کارون در استان خوزستان می‌ریزد.

تنگ تامرادیی

این تنگ در ۵۰ کیلومتری غرب یاسوج در مسیر جاده دهستان سپیدار واقع شده است ودارای آبشاری زیبا وحوضچه‌های فراوان وخزه‌های زیبا است.

همچنین دارای  شکفتی است که آب از بالایی آن به پایین سرازیر می‌شود ومنظره‌ای بسیار زیبا می‌آفریند. بهترین فصل بازدید گردشگران عزیز از ابتدای بهار وتابستان است.

پارک جنگلی یاسوج

این پارک جنگلی که با ۸۰ هکتار وسعت بزرگترین پارک جنگلی درجنوب کشور است در شمال شهر یاسوج قرار دارد و پوشیده از درختان بلوط، بادام کوهی، ارزن، کیکم و بنه است. جاده دسترسی به این پارک از مرکز شهر یاسوج میگذرد و از فراز این پارک می‌توان وسعت شهر یاسوج را به نظاره نشست.

دریاچه سد شاه قاسم

این دریاچه زیبا که در پنج کیلومتری جنوب شهر یاسوج قرار دارد، تابلویی زیبا از آبی آب و سبزی جنگل‌های بلوط ترسیم کرده است.

پارک ساحلی رود بشار

پارک ساحلی رود بشار بزرگترین پارک یاسوج است. پارک ساحلی رود بشار در ورودی شهر یاسوج قرار دارد و با ۱۴ هکتار مساحت، بزرگ‌ترین پارک این شهر است. اگر به یاسوج سفر کردید، این پارک می‌تواند محل مناسبی برای اطراق شما باشد. فضای سرسبز پارک در کنار رود بشار، فضای دل‌انگیزی ایجاد کرده و از اینجا می‌توانید نمایی زیبا بر شهر داشته باشید. همچنین در این پارک امکان قایق‌سواری وجود دارد و می‌توانید این تفریح را به تجربیات سفر خود به یاسوج اضافه کنید.

دریاچه مورزرد

مردم محلی به دریاچه مورزرد، «برم (برکه) دلی بو» می‌گویند. این دریاچه در ۱۳۵ کیلومتری شمال غرب یاسوج و در ارتفاع ۲۱۸۰ متری از سطح دریا قرار دارد. طول این دریاچه ۲ کیلومتر، عرض‌اش ۱ کیلومتر و عمق آن بین ۷ تا ۱۴ متر متغیر است. چشمه‌ها و روان‌آب‌های سطحی، آب این دریاچه را تامین می‌کنند. در دریاچه‌ی مورزرد، می‌توانید ماهی کپور معمولی، قورباغه، مار آبی، مارماهی، لاک‌پشت و خرچنگ پیدا کنید. همچنین پرندگان آبی مثل مرغ ماهی‌خوار، اردک و غاز نیز دیده می‌شود.


تل خسروی

تل خسرو متعلق به قبل از دوران هخامنشیان است. در متون جغرافیایی قدیم، از محل فعلی یاسوج به عنوان «تل خسروی» یاد شده است. به این منطقه، تل خسرو هم می‌گویند. امروزه تل خسرو در جنوب شهر یاسوج قرار دارد و بنا به گفته‌های مردم محلی، کیخسرو کاخی روی این تل بنا کرده بود که پرفسور گاوبه (Professor Heinz Gaube)، آثار آن را به شکل عمارتی به همراه آجر‌های زرد چهارگوش و آجر‌های سرخ (از نوع آجر‌های پل علیایی بهبهان) مشاهده کرده و عقیده دارد این بنا متعلق به پیش از دوران هخامنشیان است و گفته می‌شود بیش از ۲ هزار سال قدمت دارد.

گورستان باستانی لما

این گورستان در سال ۱۳۷۹ طی پروژه‌ی ایجاد جاده آسفالته یاسوج – اصفهان و در حین خاک برداری دامنه‌های پر شیب منطقه‌ای موسوم به چال شاهین در نزدیکی روستای لما کشف شد.

گورستان باستانی لما به دلیل شناساندن بهتر فرهنگ دوره عیلامی در جنوب غرب ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


از این گورستان که در سال ۱۳۷۹ و در پی کاوش‌های باستان شناسی کشف گردید، حدود ۶۱ گور خرپشتی خانوادگی، ترکیبی، چارچینه‌ای با سقف‌های مسطح و گور‌های قلوه سنگی، به همراه جمجمه‌هایی چند به دست آمده است.

از اشیای به دست آمده از این گورستان می‌توان به ظروف سفالی منقوش، اشاره نمود. اشیای تزیینی کشف شده از گورستان باستانی لما شامل سوزن، دستبند، انگشتر، گوشواره، حلقه و مهره است.

موزه یاسوج

موزه‌  یاسوج در ۲۸ اردیبهشت سال ۱۳۸۲ با مساحتی حدود ۱۵۰ متر مربع افتتاح شد. این موزه در طبقه‌ی دوم اداره‌  کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهکیلویه و بویراحمد قرار دارد.

در این موزه آثار باستانی که از کاوش‌های باستان‌شناختی به دست آمده‌اند، به نمایش گذاشته شده است. این آثار به سه دوره‌ی باستان‌شناسی پیش از تاریخ، دوره‌های تاریخی و دوره‌های اسلامی تعلق دارند. گفته می‌شود قدمت این اشیا به نیمه‌  دوم هزاره‌ی دوم و هزاره‌ی اول قبل از میلاد می‌رسد. موزه یاسوج از برجسته‌ترین موزه‌های بومی محلی کشور است.

آمادگی زیرساخت‌های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد برای استقبال از مسافران نوروزی 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با بیان این‌که زیرساخت‌های گردشگری استان برای استقبال از مسافران نوروزی فراهم است، گفت: با آمادگی لازم به استقبال مسافران و گردشگران نوروزی می‌رویم.

محمود باقری با اشاره به نزدیکی ایام عید نوروز و استقبال از مسافران نوروزی، اظهار کرد: استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ظرفیت بالای گردشگری سالانه در ایام نوروز پذیرایی گردشگران زیادی از سراسر کشور است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال به دلیل بارش‌های خوبی که در استان داشتیم و طبیعت منحصر به فرد استان مسافران بیشتری به این استان سفر می‌کنند.

وی با بیان اینکه ستاد خدمات سفر ۱۰ کمیته دارد که در حوزه‌های مختلف خدماتی برای رفاه حال گردشگران ارائه می‌دهند، افزود: جلسه استانی ستاد خدمات سفر‌های نوروزی در استان برگزار شده و جلسات شهرستانی هم در حال برگزاری است.

باقری، معرفی صحیح جاذبه‌های گردشگری و تاریخی و مذهبی، استفاده صحیح از محیط زیست و معرفی خدمات مکان‌های گردشگری را از برنامه‌های مهم گردشگری استان عنوان کرد.

 باقری افزود: جاذبه‌های گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران است طی این ایام در ورودی همه شهر‌های این استان ستاد استقبال و نمایشگاه صنایع دستی و سوغات محلی ایجاد و راه‌اندازی می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه هتل‌ها و مهمانپذیر‌ها و خانه‌های مسافر استان آماده پذیرایی و اسکان مسافران و گردشگران نوروزی هستند.

وی با اشاره به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بوم گردی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ۲۵ روستای این استان خانه‌های خود را به فضا‌های بوم گردی تبدیل کردند تا گردشگران و مسافران نوروزی بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد برای معرفی استان به مسافران نوروزی اقلام تبلیغاتی از جمله کتابچه و نقشه راهنما تهیه شده است. همچنین نرم‌افزار راهنمای گردشگری در ورودی همه شهر‌ها در ایام نوروز از سوی پایگاه‌های راهنمایی مسافران ارائه می‌شود.

باقری از افزایش زیرساخت‌های گردشگری استان در یک سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: واحد‌های بوم‌گردی در روستا‌ها و شهرها، کمپ‌های اسکان در شهر‌های مختلف استان، و زیرساخت‌هایی از جمله اقامتگاه رفاهی-تفریحی دال دنا در سی‌سخت از مهم‌ترین زیرساخت‌هایی است که امسال به ظرفیت‌های گردشگری استان اضافه شده و آماده استقبال از مسافران نوروزی است.


بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی درشهرستان بویراحمد وجود دارد

رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بویراحمد از وجود بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی برای بازدید علاقه‌مندان و گردشگران نوروزی در این شهرستان خبر داد.

حسین زاده افزود: روستای تاریخی تل خسرو، گورستان تاریخی تاج امیری در ساحل رودخانه بشار، غار کلات دلی اولاد علی مومن، غار چال امیر خان درابتدای روستای گنجگون، روستای تاریخی زی زی از مهمترین آثار تاریخی شهرستان بویراحمد است.

وی بیان کرد: قدیمی‌ترین آثار تاریخی مربوط به ۱۲ هزار سال پیش در دوره نوسنگی تا دوره قاجار در این شهرستان است.

حسین زاده از وجود بیش از ۶۰۰ اثر طبیعی و گردشگری در این شهرستان خبر داد و یادآور شد: آبشار یاسوج، تنگ گجنه‌ای، آبشار مارگون، آبشار تنگ تامرادی، تنگ مهریان و پارک جنگلی یاسوج از مهمترین این آثار طبیعی است.

رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بویراحمد گفت: از اعلام آمادگی کامل شهرستان بویراحمد برای استقبال از مهمانان نوروزی خبر داد و افزود: با توجه به هماهنگی صورت گرفته با آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌های خدماتی امسال مشکلی برای اسکان مسافران نوروزی در شهرستان بویراحمد وجود نخواهد داشت.

رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بویراحمد با بیان اینکه با افرادی که به صورت غیرقانونی اقدام به اجاره خانه کنند برخورد می‌شود، افزود: در سال گذشته مشکلاتی در این راستا برای مسافران ایجاد شد.

حسین زاده تصریح کرد: با توجه به شرایط جوی مناسب در این شهرستان و میزان بارندگی خوب در سال جاری پیش بینی می‌شود در سال جدید با افزایش چشمگیرگردشگران مواجه خواهیم بود.

آموزش و پرورش بویراحمد آماده استقبال از خانواده فرهنگیان سراسر کشور

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بویر احمد با اشاره به اینکه امسال پایگاه مرکزی اسکان فرهنگیان در دبیرستان دخترانه فرهنگیان (آرمیتا مصلی نژاد) واقع در بولوار شهید قرنی خواهد بود گفت:همه ظرفیت‌ها و امکانات رفاهی و اقامتی به منظور ارائه خدمات مطلوب به فرهنگیان می‌بایست بکار گرفته شود.

علی حسن زاده با اشاره به لزوم برنامه ریزی لازم جهت استقبال از خانواده فرهنگیان در ایام نوروز اضافه کرد: باید برنامه ریزی مطلوب نسبت به شناسایی نقاط ضعف و قوت سال‌های گذشته و رفع مشکلات، نقاط قوت را تقویت کنیم تا مسافرین با خاطره‌ای خوش دیار ما را ترک کنند.

وی تکریم میهمانان بویژ فرهنگیان را یک وظیفه دانست و گفت: از ظرفیت همه مدارس شهر و حومه برای اسکان نوروزی استفاده خواهیم کرد.

حسن زاده گفت: ۲۰۰ نفر از عوامل اجرایی نیز در مراکز پذیرش و اسکان به میهمانان خدمات ارائه خواهند کرد.

وی بیان کرد: تا کنون ۷۵ آموزشگاه و ۶۰۰ کلاس درس برای اسکان میهمانان در نظر گرفته شده که به این تعداد هم افزوده خواهد شد.

ایام نوروز فرصت بسیار خوبی برای بازدید از مناطق گردشگری شهرستان بویراحمد است که هموطنان عزیزاز سراسر کشور می‌توانند این شهرستان را به عنوان مقصد مسافت‌های نوروزی خود انتخاب کنند.

 گزارش از مرضیه سادات غلامی

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.