رسم بر این است که این سبزه را تا روز سیزدهم نوروز یعنی سیزده به در نگاه داشته و سپس در آن روز، سبزه را به آب میاندازند تا بدی ها، تلخیها و کدورتها با این کار از بین برود. همچنین گفته میشود گره زدن سبزه در روز سیزده به در سبب باز شدن بخت جوانان دم بخت میشود.
برای اینکه با روش سبز کردن اصلیترین سین سفره عید آشنا شوید، از شما دعوت میکنیم تا ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مدت زمان لازم برای رشد: ۱۰ روز
نصف پیمانه دانه گندم
۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
شیشه اسپری خالی
دو ظرف پلاستیکی در دو اندازه کوچک و بزرگ
حوله تمیز
آبکش فلزی
بشقاب بزرگ
دانههای گندم را به مدت ۱۲ ساعت در آب خیس کنید.
گندمها را از یک آبکش با سوراخهای کوچکتر از دانهها عبور دهید. اجازه دهید گندمها داخل این آبکش باقی بمانند.
آبکش را درون یک بشقاب گذاشته و روی آن را هم با یک حوله یا پارچه ضخیم و نمناک به مدت ۱۲ ساعت بپوشانید.
در این مرحله، دانههای گندم شروع به جوانه زدن میکنند. آنها را یک تا دو دقیقه زیر آب شیر بگیرید. سپس دباره حوله خیس روی ظرف کشیده و ۱۲ ساعت به آنها استراحت دهید.
دوباره گندمها را زیر شیر آب بشوئید و حوله مرطوب روی آنها انداخته و ۱۲ ساعت دیگر استراحت دهید.
در این مرحله، ساقههای جوانه و موهای باریکی شبیه به قارچ روی گندمها نمایان میشوند. آن را زیر آب روان بگیرید و کنار بگذارید.
دو ظرف پلاستیکی که یکی کوچکتر از دیگری بوده و درون باکس بزرگتر جای بگیرد، تهیه کنید. در کف ظرف کوچکتر چند سوراخ ایجاد کنید.
ظرف بزرگتر که در زیر قرار میگیرد (ظرفی که سوراخ ندارد) را تا نیمه با آب پر کنید. دانههای گندم را درون ظرف بالایی بریزید و در کف آن پخش کنید. در ظرف بالایی را بگذارید، ولی آن را محکم نکنید. ظرفها را به مدت ۱۲ ساعت کنار بگذارید.
یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در نیم لیتر آب مخلوط کرده و روی سطح دانهای گندم اسپری کنید. همچنین لازم است آب ظرف زیرین را عوض کنید.
مراحل تعویض آب ظرف و اسپری کردن محلول آب و جوش شیرین را هر ۱۲ ساعت یک بار تکرار کنید. جوش شیرین از رشد هرگونه آفت یا قارچی روی سبزها پیشگیری میکند.
گندمها جوانه میزنند …
گندمها به قد مناسب برای سفره هفت سین رسیده اند.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/
سلام
از همه شما میخوام امسال به جای گندم یه نهال روی سفره هفت سین قرار بدیم و 13 بدر ببریم تو طبیعت بکاریم که هم گندم هدر ندیم هم طبیعتمون خوشگل تر و پاکتر بشه.
ممنون از همه دوستان
یاد بده که میشود با تخم نارنج و پرتغال زیباترین و بهترین سبزه هار ا 40 روز قبل از عید سبز کرد که حتی تا 4 سال در منزل به زیباترین شکل باقی میماند و کالای استراتژیکی مثل گندم از بین نخواهد رفت.
ببخشیدا صرفا جهت اطلاع