به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، داروی کوئتیاپین به عنوان یک داروی ضد جنون شناخته می شود که برای درمان بیماریهای روانی مانند اسکیزوفرنی تجویز می شود، این دارو عوارض و تداخلات دارویی دارد که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به آن بپردازد.
داروی کوئتیاپین (کوتیاپین) یک داروی ضد جنون محسوب می شود که مواد شیمیایی در مغز را که مسبب این بیماری روانی هستند تحت تأثیر قرار میدهد.
این دارو برای درمان نشانههای بیماریهای روانی مانند اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) را در کودکان و بزرگسالان که حداقل ۱۳ سال سن دارند، استفاده میشود.
همچنین داروی کوئتیاپین برای درمان نشانههای بیماری اختلال دو قطبی (افسردگی – شیدایی) را در کودکان و بزرگسالان که حداقل ۱۰ سال سن دارند، نیز استفاده میشود.
این مطلب را از دست ندهید: اختلالات روانی پنهان در خودتان را بشناسید
جدا از موارد فوق این دارو می تواند به همراه دیگر داروهای مصرفی برای درمان اختلال افسردگی در افراد بزرگ سال مورد استفاده قرار گیرد.
فرم گسترده رهش این دارو با (Seroquel XR) صرفا باید توسط افراد بزرگ¬سال مصرف شود و مصرف آن در افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است.
این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکر شده، استفاده شود.
دارو را دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف کنید و هر روز در زمانی مشخص (ترجیحا موقع خواب) میل کنید.
قبل از مصرف دارو کلیه داروهای مصرفی خود را به پزشک یا داروساز اطلاع دهید تا از تداخلات احتمالی پیشگیری شود.
این دارو میتواند اثر کاهش فشار خون سایر داروهای فشار خون را افزایش دهد.
برای کاهش عوارض جانبی دارو و افزایش تحمل بدن، معمولا تجویز دارو با کمترین مقدار آغاز و به تدریجا افزایش مییابد.
این مطلب را از دست ندهید: ایمنوتراپی انقلابی در درمان سرطان
همچنین ممکن است یک تا دو هفته زمان لازم باشد تا اثربخشی دارو آشکار شود بنابراین دوره درمان دارو را طبق دستور پزشک ادامه دهید.
کوتیاپین علایم مثبت و منفی اختلالات سایکوتیک را از طریق آنتاگونیزه کردن گیرندههای انتقال دهندههای عصبی مختلف مغزی که شامل گیرنده D۱ و D۲ دوپامین، گیرنده هیستامین H۱، گیرنده آدرنرژیک آلفا یک و آلفا دو و انواع گیرندههای ۱ و ۲ سرتونینی (۵HT۱A و ۵HT۲) هستند، کاهش میدهد.
این مطلب را از دست ندهید: شایعترین اختلالهای روانی در دنیا کدامند؟
داروی کوئتیاپین بر روی گیرندههای بنزودیازپنی و موسکارینی کولیزژیک تاثیری ندارد.
اگر شما نشانههایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
هرگونه علائم جدید یا بدتر شدن در وضعیت شما مانند: تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات هراس، خوابآلودگی، یا اگر احساس میکنید آشفته، خصمانه، دارای رفتار تهاجمی، بیقراری، افسردگی شدید (ذهنی یا جسمی)، یا افکار را در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خودتان دارید، در اینباره به پزشک خود اطلاع دهید.
این مطلب را از دست ندهید: علائم اختلالات روانی در افراد چیست؟
هشدار؛ اگر موارد زیر را مشاهده کردید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید:
انتهای پیام/
تا اونجا ک شد دس تو حلقش کررد بالا اوورد اوایلش ک خورده بود فککنم یکم تاثیرش کم شد الان باید چیکار کنم.هرکاریم میکنم ن خودش ن اطرافیان نمیزارن به اورژانس زنگ بزنم
لطفا زود بهم جواب بدید