وی افزایش جوجه ریزی در پایان دی را دلیل اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: اگرچه قیمت کنونی مرغ تا پایان هفته تغییری ندارد، اما اوایل هفته آینده مجدد قیمت مرغ ناشی از کاهش جوجه ریزی با روند افزایشی در بازار روبهرو خواهد شد.
بیشتر بخوانید: افزایش ۱۵ درصدی تولید جوجه یکروزه/ قیمت جوجه یکروزه به کمتر از نرخ مصوب رسید
چهار آیین ادامه داد: با توجه به کاهش جوجه ریزی در بهمن ماه، نگران کمبود عرضه و افزایش قیمت مرغ در بازار هستیم، در حالیکه با افزایش چشمگیر قیمت گوشت قرمز انتظار میرود که مرغ همچنان در کانال ۱۶ هزار تومان باقی بماند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۸۰ درصد قیمت تمام شده تولید را ذرت، کنجاله سویا و جوجه یکروزه تشکیل میدهد، بیان کرد: با توجه به آنکه قیمت نهادهها در هزینه تمام شده تولید تأثیر بسزایی دارد، از این رو امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان در بازار وجود ندارد.
وی با انتقاد از این مسئله که آشفتگی بازار نهادههای دامی همچنان ادامه دارد، گفت: اگرچه مشکلات توزیع نهادههای دامی نسبت به هفتههای گذشته تا حدی بهبود یافته، اما همچنان اختلاف نرخهای موجود در بازار آزاد با مصوب بسیار بالاست.
به گفته چهار آیین، اگرچه سیاست اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومان به واردات نهادههای دامی از سوی دولت مناسب است، اما متاسفانه حمل ذرت و کنجاله سویا از بندر امام (ره) دچار انحرافاتی میشود که قیمت تولید را به شدت افزایش میدهد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگرچه نرخ مصوب هر کیلو ذرت دامی با احتساب تمام هزینههای واردات و حقوق و عواض گمرکی باید یک هزار و ۲۰۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان باشد، اما هم اکنون به سبب انحرافات در عرضه از بندر امام (ره) هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار تومان و کنجاله سویا ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به مرغداران توزیع میشود.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد سویا و ذرت مورد نیاز از آرژانتین و برزیل وارد میشود، بیان کرد: با توجه آنکه بارگیری به سمت واحدهای مرغدارای با جریانات انحرافی همراه است، از این رو به سبب سودجویی دلالان و عوامل واسطه نهادههای دامی از زمان ترخیص، نهادههای دامی اعم از ذرت و کنجاله سویا با نرخهای حدود ۲ برابری در بازار عرضه میشود که این امر به زیان تولیدکننده است.
چهار آیین در پایان از کمبود نهادههای دامی همچون کنجاله سویا در بازار خبر داد و گفت: با توجه به سودجویی عوامل واسطه و دلال از دستگاههای مسئول انتظار میرود که با اعمال نظارتهای بیشتر بر بازار از نوسان قیمت در بازار جلوگیری کنند چرا که این امر در افزایش هزینه تولید تاثیر بسزایی دارد.
انتهای پیام/